اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مرکزی

از سال جاری بحث تفویض اختیارات به استان‌ها اجرا می‌شود

معاون مجلس، حقوقی و امور استان های سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: بر اساس سند تحول از سال جاری بحث تفویض اختیارات به استان‌ها اجرا می‌شود، به این صورت که اختیارات حداکثری وزارتخانه‌ها به نمایندگی‌ها در استان‌ها و اختیارات هیات وزیران به شوراهای برنامه ریزی واگذار خواهد شد.

از سال جاری بحث تفویض اختیارات به استان‌ها اجرا می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، علیرضا صالح عصر امروز در آیین تکریم و معارفه رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی  اظهار کرد: مسئله مهم تمرکز زدایی یکی از مهمترین موارد مندرج در سند تحول دولت سیزدهم  است که در راستای تحقق این مهم امور اجرایی به استان‌ها واگذار شده است.

وی تصریح کرد: بر اساس سند تحول از سال جاری بحث تفویض اختیارات به استان‌ها اجرا می‌شود، به این صورت که اختیارات حداکثری وزارتخانه‌ها به نمایندگی‌ها در استان‌ها و اختیارات هیات وزیران به شوراهای برنامه ریزی واگذار خواهد شد.

معاون مجلس، حقوقی و امور استان های سازمان برنامه و بودجه کشور از تلاش سازمان برنامه و بودجه برای اتخاذ  تصمیمات در داخل استان‌ها خبر داد و گفت: یکی از موارد درج شده در بودجه ۱۴۰۱، ایجاد صندوق پیشرفت و عدالت بود که به علت عدم تصویب در مجلس به شکل حساب درآمد.

صالح با اشاره به لزوم رشد ۸ درصدی تولید ناخالص ملی بیان کرد: بستر تحقق این رشد استان‌های سراسر کشور هستند و باید جایگاه استان‌ها در این رشد به درستی مشخص و  متناسب با آن سهم بهره وری و سرمایه گذاری تعیین شود.

وی ادامه داد: در رشد هشت درصدی، ۴.۵ درصد از افزایش سرمایه‌گذاری و باقی از بهره وری عوامل تولید  به دست خواهد آمد که بر این اساس رشد تولید ناخالص داخلی در استان‌ها در بحث سرمایه‌گذاری از طریق اعتبارات دولتی و اهرم کردن منابع مشخص شده است.

معاون مجلس، حقوقی و امور استان های سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به ایجاد صندوق پیشرفت و عدالت با ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای هر استان دانست و گفت: راه‌اندازی این صندوق که از آرزوهای استان‌ها بود، در لایحه بودجه پیش‌بینی شده که قرار است به شکل هیات امنایی به ریاست شخص رییس جمهوری و در استان به ریاست استاندار تشکیل شود. 

به گفته وی در لایحه بودجه تقدیمی به مجلس شورای اسلامی اجازه داده شده بود که املاک مازاد فروخته و منابع حاصل از فروش اموال و املاک در کنار ۲ هزار میلیارد تومان سرمایه اولیه، وارد صندوق شودگفت: تا کنون استان‌ها به این دلیل که معتقد هستند منابع حاصل از فروش املاک و اموال وارد خزانه شده و صرف پرداخت حقوق می‌شود، تمایل خود برای فروش اموال و املاک را نشان نداده‌اند،  در حالی که این صندوق محلی برای ذخیره منابع حاصل از فروش اموال و املاک خواهد بود.

معاون مجلس، حقوقی و امور استان های سازمان برنامه و بودجه کشور گفت:  از نظرات برای تدوین اساسنامه صندوق پیشرفت و عدالت استقبال می‌کنیم تا ضمن شکل‌گیری نهاد مالی پولی استان‌ها، سطح شورای برنامه ریزی استانها را از جایگاه و سطح توزیع منابع به نظام تامین مالی پایدار ارتقا یابد.

تقویت فعالیت های برنامه ای در سازمان برنامه و بودجه ضروری است

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: سازمان برنامه و بودجه باید تمام فعالیت‌های برنامه‌ای و بودجه‌ای را در بر بگیرد، اما در بخش برنامه ضعف وجود دارد، تقویت فعالیت‌های برنامه‌ای در این سازمان به عنوان یک مغزافزار ضروری است.

علی اکبر کریمی اظهار کرد: سازمان برنامه و بودجه قبل از انقلاب در جایگاه ساختاری و تشکیلاتی و اتاق فکر دولت بوده و دخالتی در مباحث بودجه‌ای نداشته، اما پس از انقلاب بیشتر به سمت بودجه رفته و از بخش‌های برنامه‌ای دور شده است.

وی افزود: سازمان برنامه و بودجه باید تمام فعالیت‌های برنامه‌ای و بودجه‌ای را در بر بگیرد اما در بخش برنامه ضعف وجود دارد، تقویت فعالیت‌های برنامه‌ای در این سازمان به عنوان یک مغزافزار ضروری است.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس  تاکید دارد که استان‌ها حداکثر اختیارات را داشته باشند، گفت: این مهم در برنامه ششم توسعه کشور و قوانین بودجه سنواتی مدنظر قرار گرفته است.

سازمان برنامه و بودجه  از ارکان پیشرفت استان‌ها است

استاندار مرکزی نیز با اشاره به ابلاغ  سند تحول به دستگاه‌‌های اجرایی  گفت: مدیران دستگاه‌های اجرایی موظف هستند برش‌های استانی و برنامه‌ای و بودجه‌ای سند تحول از دستگاه بالادستی خود دریافت کنند.

فرزاد مخلص الائمه سازمان برنامه و بودجه را از ارکان پیشرفت استان‌ها و کشور برشمرد و افزود: در سند تحول هفت نشانگر وضع مطلوب، سه چرخش تحول آفرین، چهار چالش  و ۱۳ راهبرد اجرایی و ۳۰ اقدام عملیاتی ذیل سر فصل برنامه و بودجه لحاظ شده است.

تدوین برنامه‌ با رویکرد شهرستانی و استانی

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی نیز با اشاره به برنامه‌های جدید مدیریتی گفت: تدوین این برنامه‌ها با رویکرد شهرستانی و استانی همسو با رویکرد آمایشی در دستور کار قرار گرفته است.

نوربخش عسگری رشد اقتصادی استان مرکزی را ۷.۲ درصد اعلام و اظهار کرد: برای رسیدن به رشد هشت درصدی، ۵۷ هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده که شامل مشارکت بخش خصوصی و شرکت‌های غیردولتی، فروش اموال، توسعه صادرات و مباحث پیش بینی شده در قانون بودجه است.

وی با اشاره به تدوین برنامه هفتم توسعه بیان کرد: تجربه‌های ناشی از تدوین برنامه‌های قبلی در تدوین سند هفتم کمک‌کننده خواهد بود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی نبود برنامه عملیاتی استان و شهرستان همسو با اهداف برنامه‌های کلان را از چالش‌های تدوین برنامه در سال‌های گذشته برشمرد و گفت: این خلا باید در برنامه هفتم برطرف شود.

به گزارش فارس در این مراسم نوربخش عسگری به عنوان رئیس جدید سازمان برنامه و بودجه جایگزین رقیه یادگاری شد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول