اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه

خانواده باشکوه و توانمند مبلغ فرزندآوری است

همایش «سرمایه‌های زندگی من» با همت امور بانوان مجمع ملی فعالان جمعیت و اداره کل سلامت شهرداری تهران به مناسبت روز ملی جمعیت در تالار ایوان شمس شهرداری برگزارشد.

خانواده باشکوه و توانمند مبلغ فرزندآوری است

به گزارش خبرنگار فارس این همایش با هدف گردهمایی و هم اندیشی بانوان فعال فرهنگی شهرتهران، شناسایی ظرفیت ها و توانمندی‌های فعالین و مجموعه های فرهنگی و  ایجاد ارتباط موثر و قوی  بانوان در جهت نقش آفرینی اجتماعی به همت اموربانوان مجمع ملی فعالان جمعیت، قرارگاه حضرت زهرا (س) و اداره کل سلامت شهرداری تهران حول موضوع جمعیت برگزار شد.

در ابتدای این جلسه حجت الاسلام رسول ساکی دبیر مجمع ملی فعالان جمعیت گفت: هرکجا مردم پای کار بودند ما موفق بودیم. با تبلیغات و تحقیر در سال ۱۳۷۱ نرخ رشد جمعیت را به ۴ رساندند و سال ۷۴ شد نزخ سطح جانشینی ۲/۱ و همچنان هم ادامه دارد. در ۲۰۳۰ نرخ جمعیت ما به ۳۱ میلیون سال میرسد که ۶۰ درصد آن سالمند هستند عملا بار مسئولیت روی ۱۳ میلیون می افتد .وی با تاکید بر اینکه در راستای افزایش جمعیت کشور چه گفتمانی اثر گذارتر است، اظهار داشت: باید با محبت با عموم مردم جلوی سقط جنین گرفته شود که متاسفانه ۳۵۰ هزار قتل جنین در سال داریم و این مسئله باید برای مردم تبیین شود.

حجت الاسلام ساکی اظهار داشت: آسیب های تک فرزندی باید برای مردم گفته شود که با سندروم آشیانه خالی ۴ آسیب برای پدر و مادر و ۲۷ آسیب برای خود فرزند که از همه مهمتر بلوغ زود رس است، دارد.

وی با بیان اینکه تعداد کودکان ارتباط مستقیم با تربیت دارد، به گفتمان مادری و جایگاه مادری اشاره کرد و افزود: ما کار را به جایی رساندیم که زنان ما  شاغل بودن در جایی که مناسب شان آنها نیست را بر جایگاه رفیع مادری ترجیح می‌دهند. تعارض مادری و تحصیل و یا اشتغال وجود ندارد و دو گانه ای بین آنها وجود ندارد.

 دبیر مجمع ملی فعالان جمعیت عنوان کرد: باید خود مردم را مستقیم درگیر کنیم و خانواده باشکوه ایجاد کنیم. اگر خانواده بیش از ۴ فرزند دارد، باید تجلیل، شناسایی و توانمند شوند. کسی که توانمند شد خودش مبلغ می‌شود.

وی در پایان ضمن انتقاد به آموزش کنترل جمعیت، پیشنهاد برگزاری اجلاس پدربزرگ ها و مادربزرگ ها را داد.

در ادامه این همایش دکتر مریم اردبیلی اظهار داشت: وقتی عباراتی را که حضرت آقا درباره جمعیت میگویند، میشنویم پشت انسان به لرزه در می آید. عباراتی که هیچ کجا استفاده نشده اند درباره کاهش جمعیت به کار رفته  و از همان موقع شروع کردیم ولی نتیجه کمتر گرفتیم چون بسیاری از کارهایی که انجام دادیم یا تاثیر نداشته یا تاثیر اندک داشته است و خطاهای محاسباتی و اجرایی داشته ایم.

وی با بیان اینکه خطاهای ما گذشته نگری و سطحی نگری بود، اظهار داشت: سال ۶۳ و ۶۴ نرخ باروری 8/6 بود (متوسط زنان ایرانی ۷ فرزند بود). اما تشویق به کاهش جمعیت و توزیع وسایل کنترل جمعیت و آموزش آن را داشتیم ولی مهندسی معکوس و گذشته نگری جواب نمیدهد.

اردبیلی با بیان اینکه در سطحی نگری نقطه گذاری از کجاست، بیان کرد: کاهش باروری نوک کوه یخ است و باید دید کجا تغییر افتاده و کجا باید تغییر ایجاد شود تا اصلاح شود. باید تغییرات زیر ساختی و پارادایمی و مدل توسعه ای که تغییرات را ایجاد کرده است، بیابیم.

وی افزود: از طرفی بالا رفتن جمعیت خودش یک شاخص برای وضعیت های اقتصادی و .... است و در کوه یخ باید متوازن به همه لایه ها توجه شود.

وی با تاکید بر اینکه این نگاره که فرزند آوری نقطه پایان تجربه هیجانات است، باید عوض شود، تصریح کرد: این تغییر باید با راهکارهایی مانند اردو با کودکان و ....تغییر یابد.

 

اردبیلی با بیان اینکه اگر در خانواده ای مادر عامل باشد خانواده هم عامل میشود نه منفعل، به گزاره تغییر زن از مصرفی به مولد اشاره کرد و اظهار داشت: مثلا اگر مادر کتابخوان باشد فرزندان اهل کتاب خواندن میشوند. در واقع باید خانواده را فعال و عامل کنیم که این خود مشوق فرزند آوری است و کارهای سطحی و تاکتیکی و ...  به هیچ دردی نمیخورد.

وی با تاکید بر اینکه یک ایده آل گرایی در تربیت  فرزند داریم که بهتر است از آن کمی کوتاه بیاییم، خاطرنشان کرد: مثلا چه کسی گفته فرزند را نباید به مادر بزرگ سپرد. اگر ما ارزش را تبدیل به معروف کنیم همه امر به معروف میکنند و منکر اگر محرز باشد همه از آن نهی میکنند. این یعنی ما باید گره ها را باز کنیم. اگر گره ها را باز نکنیم و تبلیغ و اصرار کنیم مردم از فرزند آوری متنفر میشوند کار ما باید خالصانه باشد و یادمان باشد هیچ موثری در عالم جز خداوند نیست و با خالص بودن توفیق هایی بر ما میشود که فکرش را نمی کنیم.

معرفی سامانه نجات زندگی

در ادامه این همایش نیز سامانه «نجات زندگی» توسط دکتر حجت حاجی کاظم مسئول دبیرخانه اسقاط و قتل جنین معرفی شد.

در این سامانه، درباره فاجعه سقط و قتل جنین سخن گفته شده است و اعضا دوره آموزشی صفرم (3 ساعت) را طی می کنند.

اگر حامی جنین هستید، ثبت نام می کنید و به گروه ها می پیوندید. سپس به اعضا محتواهای برگزیده برای ترویج تقدیم می شود.

در این سامانه خواهیم گفت چه قدم هایی می توانید بردارید، پویش ها و برنامه های برگزیده را اطلاع رسانی می کنیم، متخصصین هم می توانند به کارگروه های تخصصی بپیوندند و مادرانی که به سقط فکر می کنند را برای مشاوره انصراف معرفی می کنید.

 

معرفی اپلیکیشن نمای جوانی

سپس نیز در این همایش اپلیکیشن نمای جوانی معرفی شد. این اپلیکیشن با همت معاونت هنر و رسانه مجمع ملی فعالان جمعیت، به منظور دسترسی سریع و راحت فعالان جمعیتی به محتواهای جمعیتی طراحی شده است. این اپلیکیشن اولین بانک محتوایی جمعیت است که دربردارنده بیش از ۱۰۰۰ محتوای مکتوب، بصری و چندرسانه باموضوعات مختلف جمعیتی است‌.

در ادامه نیز دکتر صاحب رئیس اداره کل سلامتی شهر تهران، درباره ریشه ها و موانع فرزندآوری گفت: ما برای اثرگذاری هرچه بیشتر در امر فرزند اوری در کنار سایر متخصصین این حوزه نیازمند به حضور یک متخصص ارتباطات هستیم که با شناخت انگاره های ذهنی مردم نسبت به فرزنداوری و تحلیل دقیق و جامعه شناسانه این موضوع برای رفع موانع آن اقدام کند.

وی با اشاره بر نقش شهرداری در ترویج فرزند اوری گفت: یکی از مهمترین وظایف شهرداری فرهنگ سازی و توجه دهی شهروندان نسبت به رفع موانع فرزند اوری و نیز اماده کردن فضای شهر برای جلوه و حضور بیشتر مادر و کودک است. البته این کار نمیشود مگر با حضور خود مردم. صاحب مادران حاضر در همایش را به حضور موثر در سرای محله ها و خانه های سلامت که یکی از بستر های مهم کنشگری آنان در فرهنگ سازی و ترویج امر فرزند اوریست ترقیب کرد.

در ادامه این همایش، با تاکید بر نگاه مساله یابی و حل مسائل اولویت دار جمعیت و فرزندآوری و تاکید بر آسیب‌هایی که متوجه خانواده‌ها می‌شود، دو کارگاه حمایت از حیات جنین و کارگاه مادرانه برگزار شد.

دکتر حاجی کاظم دبیر کارگروه حمایت از حیات جنین مجمع ملی فعالان جمعیت، در کارگاه «حمایت از حیات جنین»، ضمن تبیین نگاه صحیح به جنین از منظر دین، اخلاق و انسانی به مهمترین راهبردهای محتوایی در این زمینه پرداخت و سپس الگوهای موفق مردمی در زمینه حمایت از حیات جنین را تبیین کرد.

در ادامه حجت الاسلام مسلم منفرد مسئول کارگروه‌های تخصصی مجمع ملی فعالان جمعیت، در کارگاه «مادرانه»، به تبیین الگو و هویت زن غربی و شرقی و سپس الگوی کامل زن مسلمان در منظومه‌ فکری امامین انقلاب اسلامی پرداخت. وی ضمن تشریح راهبردهای محتوایی در زمینه ارتقاء جایگاه مادری در باور عمومی جامعه به تبیین الگوی فعالیتهای مردمی در این زمینه پرداخت.

انتهای پیام/

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول