اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  رادیو و تلویزیون

دوشنبه‌های سوهانک| جلیلی: جمهوریت در متن اسلامیت است/ سلیمی نمین: تحریف امام منحصر به دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامی نیست

نشست تخصصی تبیین توصیه‌های رسانه‌ای مقام معظم رهبری در مراسم سالگرد ارتحال امام (ره)، با حضور مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، مدیرمسئول روزنامه خراسان و مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران برگزار شد.

دوشنبه‌های سوهانک| جلیلی: جمهوریت در متن اسلامیت است/ سلیمی نمین: تحریف امام منحصر به دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامی نیست

به گزارش خبرنگار هنر و رسانه خبرگزاری فارس، نشست تخصصی تبیین توصیه‌های رسانه‌ای مقام معظم رهبری در مراسم سالگرد ارتحال امام (ره)، ساعت ۱۳.۳۰ دقیقه امروز با حضور حجت الاسلام والمسلمین مرتضی جلیلی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، محمدسعید احدیان مدیرمسئول روزنامه خراسان، عباس سلیمی‌نمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران و جمعی از خبرنگاران و دانشجویان برگزار شد. 

اکبر نصراللهی در ابتدای این نشست اظهار کرد: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بخش پایانی سخنانشان در مراسم سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) هفت توصیه مهم خطاب به فعالان عرصه‌های انقلابی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی بیان کردند. مقام معظم رهبری در این توصیه‌ها با تأکید بر "افشای دروغ و فریب و جنگ روانی دشمن" فرمودند: «نگذارید دشمن و ضدانقلاب از انقلاب شما هویت‌زدایی و حقیقیت آن را وارونه‌نمایی کند و نگذارید یاد امام که روح انقلاب است در جامعه کمرنگ شود و امام را تحریف کنند».

وی در رابطه با بیانات امام خامنه‌ای, توضیح داد: کلید واژه‌ای که رهبری در این مراسم در رابطه با حوزه رسانه استفاده کردند این است که نگران وارونه‌نمایی حقیقت و توطئه و دورغ‌های دشمن باشیم، دورغ‌ها را افشا کنیم و نگذاریم شخصیت حضرت امام(ره) تحریف شود. در حال حاضر حجم اخبار منفی در رابطه با نظام و کشور زیاد است و این موضوع بسیار نگران کننده است.

رئیس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی گفت: در این مورد که چگونه رسانه دشمن حقیقت را وارانه می‌کند و اثرگذار می‌شود، جواب این است که اول مسئولان در اهمیت رسانه شک داشته و میدان لازم را در اختیار رسانه نمی‌گذارند و مورد دوم این است که رسانه‌ها روایت اول و پیوست رسانه‌ای نداشته و از کارشناسان متنوع برای جهاد تبیین استفاده نمی‌کنند.

نصراللهی ادامه داد: راه خروج از محاصره تبلیغاتی و افشای دروغ دشمن جهاد تبیین است که این امر نیز با شناخت ویژگی‌های خود و شناخت دشمن و داشتن پیوست رسانه‌ای ممکن خواهد شد. رسانه‌های دشمن بخشی از واقعیت کشور و نظام را بزرگ‌نمایی می‌کنند و آن را جوری نشان می‌دهند که بسیار نگران‌کننده باشد، در واقع رسانه دشمن با برجسته کردن مشکلات کشور به مردم دروغ می‌گویند.

سپس حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی جلیلی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در این نشست اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که حضرت آقا مطرح کردند توجه به هویت‌زدایی از انقلاب و مراقبت از انقلاب به عنوان محصول ایثارگری‌های فراوان مردم بوده است. انقلاب یک شخصیت مستقل و یک هویت واقعی دارد و مسئله هویت‌زدایی از آن، راهبردی بنیادی است که باید به آن توجه کرد. اگر به این مورد بی‌توجهی شود از انقلاب پوسته ظاهری می‌ماند و ارزش‌های آن مورد تحریف قرار خواهد گرفت. هویت‌زدایی تدریجی و مستمر است و باید از جهاد تببین برای مقابله با هویت‌زدایی استفاده کنیم.

وی افزود: هویت، ارزش‌ها و باورهای فرهنگی یک فرد و یک جامعه است و در واقع هویت ردپای فرهنگ در مسیر تاریخ است. هویت موجب شناسایی فرد می‌شود و برای شناخت انقلاب نیز مانند شناخت فرد به شناخت ویژگی‌های آن وابسته است. انقلاب اسلامی دارای چند مشخصه است که اگر بخواهد تحریف شود دشمن سراغ همین ویژگی‌ها خواهد رفت. اولین و مهم‌ترین ویژگی این است که انقلاب ما دینی و مذهبی است و حضرت آقا نیز همواره تأکید دارند که این مورد مهم‌ترین ویژگی این انقلاب است. به تعبیری دیگر حضرت آقا دین را ستون فقرات انقلاب می‌دانند. دین عنصر اصلی انقلاب اسلامی است و هویت‌زدایی به معنای فاصله انداختن بین دین و حکومت است.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران ادامه داد: دومین ویژگی انقلاب، حمایت از ملت‌های مظلوم جهان و مستضعفین عالم است و سیاست انقلاب اسلامی این است که از این ملت‌ها حمایت کند. سومین ویژگی انقلاب عقلانیت انقلاب اسلامی است که بر مبنای تفکر و به دور از احساسات است و همواره بر مسیر عقلانیت حرکت کرده است.

جلیلی بیان کرد: انقلاب ما پرچمدار عدالت است و همواره بسترهای لازم برای انواع عدالت اجتماعی, اقتصادی, آموزشی و ...، را فراهم کرده است. مبارزه با استکبار نیز دیگر ویژگی انقلاب است که به گفته امامین انقلاب، استکبار همین آمریکاست. هویت‌زدایی یعنی اینکه انقلاب را از این ویژگی‌های ذکر شده جدا کنیم.

عباس سلیمی‌نمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در رابطه تحریف امام خمینی (ره) از سوی دو طیف از سیاسیون داخلی عنوان کرد: این گفته که مردم در راس امور نیستند، جای تاسف دارد و حاکی از درک نادرست از ابعاد شخصیت امام (ره) است. همچنین وجود چنین نگاهی ارتباط جامعه با امام را نیز قطع می‌کند. تحریف صرفا از طرف دشمنان و سلطه‌گران نیست و برخی کج اندیشی‌ها نیز می‌تواند عامل آن می‌شود.

از سوی دیگر برخی‌ها اسلامیت را زیر سوال می‌برند و قشری از جامعه را از اندیشه امام محروم می‌کنند. تحریف امام در حال حاضر منحصر به دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامی نیست و برخی‌ها با نگاه کج اندیشانه این کار را انجام می‌دهند.

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران، در ادامه ضمن اشاره به تفسیر غلط برخی نیروهای سیاسی از آراء امام خمینی (ره) گفت: امام شخصیتی بود که توانست قدرت ملی راشکل بدهد، در حالیکه هیچکدام از رهبران جهان چنین قدرتی نداشتند. آنها که می‌خواهند اسلامیت راقربانی جمهوریت بسازند، تلاش می‌کنند امام را از منظر خودشان تفسیر کنند، آن هم به جهت وادادگی‌هایی که برای بقای خودشان دارند.

 هم کسانی که جمهوریت را قربانی اسلامیت و هم کسانی که اسلامیت را قربانی جمهوریت می کنند در حال تحریف هستند. این تصور که بدون حضور مردم در صحنه‌ها می‌شود نظام اسلامی را حفظ کرد غلط است. پایبندی مردم وجه اسلامیت را پر رنگ‌تر می‌کند.  

پس به طور کلی ما دو خطر در میان نیروهای انقلاب داریم. چه کسانی که خودشان را مقیدتر از امام به اسلامیت می‌دانند و کسانی که به دلیل لغزش‌های خودشان تنها به جمهوریت اکتفا می‌کنند و اسلامیت را تضعیف می‌کنند.

حجت الاسلام والمسلمین مرتضی جلیلی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در ادامه این نشست گفت: جمهوریت در متن اسلامیت است و جمهوری اسلامی - یعنی حالتی که مردم در متن تصمیم‌گیری حکومت‌ها باشند - اسلامی‌ترین وجه حکومت داری است. در حالی که در دموکراسی‌های غربی مردم در متن تصمیم گیری‌ها نیستند و صرفا رنگ و لعاب دارد اما در نظام جمهوری اسلامی، مسئولین از متن مردم انتخاب می‌شوند.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران افزود: در حال حاضر نقش مردم در پای صندوق‌ها محدود شده و بستر سازی‌هایی برای حضور و مداخله مردم در تصمیم سازی‌ قوه مجریه و دولت تعیین نشده است. این یکی از اصول اساسی جمهوری اسلامی است که مردم باید در فرایند تصمیم سازی قرار گیرند. نه تنها جمهوریت لازم است، بلکه ما هنوز ما به خیلی از ابعاد آن توجه کافی نداشته‌ایم. مقام معظم رهبری نیز معتقدند که مردم باید از ریز تصمیم‌گیری‌ها مطلع باشند. در حالیکه نظام اسلامی مبتنی بر اندیشه ولایت است اما حضور مردم نیز رکن اصلی تشکیل حکومت و جمهوریت برگرفته از آموزه‌های دینی و اسلامی است.

محمدسعید احدیان مدیرمسئول روزنامه خراسان نیز در ادامه در رابطه با تفسیر جامع از شخصیت امام خمینی (ره) گفت: برای ما که فرصت کافی برای بازخوانی اندیشه‌های امام نداریم، مفسر دقیق و صادق و جامع امام مقام معظم رهبری هستند. یک منظومه جامع و دقیق از حضرت امام (ره) را از خلال بیانات مقام معظم رهبری می‌توان بدست آورد. سه گانه عدالت، معنویت و عقلانیت از مهمترین نکاتی است که مقام معظم رهبری از مکتب امام مطرح می‌کنند و امام در این مورد مبنای عمل است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول