اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  سینما و تئاتر

زیاده‌گویی در پویانمایی را کنار بگذاریم/ فاصله‌مان با انیمیشن جهان زیاد است

عضو هیأت انتخاب دوازدهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران معتقد است: انیمیشن‌های ایرانی هر سال پیشرفت محسوسی دارند، اما هنوز فاصله با بخش بین‌الملل کمی زیاد است.

زیاده‌گویی در پویانمایی را کنار بگذاریم/ فاصله‌مان با انیمیشن جهان زیاد است

امین حق‌شناس عضو هیأت انتخاب دوازدهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران که از ۸ تا ۱۲ خرداد برگزار می‌شود، درباره ملاک‌های داوری و انتخاب آثار این دوره به خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس گفت: بسته به دسته‌بندی آثار، ملاک‌های انتخاب نیز متفاوت می‌شد اما در کل شاخص اصلی من برای انتخاب آثار رعایت شدن حداقل استاندارد در کار بود. منظور از استاندارد داستان‌گویی، گرافیک، ریتم و... است و به نظر من وقتی یک اثر قرار است وارد جشنواره بین‌المللی شود، باید حداقل‌ این موارد را رعایت کرده باشد.

او ادامه داد: یک نکته مهم اینکه همه اعضای هیأت انتخاب و خودم توجه داشتیم که نوآوری و خلاقیت در کدام یک از آثار بیشتر است و فیلمساز در کدام انیمیشن حرفی برای گفتن داشته است. همچنین برای من اهمیت داشت که بتوانم حضور و تأثیر خود فیلمساز را در اثر مشاهده کنم.

این انیماتور اظهار کرد: به نظر من قوی‌ترین بخش در گروه‌های جشنواره امسال، بخش کودک و نوجوان بین‌الملل بود و با تفاوت خیلی زیاد حتی قوی‌تر از فیلم‌های کوتاه بودند.

او درباره تفاوت آثار ایرانی و خارجی جشنواره تصریح کرد: تفاوت بزرگ در مقایسه آثار داخلی و خارجی، کیفیت بصری و ریتم آثار بود و این موضوع و ارتباط میان محتوا و فرم در انیمیشن برخی کشورهای شاخص به وضوح مشاهده می‌شد. انیمیشن‌های ایرانی هر سال پیشرفت محسوسی دارند، اما هنوز فاصله با بخش بین‌الملل کمی زیاد است.

* مشکل اساسی در آثار انیماتورهای ما زیاده‌گویی است

عضو هیات انتخاب جشنواره پویانمایی تهران توضیح داد: مشکل اساسی در آثار انیماتورهای ما زیاده‌گویی است.‌ در کارهای تلویزیونی ایران به دلیل نگاهی که وجود دارد، کیفیت خیلی مدنظر نیست و بیشتر میزان تولید مهم است. خود من هم سال‌ها سریال‌سازی کرده‌ام و می‌دانم که این موضوع خیلی به کیفیت آثار آسیب می‌زند.

او درباره تاثیر ویروس کرونا بر جشنواره و صنعت انیمیشن تشریح کرد: جشنواره پویانمایی تهران و برخی جشنواره‌های دیگر تحت تاثیر شیوع کرونا مدام به تعویق افتادند. آثار مرتبط با موضوع کرونا هم در این دو سال زیاد تولید شد و حتی یک سری جشنواره‌ها بخش مجزایی به کرونا اختصاص دادند که من خوشحالم کانون این کار را نکرد، اما تاثیر کرونا روی آثار با موضوعات غیر از کرونا چه از نظر تکنیک و چه محتوا خیلی برای من محسوس نبود.

این انیماتور درباره پیش‌بینی خود از جشنواره امسال گفت: فکر می‌کنم به دلایل مختلف کیفیت آثار این دوره خیلی بهتر باشد. به دلیل وجود افراد فیلمساز و انیماتور در هیات انتخاب و هیات داوران آثار با وسواس و دقت بسیاری بررسی شد.

حق‌شناس در پایان تاکید کرد: من همیشه مخالف وجود بخش‌های زیاد در جشنواره هستم و معتقدم که بخش‌ها باید محدود شود تا فیلم‌های کمتر و باکیفیت‌تر وارد جشنواره شوند.

انتهای پیام/ 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول