اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مرکزی

طرحی به قدمت 30 سال معطلی/ وقتی منافع مردم اسیر لج و لج‌بازی شورای عالی شهرسازی می‌شود!

در اوایل دهه 80 و به منظور ساماندهی اراضی ضلع جنوبی دانشگاه اراک طرح تغییر کاربری این اراضی 30 هکتاری از فضای سبز «که 5 سال از تصویب و عدم اجرای آن می‌گذشت»، به فضای آموزشی به تصویب مسوولین وقت رسید، اما همچنان عدم اجرای این طرح‌ها حدود 30 سال سرمایه مردم را قفل و مالکین اراضی 30 هکتاری را سرگردان کرده است، این در حالی است که به گفته معترضین قفل این مشکل در شورای عالی شهرسازی گیرکرده است.

طرحی به قدمت 30 سال معطلی/ وقتی منافع مردم اسیر لج و لج‌بازی شورای عالی شهرسازی می‌شود!

خبرگزاری فارس ـ اراک؛ حدود 25 سال از طرح ساماندهی اراضی ضلع جنوبی دانشگاه اراک می‌گذرد، اما عدم اجرای این طرح‌ و بلاتکلیف نگه‌داشتن مردم موجب رنجش و اعتراض مالکین 30 هکتاری این محدوده از شهر شده است.

 در اوایل دهه 80 و به منظور ساماندهی اراضی ضلع جنوبی دانشگاه اراک (اعم از گاراژها، تعمیرگاه‌ها و باغات موجود در مسیر)، طرح تغییر کاربری این اراضی 30 هکتاری از فضای سبز «که 5 سال از تصویب و عدم اجرای آن می‌گذشت»، به فضای آموزشی به تصویب مسوولین وقت رسید، اما همچنان عدم اجرای این طرح‌ها حدود 30 سال سرمایه مردم را قفل و مالکین اراضی 30 هکتاری را سرگردان کرده است.

در  اردیبهشت ماه سال 85 و در سفر هیات دولت به استان مرکزی مقرر شد وزارت راه و شهرسازی به منظور انتقال فعالیت‌های اقتصادی و کارگاه‌های واقع در ضلع جنوبی پردیس دانشگاه اراک زمین معوض را تعیین و به شهرداری اعلام کند تا شهرداری نسبت به انتقال و جابه جایی کارگاه‌های مذکور به محل جدید تعیین شده از طرف مسکن و شهرسازی اقدامات لازم را انجام دهد، همچنین مصوب شد سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور در صورت نیاز برای تامین منابع مالی خرید و تملک اراضی جدید به منظور جا به جایی کارگاه‌ها اقدامات لازم را انجام دهد.

 

تصویب این مصوبات در سفر هیات دولت به استان مرکزی بارقه‌ای از امید را در مالکین این اراضی به وجود آورد که بعد از 10 سال مشکل آنان حل و فصل خواهد شد، اما در طول این سال‌ها با برگزاری جلسات و کارگروه‌های مختلف هنوز این مصوبات نه تنها به مرحله اجرا در نیامده، بلکه به گفته معترضین راه و شهرسازی به جای رفع این چالش تنها سنگ اندازی و مانع تراشی کرده است.

حدود 30 سال سرمایه مردم قفل شده است

نماینده مالکین 30 هکتاری اراضی سردشت در این رابطه به خبرنگار فارس در اراک می‌گوید: حدود 30 سال است  سرمایه و باغات مالکین این اراضی به بهانه اجرای دو طرح فضای سبز و فضای آموزشی قفل شده و مردم نمی‌توانند برای سرمایه‌های خود تصمیم‌گیری کنند.

 

غلامی می‌افزاید: از 30 هکتار اراضی مذکور 20 هکتار به صورت باغ و زمین و 10 هکتار به فعالیت‌های اقتصادی و کارگاهی اختصاص دارد، اما معطل نگه داشتن مردم باعث خشک شدن اکثر باغات و خوابیدن سرمایه مردم شده است.

وی بیان می‌کند: پنج سال مالکین این اراضی را به بهانه ایجاد فضای سبز و حدود 25 سال به بهانه تغییر کاربری فضای آموزشی معطل گذاشته‌اند، مردم نه می‌توانند سرمایه خود را بفروشند و نه می‌توانند کسب و کار جدیدی برای خود رقم بزنند، این واقعا به دور از انصاف بوده و احجاف در حق مردم است.

 

نماینده  مالکین اراضی سردشت اظهار می‌کند: در طول این سال‌ها جلسات بسیاری با عناوین مختلف برای حل این مشکل برگزار و مصوبات متعددی به تصویب رسیده‌ است، جای بسی تاسف است که بعد از این همه سال، حال که مشکل در درون استان حل شده و مسوولان به توافق رسیده‌اند، در خارج از استان  مسولی که هیچ شناختی از مشکلات این سال‌های مردم ندارد، با شخصی‌نگری و لج و لج‌بازی مانع اجرای طرح شده و گوش شنوایی هم ندارد.

غلامی ادامه می‌دهد: بسیاری از مالکین این اراضی پا به سن گذاشته و قادر به کار نیستند و فروش این اراضی می‌تواند منبع درآمدی برای آنها باشد، اما در طرح قرار گرفتن این اراضی مانع خرید و فروش سرمایه مردم و تصمیم‌گیری در خصوص آن شده است که این ظلم چندین ساله باید پایان یابد.

 در این سال‌ها برای حل این مشکل بارها با روسای جمهور دولت‌های مختلف، وزاری راه و شهرسازی، نمایندگان مجلس، استانداران، فرمانداران و دیگر مسوولان مربوطه رایزنی و نامه‌نگاری کرده‌ایم، اما هنوز اندرخم یک کوچه‌ایم

وی می‌گوید: در این سال‌ها برای حل این مشکل بارها با روسای جمهور دولت‌های مختلف، وزاری راه و شهرسازی، نمایندگان مجلس، استانداران، فرمانداران و دیگر مسوولان مربوطه رایزنی و نامه‌نگاری کرده‌ایم، اما هنوز اندرخم یک کوچه‌ایم.

این معترض بیان می‌کند: در سفر وزیر راه و شهرسازی به استان مشکل را مطرح کردیم که ایشان قول دادند به مشکل ما رسیدگی کنند، اما هنوز هیچ خبری نیست و شورای عالی معماری و شهرسازی قصد کوتاه آمدن ندارد و مرغ دبیر این شورا یک پا دارد و جای تاسف است که مدیران قبلی راه و شهرسازی استان به جای حل مشکل مردم  با دادن اطلاعات غلط و شیطنت کردن به فکر درآمد کسب کردن برای وزارتخانه و خودشیرینی در نزد بالادستی‌های خود بودند و اجازه ندادن تکلیف مردم بعد از 30 سال روشن شود.

در طرح جامع پردیس دانشگاه این اراضی باید در اختیار دانشگاه قرار گیرد

مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی نیز در این رابطه به خبرنگار فارس در اراک می‌گوید: اراضی سردشت در طرح جامع دانشگاه اراک جز کاربری‌های آموزشی لحاظ شده است و دانشگاه اراک باید نسبت به تملک این اراضی اقدام کند.

حمیدرضا نوازنی با اشاره به اجرای طرح جامع پردیس دانشگاه اراک در 180 هکتار از اراضی اطراف دانشگاه می‌افزاید: وجود گاراژها، تعمیرگاه‌ها و صنوف وابسته به تعمیرات خودرو و کاربری‌های ناهمسان شهری در مسیر اصلی خیابان، موجب شده دانشگاه در پشت این کاربری‌ها قرار گرفته و منظر شهری از نظر زیبایی جلوه نامطلوبی به خود بگیرد که در طرح جامع پردیس دانشگاه این اراضی باید در اختیار دانشگاه قرار گرفته و کاربری‌های آنها به کاربری آموزشی تغییر کند.

وی با بیان اینکه طرح ساماندهی ورودی سردشت توسط دانشگاه اراک و با همکاری شهرداری و راه و شهرسازی تهیه و این دستگاه‌ها موظف به رفع مشکلات این منطقه شدند، بیان می‌کند: متاسفانه طی سال‌های گذشته به دلیل حجیم بودن کار شهرداری و راه‌ و شهرسازی این مسئولیت را تقبل نکرده و پای کار نبودند و همین مسئله موجب سردرگمی و بلاتکلیف ماندن مالکین شد.

نوازنی با اشاره به اینکه حدود 30 هکتار از اراضی سردشت به دلیل وجود معارض قابلیت الحاق به دانشگاه اراک و پیدا کردن قابلیت آموزشی را ندارند،  اظهار می‌کند: طی دو سال اخیر جلسات متعددی به منظور حل مشکل مالکین این اراضی برگزار و در خصوص این اراضی تصمیم‌گیری شد، متاسفانه راه و شهرسازی با وجود اینکه رسالت شهرسازی را بر عهده دارد، به هیچ عنوان حاضر به ورود به موضوع نشد، شهرداری نیز توانایی ورود را نداشت، به همین دلیل با رایزنی‌های متعدد با هیات امنای دانشگاه اراک مقرر شد این دانشگاه به عنوان متولی کار پایان آمده و از 180 هکتار زمین در اختیار 40 هکتار را به قیمت کارشناسی دادگستری با کاربری مسکونی و تجاری در اختیار معارضین قرار دهد و بعد از تملک صنوف اطراف نسبت به ساماندهی اراضی اقدام کند.

 به دلیل برخی شیطنت‌ها و دادن اطلاعات غلط به شورای عالی شهرسازی، طرح بلاتکلیف باقی مانده و هیچ تصمیمی در خصوص آن گرفته نشده است 

نوازنی می‌گوید: اکثر مالکین این اراضی برای تعیین تکلیف هرچه سریع‌تر اراضی خود با اجرای این طرح موافق بوده و رضایت خود را نیز اعلام کردند، پس از چکش‌کاری این طرح و اخذ مجوزهای مربوطه در استان و دریافت تاییده کمیسیون ماده پنج، برای تصویب به شورای عالی معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی ارجاع شد که متاسفانه به دلیل برخی شیطنت‌ها و دادن اطلاعات غلط به شورا، طرح بلاتکلیف باقی مانده و هیچ تصمیمی در خصوص آن گرفته نشده است.

وی اظهار می‌کند:  به دلیل ذهنیت‌های غلطی که برخی از مسوولان ایجاد کردند، جلوی طرح گرفته شده و کار در شورای عالی شهرسازی متوقف شده و مردم همچنان معطل این طرح مانده‌اند.

 

مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی با بیان اینکه در سفر اخیر وزیر راه و شهرسازی به استان موضوع مطرح و قول مساعد وزیر مبنی بر رسیدگی به طرح در اولین جلسه شورای عالی شهرسازی اخذ شد، می‌گوید: متاسفانه لحاظ کردن دیدگاه شخصی در شورای عالی باعث شده تا این لحظه عدم رسیدگی به طرح منجر به نارضایتی مالکین طرح شود، این در حالی است که راه و شهرسازی به عنوان دستگاه متولی باید مشکلات مربوط به شهرسازی را برطرف کند.

نوازنی ادامه می‌دهد: در این طرح به جای اینکه راه و شهرسازی مشکلات مربوط به اراضی را برطرف کند، در مقابل طرح جبهه گرفته و مقاومت و عدم همراهی این دستگاه موجب شد دانشگاه اراک پیش قدم شده و حاضر به دادن زمین به مالکین شود.

مدیرکل قبلی راه و شهرسازی مقاومت‌های جدی در برابر این طرح کرد و مخل کار استان شد

وی با بیان اینکه مدیرکل قبلی راه و شهرسازی مقاومت‌های جدی در برابر این طرح کرد و مخل کار استان شد، می‌گوید: جای بسی تاسف است که مدیر کل راه و شهرسازی استان به جای اینکه تسهیل کننده امور مردم باشد، در برابر طرح مردمی مقاومت و شیطنت کرد و جلوی کار را گرفت.

مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی با اشاره به اینکه ستادی در استان فعال شد تا به محض تصویب طرح در  شورای عالی شهرسازی امور مربوط به معارضین را با همکاری دانشگاه حل و فصل کند، ادامه می‌دهد: بیش از یک سال از ارائه طرح به شورای عالی می‌گذرد، اما دبیر شورا به دلیل لج و لج بازی و اعمال سلیقه شخصی از بررسی طرح خودداری می‌کند که این مسئله موجب خسارت جدی مالکین طرح شده است.

نوازنی بیان می‌کند: طرح تغییر کاربری اراضی سردشت به آموزشی از سال 82 مطرح و با گذشت چندین سال هنوز به سرانجام نرسیده و مردم حق دارند نسبت به آن معترض باشند.

 

مدیران قبلی راه و شهرسازی اراضی دولتی را به فروش رسانده و درآمد حاصل از آن را به خزانه واریز کردند که با خام فروشی زمین‌های دولتی آسیب‌های فراوانی را به شهر وارد کردند

وی تصریح می‌کند: متاسفانه دو مدیرکل قبلی راه و شهرسازی استان به جای اینکه در فکر کار برای مردم باشند، به فکر درآمدزایی برای وزارتخانه بودند به طوری که اراضی دولتی را به فروش رسانده و درآمد حاصل از آن را به خزانه واریز می کردند که با خام فروشی زمین‌های دولتی آسیب‌های فراوانی را به شهر وارد کردند که این اتفاق نامبارک موجب خسران مردم استان شد.

مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی با بیان اینکه به دلیل این نوع عملکرد و خام فروشی مدیران قبلی راه و شهرسازی دست استان برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای خالی شده است، ادامه می‌دهد: زمین باید در خدمت شهرسازی باشد، اما می‌بینیم اهداف سازمان ملی مسکن و حوزه شهرسازی راه و شهرسازی در تعارض با یکدیگر است، که این تاوان این تعارض را مردم با سرگردانی می‌دهند.

دستور کتبی وزیر مبنی بر رسیدگی به طرح در شورای عالی شهرسازی اخذ شد

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی نیز می‌گوید: هفته گذشته نشستی را با حضور وزیر راه و شهرسازی برگزار و پیرامون این مشکل رایزنی و دستور کتبی وزیر مبنی بر رسیدگی به طرح در نخستین جلسه شورای عالی شهرسازی را اخذ کردیم.

مهدی زندیه وکیلی می‌افزاید: متاسفانه بخشی نگری و مخالفت شخصی دبیر شورا باعث معطل ماندن مردم در این طرح شده که این رویه به صلاح شهر نیست.

 

وی  با بیان اینکه این طرح از سال 86 با جدیت مطرح و طی این سال‌ها هنوز به سرانجام نرسیده است این در حالی است که اخیرا مشکلات مربوط به تصمیم گیری در این خصوص در استان برطرف و کار در شورای عالی شهرسازی گره خورده است، می‌گوید: با جدیت به دنبال این هستیم این معضل چندین ساله برطرف و مردم به حق و حقوق قانونی خود برسند.

وی تصریح می‌کند: ناهمگونی ورودی‌  شهر در قسمت ورودی غربی شهر اراک از سمت شازند  با کاربری‌های غیر همسان موجب ناهماهنگی و بر هم خوردن دید و منظر شهری شده، که قطعا تعیین تکلیف این طرح به زیبایی هرچه بیشتر ورودی شهر از این سمت کمک خواهد کرد.

************

گزارش از جلالی

************

انتهای پیام/

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول