اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

گلستان

خدمات‌رسانی ۵۰۰ گروه جهادی در گلستان/ ۶ هزار نفر روز خدمت‌جهادی در مناطق کوهستانی زلزله‌زده رامیان

مسؤول مجمع جهادگران استان گلستان گفت: در رزمایش «جهادگران فاطمی» که از ۱۷ اردیبهشت تا ۲۷ اردیبهشت در سراسر استان برگزار می‌شود قرار است بیش از ۵۰۰ گروه جهادی با تعداد بیش از ۴ هزار نفر‌ را به ۱۴ شهرستان، محلات و روستاها با هدف محرومیت‌زدایی اعزام کند.

خدمات‌رسانی ۵۰۰ گروه جهادی در گلستان/ ۶ هزار نفر روز خدمت‌جهادی در مناطق کوهستانی زلزله‌زده رامیان

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، پس از پیروزی انقلاب اسلامی به فرمان امام خمینی (ره) سازمان جهاد سازندگی تأسیس شد و از همان ابتدای راه‌اندازی در جامعه جایگاه مهمی داشته تا جایی که تصویر نمادین آن در پشت اسکناس‌های ۲۰ تومنی در سال ۱۳۶۱ چاپ شد.

فعالیت اردوها و بسیج جهاد سازندگی در طول سال‌ها جنگ تحمیلی ادامه داشت و مهمترین تلاش آنها افزایش تولید در بخش زراعی بود تا جایی که در سال‌های جنگ خاکریزهای اقتصادی به اندازه خاکریزهای جبهه برای کشور مهم بود.

با پایان یافتن جنگ اردوهای جهادی به شهرها و روستاها رفته تا خرابی جنگ را ترمیم کرده و روستاها را توسعه دهند.

گروه‌های جهادی در همه این سال‌ها آرام و بی‌صدا مشغول خدمت بوده و در بروز حوادث طبیعی مانند زلزله رودبار، منجیل، بم، اهر، ورزقان و سیل خوزستان، لرستان و گلستان برای یاری و خدمت به مردم داوطلبانه در صحنه حضور داشتند.

با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و حمایت ایشان از جهادگران، این گروه ها در نقاط مختلف کشور در حال افزایش هستند.

خلاء وجود مدیریت جهادی در کشور در بین برخی از مسؤولان و عدم مدیریت جهادی و فرهنگ جهادی به عنوان یک الگو مدیریتی برآمده از بطن انقلاب اسلامی مبنی بر ارزش‌های ایرانی- اسلامی سبب شده تا نیاز به این گروه‌ها در کشور بیشتر احساس شود.

در گام دوم انقلاب اسلامی اگر بخواهیم پیشتاز بوده و بر مشکلات غلبه کنیم باید فرهنگ و مدیریت جهادی که بهترین مصداق سبک مدیریتی سردار شهید سلیمانی بود را در کشور نهادینه کنیم.

خبرنگار خبرگزاری فارس به مناسبت دهه تشکیل بسیج سازندگی گفت‌وگویی با «هادی سمیعی‌پاقلعه» مسوول مجمع جهادگران استان گلستان انجام داده که خواندن آن خالی از لطف نیست.


فارس: لطفا خودتان معرفی کنید؟

سمیعی‌پاقلعه: هادی سمیعی‌پاقلعه فرهنگی رسمی شهرستان آزادشهر دارای مدرک کارشناس ارشد علوم تربیتی بوده و ۱۵ سال سابقه فعالیت در گروه‌های جهادی داشته و ۱۰ سال نیز سرگروه جهادی بودم و در دو دوره عضو شورای جهادی شهرستان آزادشهر انتخاب شدم.

فارس: سابقه از شروع فعالیت گروه‌های جهادی در کشور را بیان کنید؟
سمیعی‌پاقلعه:
در سال ۱۳۷۹ در حرکتی زیبا و باشکوه جمعی از جوانان به طور خودجوش برای محرومیت‌زدایی به مناطق دورافتاده رفته و خدمات جهادی را به مردم این مناطق ارائه دادند که این فعالیت‌ها به گوش مقام معظم رهبری رسید و منجر شد تا پیام خدمت‌رسانی به مناطق محروم به جوانان انقلابی داده شود.

گروه‌های جهادی هدفی جز خدمت بی‌شائبه و بدون چشمداشت به مردم، محرومان و آسیب‌دیدگان  نداشته و در صحنه‌های مختلف اجتماعی مانند بلایای طبیعی و محرومیت‌زدایی به میدان آمده و در گمنامی کامل به خدمت‌رسانی به اقشار محروم پرداخته‌اند.

گروه‌های جهادی مختلفی تاکنون خدمات ثمربخش را در مناطق محروم انجام داده و هر زمان در نقطه‌ای از کشور که حادثه و یا بحرانی رخ دهد این گروه‌ها در صحنه برای خدمت حاضر می‌شوند.
 


فارس: به نظر شما فعالیت گروه‌های جهادی از چه زمانی پررنگ‌تر شد؟
سمیعی‌پاقلعه:
با شیوع بیماری کرونا و فرمان رهبر معظم انقلاب مبنی بر کمک مومنانه و مواسات، فعالیت های گروه‌های جهادی در کشور رنگ و بوی دیگری گرفت و بسیاری از این گروه‌ها به صورت خودجوش به اجرای طرح های مختلف  به ویژه طرح‌های مربوط به معیشت و تامین کالاهای اساسی برای مردم محروم اقدام کردند.

فارس: در مورد فعالیت‌های گروه‌های جهادی در استان گلستان توضیحاتی دهید؟
سمیعی‌پاقلعه:
گروه‌های جهادی استان نیز در تمام زمینه‌ها و عرصه‌ها نظیر سیل، زلزله، کرونا و غیره در تمام نقاط استان نقش اول و بسزایی داشته و دارند. در وقوع حوادث غیرمترقبه  نخستین افراد، گروه‌های جهادی هستند که برای کمک و خدمت‌رسانی به محل حادثه اعزام می‌شوند.

در سایر اقدامات جهادی مانند اشتغالزایی و مطالبه‌گری نیز گروه‌های جهادی استان پیشقدم هستند.

خوشبختانه با تخصصی شدن آموزش‌ها و محوری شدن آموزش در برنامه‌های گروه‌های جهادی، کیفیت اقدامات گروه‌های جهادی افزایش یافته و حمایت‌های سردار ملک فرمانده سپاه استان نیز انگیزه و دلگرمی زیادی در بین گروه‌های جهادی ایجاد کرده است.
 


فارس: در مورد شکل گیری مجمع جهادگران توضیحاتی دهید؟
سمیعی‌پاقلعه:
مجمع جهادگران با دو رویکرد مهم شکل گرفته است. نخستین رویکرد سیاستگذاری بوده که در این رویکرد مشکلات محرومان، اولویت‌سنجی آنها و راه حل آن تبدیل به سند شده و این فرآیند با کمک کارگروه‌های تخصصی ۱۲ گانه مانند عمران، علمی، بهداشتی، سلامت و دانش‌بنیان و غیره توسط نخبگان و متخصصان هر حوزه مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

پس از بررسی، احصاء و ارسال  راه حل به مجمع جهادگران، موارد و مصوبات به شکل سند اجرایی در استان در آمده و برای مجمع جهادگران کشور نیز ارسال می‌شود. جا دارد همین جا از هیأت رئیسه فعال، پرتلاش و همدل سومین دوره مجمع جهادگران استان تشکر و قدردانی کنم.

دومین رویکرد مجمع جهادگران مطالبه‌گری است. قطعا مطالبه‌گری از سیاستگذاری کارسازتر و اثرگذارتر بوده و گاهی مطالبه منطقی و درست  یک گروه جهادی می‌تواند یک معضل اساسی را در یک منطقه برطرف کند.

لذا بدون تعارف باید بخش عمده از زمان و انرژی صرف مطالبه‌گری و بازوی بسیج سازندگی باشد.
 


فارس: نگاه مجمع جهادگران به بسیج چگونه بوده و در حوزه مطالبه‌گری به دنبال چه برنامه‌هایی است؟
سمیعی‌‌پاقلعه:
در ساختار مجمع جهادگران نگاه ما به بسیج نگاه تعاملی است. همانطور که دوستان ما در مجموعه بسیج سازندگی استان همواره از گروه‌های جهادی و مجمع جهادگران حمایت و پشتیبانی کرده و در کنار مجمع با تفکر و همت جهادی شبانه‌روز در تلاش هستند ما نیز باید ماموریت‌های بسیج را به نحو احسن انجام داده و در تقویت حرکات جهادی تلاش کنیم.

در بحث مطالبه‌گری باید به شکل درون سازمانی و برون سازمانی عمل کرد. در برون‌سازمانی این موضوع با سیستم اجرایی و در درون‌سازمانی طبق وظیفه ذاتی که رهبر معظم انقلاب بر عهده بسیج سازندگی گذاشته عمل کنیم.

لذا ما از بسیج طلبکار نبوده بلکه منت دار بسیج هستیم. در هیچ کجای عالم، مردمی‌تر از بسیج پیدا نشده و نخواهد شد و ما باید مراقب باشیم که افرادی خواسته یا ناخواسته جریان جهادی را سکان داری نکنند. نگاه ما در بسیج به افراد و اشخاص خاص نبوده بلکه نگاه آرمانی و تفکر بسیجی هدف ما است‌.

در سال ۱۳۷۹ رهبر معظم انقلاب بسیج سازندگی را مامور بسترسازی جریان جهادی کرده و مادامی که این دستور توسط ایشان پس گرفته نشود ما به عنوان فردی ولایت مدار باید ذیل بسیج باشیم.

ما با نهادهایی مانند ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، آستان قدس، بنیاد علوی و غیره همکاری می‌کنیم اما هرگز برای خودمان قرائت جدیدی از جریان جهادی را در هیچ نهاد دیگری قبول نکرده و دلیل کار ما با بسیج سازندگی این است که گروه جهادی ما متبرک شود.
 


فارس: مطالبه جدی مجمع جهادگران را بیان کرده و چه انتظاری از دولت دارید؟
سمیعی‌پاقلعه:
یکی از مطالبات جدی و مهم برون سازمانی ما تشکیل قرارگاه جهادی در وزارت کشور و استانداری است.

ما به نمایندگی از ۳ هزار و ۲۰۰ گروه جهادی بالغ بر ۳۰ هزار نفر و همه جهادگران استان گلستان همه ظرفیت‌ها را پای کار دولت می‌آوریم.

دولت نیز به جای ایجاد ساختار جدید باید از ظرفیت‌های موجود حمایت و پشتیبانی کند. امروزه ظرفیت مردمی را مردم می‌توانند مدیریت کنند و تقاضا ما از دولتمردان این است که نسبت به ایجاد ساختار دقت کافی و لازم را داشته باشد.

ما جهادگران باید با دولت تعامل داشته و از طرف دیگر هم دولت و هم باید از ظرفیت عظیم و باسابقه جریان جهادی در بسیج حمایت و صیانت کنیم.

با وجود گروه‌های جهادی خودجوش و فعال که کاملا مردمی هستند نگرانی ما این است که ایجاد ساختار جدید، کار مردمی و گروه‌های جهادی به کار دولتی و وابسته به دولت کند.

از طرف دیگر ایجاد ساختار قرارگاه جهادی در وزارت کشور زمان و هزینه‌بر است.

ساختار موجود بسیج سازندگی و مجامع جهادی از بالا تا ذیل، تا دل پایگاه‌های بسیج و مردم، بهترین بستر برای ماموریت‌های‌ محرومیت‌زدایی در کشور بوده زیرا این مجامع توسط انتخابات هیأت رئیسه شوراهای جهادی شهرستان که آنها نیز از دل گروه‌های جهادی اقشار مختلف در روستاها و شهرهای استان بوده، انتخاب شدند.

اعزام ۵۰۰ گروه جهادی با هدف محرومیت‌زدایی به شهرستان‌های گلستان/ ۶ هزار نفر روز خدمت‌جهادی در مناطق کوهستانی زلزله‌زده رامیان

مسؤول مجمع جهادگران استان گلستان گفت: در رزمایش «جهادگران فاطمی» که از ۱۷ اردیبهشت تا ۲۷ اردیبهشت در سراسر استان برگزار می‌شود قرار است بیش از ۵۰۰ گروه جهادی به تعداد بیش از ۴ هزار نفر‌ را در ۱۴ شهرستان، محلات و روستاها با هدف محرومیت‌زدایی اعزام کند.


فارس: لطفا در مورد فعالیت‌های مجمع جهادگران استان توضیحاتی دهید؟
سمیعی‌پاقلعه:
مجمع جهادگران استان گلستان چند ماهی تشکیل شده و در حوادث گذشته با توجه به اینکه گروه‌های جهادی خدمت به مردم را سرلوحه کار خود قرار دادند آماری در خصوص خدمت‌رسانی ندارند. منتهی در زلزله اخیر در شهرستان رامیان، گروه‌های جهادی در مدت زمان ۶ ماه در چند مرحله به تعداد ۶ هزار نفر روز در مناطق کوهستانی زلزله‌زده شهرستان رامیان فعالیت‌هایی مانند عمرانی، بهداشتی، تحصیلی، علمی، آموزشی و غیره داشته است.

همچنین این مجمع در رزمایش «جهادگران فاطمی» که از ۱۷ اردیبهشت تا ۲۷ اردیبهشت در سراسر استان برگزار می‌شود قرار است بیش از ۵۰۰ گروه جهادی به تعداد بیش از ۴ هزار نفر‌ را در ۱۴ شهرستان، محلات و روستاها با هدف محرومیت‌زدایی اعزام کند.

این جهادگران از اقشار مختلف دانشجویی، دانش‌آموزی، پزشکی، مهندسی، طلاب، محلات، اساتید، پیشکسوتان، بسیج جامعه زنان در مناطق محروم حضور یافته و در عرصه‌های عمرانی، بهداشتی، علمی، آموزشی و غیره خدمت‌رسانی خواهند کرد.
 


فارس: لطفا در مورد فعالیت‌های مجمع جهادگران استان توضیحاتی دهید؟
سمیعی‌پاقلعه: مجمع جهادگران استان گلستان چند ماهی تشکیل شده و در حوادث گذشته با توجه به اینکه گروه‌های جهادی خدمت به مردم را سرلوحه کار خود قرار دادند آماری در خصوص خدمت‌رسانی ندارند. منتهی در زلزله اخیر در شهرستان رامیان، گروه‌های جهادی در مدت زمان ۶ ماه در چند مرحله به تعداد ۶ هزار نفر روز در مناطق کوهستانی زلزله‌زده شهرستان رامیان فعالیت‌هایی مانند عمرانی، بهداشتی، تحصیلی، علمی، آموزشی و غیره داشته است.

همچنین این مجمع در رزمایش «جهادگران فاطمی» که از ۱۷ اردیبهشت تا ۲۷ اردیبهشت در سراسر استان برگزار می‌شود قرار است بیش از ۵۰۰ گروه جهادی به تعداد بیش از ۴ هزار نفر‌ را در ۱۴ شهرستان، محلات و روستاها با هدف محرومیت‌زدایی اعزام کند.

این جهادگران از اقشار مختلف دانشجویی، دانش‌آموزی، پزشکی، مهندسی، طلاب، محلات، اساتید، پیشکسوتان، بسیج جامعه زنان در مناطق محروم حضور یافته و در عرصه‌های عمرانی، بهداشتی، علمی، آموزشی و غیره خدمت‌رسانی خواهند کرد.

انتهای پیام/۲۳۰۷/س

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول