اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  حماسه و مقاومت

بعثی‌ها در طول جنگ ۱۹ هزار واحد مسکونی و تجاری دزفول را تخریب کردند

مدیرعامل بنیاد چهارم خرداد با بیان اینکه دشمن ۳۱ شهریور سال ۵۹ اولین بمباران خود را‌‌‌‌‌‌‌‌ در شهر دزفول انجام داد، گفت: در هشت سال دفاع مقدس، دشمن ۱۷۶ نوع موشک به دزفول زد که نیمی از آنها برای نابودی یک شهر کفایت می‌کرد.

بعثی‌ها در طول جنگ ۱۹ هزار واحد مسکونی و تجاری دزفول را تخریب کردند

به گزارش خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس، غلامحسین کلولی دزفولی، مدیرعامل بنیاد چهارم خرداد در نشست خبری به مناسبت چهارم خرداد، روز ملی مقاومت و پایداری، روز دزفول صبح امروز (یکشنبه اول خرداد ماه) در جمع خبرنگاران اظهار داشت: یکی از اصلی‌ترین حوادث در قرن اخیر کشورمان، حمله ناجوانمردانه سال ۱۳۵۹ عراق بود که جنگی نابرابر را‌‌‌‌‌‌‌‌ به ایران تحمیل کرد. این جنگ علیرغم سختی‌ها و خسارت‌های فراوان، خیرات بسیاری را‌‌‌‌‌‌‌‌ هم برای کشور رقم زد.

وی با اشاره به اینکه در دوران دفاع مقدس مجاهدت‌های مردم تعجب همگان را‌‌‌‌‌‌‌‌ برانگیخت، گفت: یکی از زیباترین جلوه‌های دوران دفاع مقدس، ایستادگی، مقاومت و پایداری مردم ایران در برابر حملات دشمن به شهرها و مناطق مسکونی بود. دشمن تلاش می‌کرد جنگ را‌‌‌‌‌‌‌‌ به شهرها بکشاند تا اول اراده مردم در پشتیبانی از دفاع مقدس را‌‌‌‌‌‌‌‌ بشکند و از سوی دیگر در شهرهای راهبردی و استراتژیک بتواند اهداف خود را‌‌‌‌‌‌‌‌ پیگیری کند. یکی از این شهرها دزفول بود.

دزفولی با اشاره به اینکه دشمن ۳۱ شهریور سال ۵۹ اولین بمباران خود را‌‌‌‌‌‌‌‌ در شهر دزفول انجام داد، افزود: دلیل این امر وجود پایگاه شکاری وحدتیه در این شهر بود که همزمان با هدف قرار دادن آن شهر، مناطق مسکونی را‌‌‌‌‌‌‌‌ هم مورد اصابت قرار داد. این وضعیت تا بعد از عملیات فتح المبین که دشمن را‌‌‌‌‌‌‌‌ به مرزهای خود بازگرداند، ادامه داشت. بعد از آن هم دشمن از موشک‌های راهبردی خود برای حمله به دزفول استفاده کرد. آنها اولین موشک زمین به زمین خود یعنی فراگ و اولین موشک راهبردی خود یعنی اسکادB را‌‌‌‌‌‌‌‌ به دزفول زد.

مدیرعامل بنیاد چهارم خرداد با بیان اینکه در طول ۸ سال دفاع مقدس، دشمن ۱۷۶ موشک به دزفول زد که نیمی از آنها برای نابودی یک شهر کفایت می‌کرد، گفت: ۸۵۰ بمب و راکت توسط هواپیماها به شهر دزفول پرتاب شد. همچنین ۲۵۰۰ گلوله در کمتر از یک سال توسط توپخانه‌های دشمن پرتاب شد تا در این مدت ۱۹ هزار منزل مسکونی، واحد اداری و مغازه در این شهر منهدم شود. البته باید گفت با همت مسئولان این وضعیت باقی نماند و شهر هر بار بازسازی می‌شد. 

وی با بیان اینکه دزفول ۲۶۰۰ شهید و ۴۲۰۰ جانباز به نظام جمهوری اسلامی تقدیم کرده است، گفت: چرا دشمن به دزفول حمله می‌کرد و نسبت به این شهر کینه بسیار داشت؟ اولین دلیل آن است که هویت دینی و انقلابی دزفول در منطقه سرآمد بود. دزفول شاخص‌ترین شهر خوزستان و یکی از شاخص‌ترین شهرهای کشور در این زمینه به شمار می‌رفت. بنابراین دشمن به این شهر حمله کرد. از سوی دیگر دزفول شهر علما و مراجع تقلید بود. افرادی همچون شیخ مرتضی انصاری، آیت‌الله بیگدلی و... در این شهر روحانیت را‌‌‌‌‌‌‌‌ پرچمدار کرده بودند تا حدی که دزفول به شهر دارالمؤمنین شناخته می‌شد. آیت‌الله بروجردی دزفول را‌‌‌‌‌‌‌‌ حسینه می‌نامید، زیرا هم حسینیه‌های بسیار داشت و هم تلاش بسیاری برای گسترش فرهنگ حسینی کرده بود.

دزفولی با اشاره به اینکه در زمان پهلوی دزفول قمارخانه و مشروب‌فروشی نداشت و همواره عزاداری‌های باشکوهی در محرم و صفر برپا می‌کرد، گفت: دزفول در استان خوزستان اولین شهری بود که علیه رژیم ستم‌شاهی تظاهرات کرد و بعد از انقلاب هم که گوشه گوشه خوزستان درگیر شورش‌های ضدانقلاب شد، دزفول عاری از این شورش‌ها بود و حتی بچه‌های این شهر برای خنثی کردن این تحرکات به شهرهای مختلف می‌رفتند.

مدیرعامل بنیاد چهارم خرداد اظهار داشت: مقام معظم رهبری می‌فرماید؛ اگر دزفول خالی می‌شد و آیت‌الله سید مکر‌الدین قاضی در این شهر نمی‌ماند،‌ دزفول سقوط می‌کرد و بلافاصله شهرهای دیگر هم سقوط می‌کردند تا خوزستان از ایران جدا شود و ارتباط جنوب و شمال کشور از دست برود. ایشان می‌فرمایند؛ اگر بنا داریم به مقاومت مردم دزفول بپردازیم باید به آیت‌الله قاضی توجه داشته باشیم. ایشان بیش از ۷۵ سال سن داشت و آخر عمر خود نابینا شده بود اما در طول جنگ و مقاومت یک روز دزفول را‌‌‌‌‌‌‌‌ ترک نکرد و ایستادگی کرد.

وی افزود: شهر دزفول همواره در اطلاعیه‌های کشور عراق برای حملات هوایی رتبه نخست را‌‌‌‌‌‌‌‌ داشت و مشهور به این شده بود که «الف دزفول». ایستادگی و مقاومت دزفول موجب شد تا در تاریخ ششم شهریور سال ۱۳۶۶ نظام جمهوری اسلامی دزفول را‌‌‌‌‌‌‌‌ شهر نمونه مقاومت معرفی کند.

دزفولی تصریح کرد: دولتمردان تاکنون آنچنان که باید و شاید و در خور شأن مقاومت و ایستادگی مردم شهر دزفول است، به این مردم توجه و خدمت‌رسانی نکردند. زخم‌های واردشده بر پیکره این شهر نیازمند مرهم‌های بیش از این است و امیدواریم دولت جمهوری اسلامی برای این شهر تلاش بیشتری داشته باشد.

وی گفت: در روز چهارم خرداد ماه که به نام دزفول نامگذاری شده است، در این شهر یک هفته برنامه خواهیم داشت و بناست همایشی ۲ هزار نفری با حضور عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، برگزار کنیم. در شهر اهواز همایشی با سخنرانی فرمانده نیروی دریایی سپاه، در شهر قم همایشی توسط علما، در شهر مشهد همایشی با سخنرانی سردار حسنی معاون بازرسی قرارگاه خاتم و در باغ موزه دفاع مقدس تهران هم همایشی با سخنرانی یکی از وزرا برگزار خواهد شد.

مدیرعامل بنیاد چهارم خرداد در پایان خاطرنشان کرد: برگزاری این همایش‌ها برای زنده نگه داشتن این وقایع و اقدامات است تا فراموش نشود. وقتی این مفهوم از دست برود،‌ الگوی مقاومت از دست رفته است. البته بنا داریم با برگزاری این همایش‌ها به سمت اهداف مهم‌تری همچون ترغیب مسئولان به خدمت‌رسانی بیشتر و پسندیده‌تر هم حرکت کنیم.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول