اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خوزستان

از قربانیانِ رانت در متروپل آبادان تا همدلی مردم و امدادگران برای آواربرداری

دوم خردادماه به نیمه رسیده بود که برج متروپل چون هیولایی وحشی با غرشی مهیب فرو ریخت و آوار شد بر قامتِ یک شهر و آبادان در یک آن، همه غبار شد و خون.

از قربانیانِ رانت در متروپل آبادان تا همدلی مردم و امدادگران برای آواربرداری

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، دوم خردادماه به نیمه رسیده بود که برج متروپل چون هیولایی وحشی با غرشی مهیب فرو ریخت و آوار شد بر قامتِ یک شهر. آبادان در یک آن، همه غبار شد و خون.

 مادر دو دستی بر سینه می‌کوبد و روی می‌خراشد. جوانش زیر آوار مانده است. مویه‌ی مادر در هیاهوی رنجِ مردمان سرگردانی که در میان انبوهی از آهن و سیمان و آجرِ مچاله شده به دنبال عزیزانشان می‌گشتند، گم شد. پسربچه‌ای با استخوان‌های شکسته و بدن کوفته‌ در آغوش پدر زار می‌زند و رده‌های خون از زخم‌های عمیقِ تنش بر روی زمین جاری است.

پدری در حاشیه ساختمان فروریخته متروپل ضجه‌ می‌زند و از امداگران می‌خواهد که دو فرزندنش را از زیر آوار ساختمان بیرون بکشند. دختربچه‌ای آنسوتر جیغ می‌کشد و پدر زیرآوار مانده‌اش را می‌خواهد و برادری بر سر می‌زند و فریاد کمکِ خواهری به آسمان می‌رود.

روزها و شب‌های سختی بر آبادان و مردمش گذشت. روزها و شب‌هایی که لحظه‌ به لحظه‌اش آمیخته به عزا و ماتم بود. مردم سوگوار آبادان با بغضی عظیم در گلو و چشمانی خیس از اشک و اندوه ‌جانباختگان این حادثه‌ی دلخراش را بر شانه‌هاشان به سوی خانه‌ی ابدی بردند و در میان خروارها خاک دفن کردند.

خبرنگاران و عکاسان این غوغای محشر را برای ماندگاری در تاریخ، در پس پرده‌ی نمناک نگاهشان با لنز دوربین و قلم‌هایی تر ثبت کردند.

 

 

نیروهای امدادی در روزهای سختِ آبادان برای نجات هم‌وطنانشان از هیچ تلاشی فروگذار نکردند و علی‌رغم اینکه سازه طبقاتی سست بود و هر لحظه امکان ریزش وجود داشت، با شجاعتی مثال زدنی برای یافتن پیکرهای هم‌طنانشان ایثار کردند و برای آنان که ایثارگران همیشگی میدان‌های صعب‌اند، فداکاری کار سختی نیست.

13 روز از این سوگنامه می‌گذرد. ریزش متروپل تا کنون ‌39 جان را گرفته است و همه کسانی که اعضای خانواده‌شان زیر آوار جان باختند، محنت‌زده به مصیبتی می‌اندیشند که  عزیزان‌شان را اینگونه به کام مرگ فرستاد.

هشدارهایی که جدی گرفته نشد

مهندسان ناظر ساختمان تجاری-اداری متروپل یک‌ماه قبل نسبت به فروریختن این برج هشدار داده بودند اما کسی به هشدار آنان توجهی نکرده بود. حسین عبدالباقی سازنده متروپل است. او در دولت گذشته به عنوان چهره‌ی ماندگار صمت معرفی شده بود و به گزارش پزشکی قانونی امروز او خود جزو کشته‌شدگان این حادثه به شمار می‌رود.

به عقیده مردم فرصت دادن به افراد نالایق چنین فاجعه‌ای را رقم زده است. آنان می‌خواهند که متولیان امر با رانت‌خواران در حوزه ساخت‌وساز مبارزه کنند تا از تکرار حوادث اینچنینی در سایر نقاط کشور جلوگیری به عمل آید.

 

 

اخطاریه به سازنده

کوروش خواجوی رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در باره وقوع این حادثه اظهار کرد: حدود یک ماه پیش مهندس ناظر پروژه متروپل آبادان اخطاریه‌هایی در مورد وضعیت سازه پروژه به مالک و مراجع مربوطه داد.

وی افزود: متاسفانه سازمان‌های نظام مهندسی تنها اختیار اعلام وضعیت، هشدار و تذکر از نظر فنی را دارند و ضمانت اجرایی توقف پروژه را ندارند. در سال ۱۴۰۰ حدود ۵ هزار تذکر فنی جدی به شهرداری‌های خوزستان اعلام شده است که این آمار یعنی ۵ هزار ساختمان در این استان دارای مشکل هستند.

احمد وحیدی وزیر کشور نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه رسیدگی به حادثه ریزش ساختمان متروپل از دقایق نخست در سطح شهرستان آغاز شد، اظهار کرد: در رابطه با حادثه متروپل آنچه که مطرح است، عمدتا مربوط به اصل مجوز و نظارت‌هایی است که باید انجام می‌شده است. برای این کار دستگاه‌های مسئول مشخص هستند که طبیعتا باید پاسخگو باشند.

 

 

بازداشت ۱۳ نفر از مسببین و مرتبطین حادثه «متروپل»

به گفته دادستانی عوامل دخیل در فاجعه فروریختن این ساختمان  بازداشت شده‌اند. صادق جعفری چگنی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خوزستان اظهار داشته است: تاکنون ۱۳ نفر از مسببین و مرتبطین با حادثه متروپل بازداشت شده‌اند همچنین در جهت جبران ضرر و زیان وارده به حقوق عمومی و اشخاص زیان دیده، برخی اموال شناسایی و توقیف شده است.

وی افزود: دادستانی مرکز استان خوزستان به عنوان مدعی العموم، ناظر بر حقوق عامه و مدافع منافع عمومی است و در همین راستا اقدامات حقوقی و قانونی را در دستور کار قرار داده است که نتیجه آن متعاقبا اعلام می‌شود. هیئت هفت نفره‌ای از کارشناسان خبره استان نیز برای رسیگی به موضوع و تعیین ابعاد حادثه، تعیین شده و کار خود را آغاز کرده‌اند.

ساختمان 6 طبقه‌ای که 10 طبقه شد!

صادق خلیلیان استاندار خوزستان، درباره چگونگی فرایند مجوزگیری ساخت برج‌های متروپل آبادان اظهار کرد: مجوز احداث این ساختمان قبل از سال ۹۸ برای ۶ طبقه صادر شده که بعداً ۳ و ۲ طبقه به آن اضافه شده است. با کسانی که در صدور مجوز و ساخت این ساختمان دست داشتند برخورد خواهد شد، تاکنون چند نفر از آن‌ها نیز بازداشت شده‌اند.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور روز گذشته در جریان سفر یک روزه به آبادان با بیان اینکه حادثه متروپل آبادان باید به عبرتی برای سوء‌استفاده کنندگان تبدیل شود، گفت: مردم به حق انتظار دارند به روابط ناسالم و فسادهای صورت گرفته منجر به حادثه متروپل آبادان به سرعت رسیدگی شوند.

برخورد عبرت‌آموز با خاطیان

وی افزود: خاطیان بدانند که گذر زمان آنها را از مسئولیت و پاسخگویی مبرا نخواهد کرد و با کسانیکه برای سودجویی بیشتر و با سوداگری و روابط ناسالم و مفسدانه چنین حوادثی را رقم می‌زنند، باید برخورد عبرت آموزی صورت گیرد.

احسان عباسپور فرماندار آبادان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در خصوص اعلام آخرین آمار از تعداد جانباختگان این حادثه اظهار کرد: تاکنون ‌۳۷ نفر از شهروندان در این حادثه جان خود را از دست داده‌اند و جستجو همچنان برای بیرون آوردن پیکرهای احتمالی زیر آوار ادامه دارد.

وی افزود: دو پیکر دیگر در بامداد شنبه از زیر آوار متروپل خارج شدند و هم‌اکنون منتظر اعلام نهایی پزشکی قانونی در خصوص هویت پیکرهای کشف شده هستیم و پس از آن در خصوص آمار فوتی‌ها اظهارنظر صورت می‌گیرد.

انتهای پیام/ی

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول