اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  تهران

درخواست مهندسان تهران برای افزایش عضو در شورای مرکزی نظام مهندسی

مهندسان استان تهران با توجه به افزایش تعداد جمعیت مهندسان سازمان نظام مهندسی استان خواهان افزایش کرسی در شورای مرکزی نظام مهندسی هستند.

درخواست مهندسان تهران برای افزایش عضو در شورای مرکزی نظام مهندسی

به خبرگزاری فارس از تهران؛ نهمین دوره انتخابات نظام مهندسی ساختمان، با حضور رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی  ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ برگزار شد. انتخاباتی که به گفته اژدری‌مقدم رئیس هیأت اجرایی آن، منجر به انتخاب ۶۴ نفر از میان ۹۵ داوطلب عضویت در شورای مرکزی شد.

بر اساس قانون، همه ۶۴ نفر راهی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور نخواهند شد و این وزیر راه‌وشهرسازی است که نیمی از منتخبین را در قالب ۲۵ عضو اصلی و ۷ عضو علی‌البدل، راهی شورا می‌کند.

خواسته مهندسان تهرانی؛ سهم استان تهران در شورای مرکزی نظام‌مهندسی افزایش یابد

به‌طور سنتی در سنوات گذشته معمولاً نمایندگان استان تهران بین ۳ تا ۴ کُرسی در میان منتخبان نهایی عضویت در شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان در اختیار داشتند. حالا اما جامعه مهندسان این استان معتقدند باتوجه به کثرت اعضای سازمان نظام مهندسی استان تهران و البته حجم قابل توجه پروژه‌های عمرانی در این استان، می‌باید سهم آنها در ترکیب نهایی شورای مرکزی افزایش یابد.

یک عضو پایه یک سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اشاره به این موضوع، بیان می‌کند: یکی از مهم‌ترین فاکتورهای انتخاب اعضاء شورای مرکزی تعداد اعضای سازمان هر استان است. همان‌طور که قانون‌گذار در ماده ۱۲ نص صریح قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب مجلس شورای اسلامی تاکید کرده، تعداد اعضای اصلی هیئت‌مدیره سازمان نظام مهندسی استان‌ها بین ۵ تا ۲۵ نفر متناسب با تعداد اعضا به تفکیک هر استان خواهد بود. البته استان تهران به علت برخورداری از یک‌چهارم اعضای مهندسان ساختمان کشور یعنی ۱۳۰ هزار عضو، از ترکیب ۲۵ عضو هیئت‌مدیره برخوردار است.

این مهندس پایه یک تهرانی با اشاره عضویت سه تا چهار نفر از نمایندگان تهران در ترکیب شورای مرکزی در همه 8 دوره گذشته، اضافه کرد: متناظر با این تعداد مهندس عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، نزدیک به یک‌چهارم حجم ساخت‌وساز کشور نیز در استان تهران انجام می‌پذیرد. با در نظر گرفتن تعداد اعضای جامعه مهندسی، حجم پروژه‌های عمرانی استانی، تعداد پروانه‌های اشتغال به کار مهندسی، حجم صادرات خدمات فنی و مهندسی ساختمان و ... لازم است تمهیداتی برای حضور تعدادی از اعضای هیئت‌مدیره نظام مهندسی استان تهران متناسب با این شرایط در ترکیب ۳۲ نفره اصلی شورای مرکزی در راستای نهادینه‌سازی دموکراسی مبتنی بر قانون در پارلمان مهندسی کشور، توسط وزارت راه و شهرسازی انجام پذیرد.

پیشنهاد نماینده مردم تهران به وزیر راه

اقبال شاکری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون عمران در این‌باره می‌گوید: در مجلس برای این موضوع جمعیت قانون داریم. یعنی برای هر ۲۰۰ هزار نفر جمعیت، یک نماینده. اما انتخاب ۲۵ عضو شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان متاسفانه هیچ دستورالعملی در خصوص جمعیت لحاظ نشده است.

وی در ادامه با اشاره به این‌‌که اختیار انتخاب ۳۲ عضو نهایی شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان بر عهده شخص وزیر راه‌شهرسازی است، اضافه کرد: اگر بخواهیم پیشنهادی ارائه کنیم می‌گوییم به گونه‌ای انتخاب کند که بشود از آن دفاع کرد و به نفع سازمان نظام مهندسی ساختمان باشد. البته اگر وارد ملاک بالا بودن تعداد جمعیت عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان شویم، برخی اعلام می کنند که چون ما ۵ نماینده داشتیم پس باید پنج بیست و پنجم نماینده داشته باشیم. یعنی سه تا از اعضای شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان باید برای آنها باشد.

نماینده وزیر: الزامی به حضور تعداد مشخص در ترکیب نهایی شورای مرکزی وجود ندارد

با این حال مسعود زریبافان نماینده وزیر راه‌وشهرسازی در برگزاری انتخابات شورای مرکزی معتقد است که «هیچ الزام خاصی درباره نحوه ترکیب 32 نفر نهایی عضو شورای مرکزی وجود ندارد» و اضافه کرد: اولا این موضوع در اختیار بنده نیست و بنده یک کار کارشناسی باید انجام دهم و نظر بدهم و چندین نفر دیگر هم در این موضوع دخیل هستند و باید به جمع بندی برسند و آن چیزی که مصلحت نظام مهندسی ساختمان کشور است تصمیم گیری کنند. حالا امکان دارد که از تهران فقط یک نفر و یا امکان دارد ۴ نفر انتخاب شوند. ما سعی می کنیم که اینگونه باشد.

غرضی یکی از بنیان‌گذاران سازمان نظام مهندسی ساختمان و از پیشکسوتان این صنعت معتقد است سازمان نظام مهندسی می‌باید پیشنهاد افزایش سهم استان تهران در ترکیب نهایی شورای مرکزی را به مجلس ببرد. وی در این‌باره به خبرنگار فارس گفت: این تصمیم می‌تواند تنها محدود به کلان‌شهری مانند تهران نباشد. چراکه می‌توان این موضوع را به سایر استان‌های پرجمعیت کشور نیز تسری داد.

با این تفاسیر باید منتظر ماند و دید، آیا حجم گسترده فعالیت و تعداد چشمگیر مهندسان استان تهران در چیدمان شورای مرکزی، کارساز خواهد شد؟ و آیا متناسب با پراکندگی و کیفیت فعالیت‌های ساختمانی در کشور، سیاست‌گذاری و نظارت مطلوب در دستور کار قرار می‌گیرد؟

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول