اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری جهان

تصویری زیبا از یک جفت خوشه کهکشانی در حال برخورد

رصدخانه پرتو ایکس چاندرا تصویری زیبا از یک جفت خوشه کهکشانی در حال برخوردثبت کرده است که در فاصله ۲.۸ میلیارد سال نوری از زمین قرار دارد.

تصویری زیبا از  یک جفت خوشه کهکشانی در حال برخورد

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، ارتباط عمیقی بین برخی از بزرگترین و پرانرژی‌ترین رویدادهای کیهان و رویدادهای بسیار کوچکتر و ضعیف‌تر که توسط خورشید خودمان نیرو می‌گیرند وجود دارد.

نتایج حاصل از یک رصد طولانی با رصدخانه پرتو ایکس چاندرا ناسا از آبل ۲۱۴۶، یک جفت خوشه کهکشانی در حال برخورد است که در فاصله ۲.۸ میلیارد سال نوری از زمین قرار دارد.

در این تصویر می‌توان سیستم عظیم آبل ۲۱۴۶ را که حاصل برخورد بین دو خوشه کهکشانی است، مشاهده کرد. رصدخانه پرتو ایکس چاندرا (Chandra X-ray Observatory) یا تلسکوپ پرتو ایکس چاندرا یک تلسکوپ فضایی ساخته شده به‌وسیله ناسا است که تمام فعالیت‌هایش در زمینه پرتو ایکس است.

خوشه‌های کهکشانی حاوی صدها کهکشان و مقادیر عظیم گاز داغ و ماده تاریک هستند و از بزرگترین ساختارهای جهان هستند. برخورد بین خوشه‌های کهکشانی، برخلاف آنچه از زمان انفجار بزرگ شاهد بودیم، مقادیر عظیمی انرژی آزاد می‌کند و شرایط آزمایشگاهی را در اختیار دانشمندان قرار می‌دهد که در اینجا روی زمین در دسترس نیستند.

انتهای پیام/ 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول