اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  تهران

آثار شیخ صدوق با ترجمه روان برای نسل جوان به چاپ برسد

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: پیام شیخ صدوق(ره) برای جامعه امروز این است که آثار وی، به‌طور جامع با ترجمه روان برای استفاده و بهره‌گیری نسل جوان به چاپ برسد.

آثار شیخ صدوق با ترجمه روان برای نسل جوان به چاپ برسد

به گزارش خبرگزاری فارس از ری، آیین بزرگداشت شیخ صدوق(ره) در آستان مقدس ایشان واقع در شهرری با هدف تبیین جایگاه ارزشمند این شخصیت ظهر امروز با حضور آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، علما، روحانیون، طلاب و جمعی از مسؤولان و اقشار مختلف مردم برگزار شد.

آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری ضمن سخنرانی در این مراسم با اشاره به جایگاه ارزشمند شیخ صدوق(ره) اظهار کرد: شیخ‌المحدثین عالم برجسته و شخصیت بزرگی است که در قرن چهارم و بیش از هزار و ۶۰ سال پیش می‌زیسته و روایات را به‌خوبی درک و نقل می‌کرد.

وی گفت: اگرچه شیخ‌المحدثین دارای جایگاه فقاهت بوده اما نام او در میان فقهای دینی ما نیامده است اما نقش شیخ صدوق(ره) در جمع‌آوری روایات بسیار حائز اهمیت است.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: شهرت استثنایی و وجود شاگردان برجسته دینی از ویژگی‌های شیخ صدوق است و این عالم دینی و جامع‌العلوم پرسفر بوده تا آنجا که در سفر به ری، بلخ، بخارا، عراق و برخی کشورهای دیگر روایات ائمه اطهار(ع) را نقل می‌کرده است.

آیت‌الله حسینی در پایان تاکید کرد: پیام شیخ صدوق(ره) برای جامعه امروز این است که آثار وی به‌طور جامع با ترجمه روان برای استفاده و بهره‌گیری نسل جوان به چاپ برسد.

حجت‌الاسلام سید محمد سیدی رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ری نیز در این مراسم با اشاره به روز بزرگداشت شیخ صدوق(ره) اظهار داشت: ۱۵ اردیبهشت‌ماه در تقویم رسمی ایران به عنوان روز بزرگداشت شیخ صدوق(ره) ثبت‌شده و مراکز علمی به تبیین جایگاه این شخصیت می‌پردازند.

وی با بیان اینکه شیخ صدوق(ره) به دعای امام زمان متولد و در راه این حضرت قدم برداشت، گفت: معرفی این چهره بزرگ به نسل جوان و جامعه امروز می‌تواند الگویی برای آن‌ها باشد تا راه اخلاق، علم و معنویت را سرلوحه زندگی خود قرار دهند.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ری با بیان اینکه در تاریخ، شیخ صدوق(ره) را با امام‌زاده برابر می‌دانند و مقایسه می‌کنند، تصریح کرد: پیکر پاک ایشان بعد از ۸۹۰ سال توسط سیل بیرون آمد و پیکر مطهر ایشان سالم و بدون آسیب بود و همین گواهی بر مقایسه مرتبه ایشان با امام‌زاده است.

به گزارش فارس، ابوجعفر محمدبن علی بن بابویه قمی ملقب به «شیخ صدوق»، یکی از حدیث شناسان شیعه در  قرن چهارم هجری است که با جمع آوری روایات اهل بیت و تالیف آنها، خدمات بی‌بدیلی به اسلام و تشیع کرد. پس از گذشت ۱۰ قرن از وفات این محدث بزرگ، برکات آثار و خدماتش باعث شده تا ۱۵ اردیبهشت ماه را به عنوان روز بزرگداشت شیخ صدوق نامگذاری کنند.

رییس المحدثین سفرهای متعددی کرد و در ری، نیشابور، مشهد، بلخ، بخارا، مدینه، کوفه، همدان و بغداد نزد عالمان، استادان و حدیث شناسان بزرگ عصر خود به تحصیل پرداخت و از سرآمدان عصر خود شد و در طول حیات خویش شاگردان برجسته‌ای را پرورش داد. در اواخر عمر در شهر ری ساکن شد و در سال ۳۸۱هـ .ق در همانجا درگذشت.

انتهای پیام/۶۷۰۶۲

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول