اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

چهارمحال و بختیاری

چگونه چهارمحال و بختیاری قطب اهدای جهیزیه در کشور شد؟

قرارگاه جهادی امام رضا(ع) چهارمحال و بختیاری به پشتوانه همت جوانان دغدغه‌مند شکل گرفته و اعضای آن 7 سال است که برای زدودن غبار محرومیت از چهره مناطق محروم استان شب و روز نمی‌شناسند.

چگونه چهارمحال و بختیاری قطب اهدای جهیزیه در کشور شد؟

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، این روزها هرجا صحبت از محرومیت‌زدایی و فعالیت‌های جهادی و خیرخواهانه است، بچه‌های قرارگاه جهادی امام رضا(ع) یک پای ماجرا هستند؛ جوانانی که هفت سال است برای زدودن غبار محرومیت از چهره مناطق محروم چهارمحال و بختیاری هم‌قسم شده‌اند.

در ادامه شرحی از اهداف و فعالیت‌های قرارگاه جهادی امام رضا(ع) را از زبان مجید حیدری، رییس این قرارگاه می‌خوانید.

فارس: قرارگاه جهادی امام رضا(ع) متشکل از چند نفر و با چه تخصص‌هایی است؟

قرارگاه جهادی امام رضا(ع) از سال ۹۴ با هدف محرومیت‌زدایی و خدمات‌رسانی تشکیل شد و پروژه‌ها و فعالیت‌هایی را در این راستا انجام داده است.

این قرارگاه از ۴۰ نفر ثابت تشکیل شده است و هر اردو با توجه به منطقه و نوع کاری که قرار است انجام شود با حضور ۱۰ تا ۱۷۵ نفر از جهادگران خانم یا آقا تشکیل می‌شود.

گروه جهادی هم افراد متخصص و هم افراد اجرایی نیاز دارد لذا اگر شخصی تخصص خاصی برای انجام کاری نداشته باشد به عنوان نیروی اجرایی با ما همراه می‌شود.

چهارمحال و بختیاری قطب اهدای جهیزیه کشور

از دو سال پیش این استان به عنوان قطب اهدای جهیزیه کشور معروف شد و با اهدای هر نوبت ۱۵۰ سری جهیزیه آغاز به کار کرد و امروز به اهدای ۵۰۰ تا یک‌هزار سری جهیزیه در هر نوبت رسیده است و طی این دو سال ۴ هزار و ۷۰۵ سری جهیزیه به صورت مشارکتی به نوعروسان اهدا کرده است.

چهارمحال و بختیاری به عنوان استان معین در سطح کشور شناخته شده لذا تهیه و ارسال جهیزیه برای استان‌های همجوار را نیز برعهده گرفت که هدف از اجرای این طرح استفاده از وسایل ایرانی و کمک به کارگران داخلی بود تا چرخه فعالیت کارخانه‌های داخلی در کشور رونق گرفت و سبب حذف دلالانی شد که کالا را از کارخانه به بازار می‌رساندند.

حمایت بسیج سازندگی و سپاه در این طرح روحیه اعضای گروه را بالا برده و انگیزه به بچه‌ها تزریق کرده است چراکه این جوانان ۱۸ تا ۳۰ سال که به صورت فی سبیل‌الله در این گروه کار می‌کنند بعد از خداوند به حمایت همین افراد دلگرمند.

ساخت ۱۰ منزل مسکونی ویژه نیازمندان تا ۲ ماه آینده

تهیه بسته‌های معیشتی، ساخت خانه محرومان با مشارکت کمیته امداد، فعالیت‌های دامپزشکی، بهداشت و درمان، تامین هزینه درمان، برگزاری اردوی جهادی و غیره از دیگر کارهای این گروه است.

از سال گذشته تاکنون نیز ساخت ۱۰ واحد ساختمانی برای نیازمندان آغاز شده و تا ۲ ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد که هزینه این منازل توسط خیران و قرارگاه جهادی امام رضا(ع) کشور تأمین شده است.

در عید نوروز نیز اردوی جهادی در منطقه لندی برگزار شد و ۱۷۵ نفر به صورت قرارگاهی در این روستا حاضر شدند تا فعالیت‌های فرهنگی، دامپزشکی، رنگ‌آمیزی مدارس، کچ‌کاری منازل و غیره را انجام دهند.

همت بچه‌های قرارگاه جهادی و کمک مسئولانی که دغدغه محرومیت‌زدایی دارند مبنای برگزاری این جور فعالیت‌ها می‌شود.

جوانانی که دارای این روحیه هستند نه تنها در این گروه بلکه در گروه‌های دیگر و بسیج سازندگی نیز یافت می‌شوند، این قرارگاه نگاه رقابتی با سایر گروه‌ها نداشته و هرگز خود را تافته جدا بافته ندانسته بلکه خود را در کنار مسئولان دانسته تا با کمک این افراد بتوانند در راستای محرومیت‌زدایی گام بردارند.

حمایت مسئولان، اعتماد به این جوانان و دلجویی از آنان باعث می‌شود که این افراد برنامه هدفمندی را برای محرومیت‌زدایی روستا، شهر و استان خود داشته باشند و با کمک یکدیگر بتوانند محرومیت را در محل زندگی خود به حداقل برسانند.

این گروه‌ها تا حدی ظرفیت دارند و از یک جایی به بعد باید از ظرفیت استان استفاده کنند، جوان جهادی که بیشتر عمر و جوانی خود را در راستای محرومیت‌زدایی استان هزینه کرده باید در کارهای استان مورد استفاده قرار گیرد.

توزیع ۵ هزار بسته لوازم‌التحریر میان دانش‌آموزان نیازمند و ایجاد بازار فروش محصولات روستایی نظیر صنایع بافندگی و دستی در منطقه بازفت از کارهای دیگری بود که در راستای محرومیت‌زدایی انجام شده است.

فارس: آیا گروه‌های جهادی این ظرفیت را دارند که بجای کمک‌های مقطعی، با انجام کارهایی از جمله اشتغال‌زایی به رفع محرومیت در مناطق محروم سرعت ببخشند؟

تاکنون در راستای اشتغالزایی کاری صورت نگرفته اما اگر جوانان طرحی در این راستا داشته باشند مورد حمایت قرار می‌گیرد، اعضای این گروه جهادی همیشه پای کار اجرای طرح‌های اشتغالزایی هستند.

در هر روستا باید با توجه به توان اهالی و ظرفیت‌های موجود در راستای اشتغالزایی برنامه‌ریزی شود تا اشتغال پایدار به صورت درست و اصولی اجرا شود لذا نیاز است که اول ظرفیت‌ها شناسایی شوند که تا حدودی در دستور کار این گروه قرار گرفته است اما به تنهایی نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم و همت همه مسئولان و دیگر گروه‌ها را می‌طلبد تا به طور کامل همه ظرفیت‌های مناطق و افراد را شناسایی و سپس زیرساخت‌های لازم را فراهم کنیم.

در این صورت دیگر نیاز به توزیع بسته‌های معیشتی و اقلام مختلف برای گذراندن چند روز از زندگی نیست و مشکل اشتغال جوانان استان حل می‌شود. 

 انتهای پیام/۶۸۰۳۶

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول