اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  آموزش و پرورش

فارس من| استثنائات نقل و انتقال فرهنگیان/ انتقال دائم به 8 استان ممنوع است

انتقال دائم فرهنگیان به کلان شهرهای اصفهان، اهواز، تبریز، تهران، شیراز، قم، کرج و مشهد ممنوع بوده و صرفا در خواست مأموریت (انتقال موقت) متقاضیان قابل بررسی است.

فارس من| استثنائات نقل و انتقال فرهنگیان/ انتقال دائم به 8 استان ممنوع است

خبرگزاری فارس ـ گروه آموزش و پرورش: شیوه‌نامه نقل و انتقال نیروهای رسمی، رسمی آزمایشی، پیمانی و قراردادی متقاضی انتقال دائم و موقت برون و درون استانی با رعایت عدم نیاز مبدأ و نیاز مقصد و سایر ضوابط و مقررات مربوط در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ از سوی سعید عسگری معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش روز ۲۹ فروردین ۱۴۰۱ به ادارات‌کل آموزش و پرورش استان‌ها ابلاغ شد.

چند روز قبل‌تر از ابلاغ این بخشنامه، عباس نجار سرپرست مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش در خصوص تغییرات نقل و انتقال فرهنگیان، از یک مرحله‌ای شدن سامانه نقل و انتقالات فرهنگیان خبر داد و اظهار کرد: «دیگر چیزی به اسم نقل و انتقال اضطراری نخواهیم داشت و نقل و انتقال فقط یک بار و آن هم به صورت سیستمی انجام می‌شود».

وی ادامه داد: «در سامانه نقل و انتقالات افرادی می توانند اقدام کنند که سابقه بالای ۱۰ سال خدمت داشته باشند تا بتوانند داخل استان منتقل شوند و در خصوص انتقال از استان به سایر استان‌های کشور، شرط لازم حداقل داشتن ۱۵ سال سابقه کار است».

نجار افزود: «در هر استان به تعدادی که نیرو خارج می شود باید نیرو وارد شود تا توازن نیرو در استان حفظ شود و این به گونه‌ای در سامانه نقل و انتقالات طراحی شده که اگر استان دیگر در همین جنس و رشته نیاز به نیرو داشت امکان جابه‌جایی وجود داشته باشد».

 تغییرات اعلام شده درباره نقل و انتقالات فرهنگیان با گلایه‌های فراوان فرهنگیان مواجه شد. تعدادی از آنها در سامانه فارس من خبرگزاری فارس با ثبت پویشی با عنوان «لغو شرایط سخت نقل و انتقالات فرهنگیان» نوشتند: «با توجه به شرایط جدید اعلامی برای نقل و انتقالات فرهنگیان از جمله شرط سوابق تجربی ۱۰ سال و یا بیشتر و همچنین یک مرحله‌ای شدن نقل و انتقالات و حذف انتقالی اضطراری، ما فرهنگیان خواستار لغو این شرایط و نیز اخذ تدابیری جهت سهولت در نقل و انتقالات هستیم».

** فرایند نقل و انتقال فرهنگیان یک مرحله‌ای است

این درخواست فرهنگیان، مورد موافقت قرار نگرفت و در نهایت ۲۹ فروردین ۱۴۰۱، دستورالعمل نقل و انتقال فرهنگیان به ادارات‌کل آموزش و پرورش استان‌ها ابلاغ شد. 

در این دستورالعمل آمده است: در راستای عدم تمرکز، افزایش بهره‌وری و استفاده بهینه از نیروی انسانی، همچنین افزایش رضایت شغلی و کمک به تأمین رفاه و آسایش نسبی فرهنگیان، شیوه‌نامه نقل و انتقال نیروهای رسمی، رسمی آزمایشی، پیمانی و قراردادی متقاضی انتقال دائم و موقت برون و درون استانی با رعایت عدم نیاز مبدأ و نیاز مقصد و سایر ضوابط و مقررات مربوط در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ ابلاغ می‌شود.

همچنین تأکید شده است که فرایند نقل و انتقال برون و درون استانی سال تحصیلی آتی به صورت هماهنگ یک مرحله‌ای و پردازش نرم افزاری با توجه به لیست فضلی امتیاز تأیید شده متقاضیان و براساس جداول تراز نیروی انسانی ادارات (به تفکیک اداره گروه رشته / جنسیت) مطابق جدول زمانبندی انجام می‌شود.

** قواعد و استثنائات در نقل و انتقال فرهنگیان

بر این اساس، ثبت درخواست، تکمیل فرم امتیازبندی و بارگذاری مدارک از طریق سامانه پروفایل کارکنان به آدرس Profile.medu.ir از ۱۰ اردیبهشت آغاز شده و تا ۷ خردادماه ادامه دارد و نتایج نهایی نقل و انتقالات هم ۶ تیرماه اعلام می‌شود. 

ضوابط و مقررات ثبت درخواست انتقال

- حداقل سنوات متقاضیان انتقال موقت و دائم به تفکیک درون و برون استانی شامل موقت درون و برون استانی، 10 سال و دائم درون استانی 10 سال و دائم برون استانی 15 سال است. 

مدت سوابق خدمت به صورت حق التدریس، نهضت سوادآموزی، مأموریت به سایر دستگاه‌ها، تحصیل در مراکز تربیت معلم، تربیت دبیر، خدمت نظام وظیفه، قرارداد کار معین و ... به عنوان سابقه خدمت برای انتقال محسوب نخواهد شد.

- نوع انتقال نیروهای قرارداد کار معین در صورت موافقت، صرفا به صورت دائم (به استثنای مقصد کلانشهر) خواهد بود. به منظور تامین اعتبار پرداخت حقوق آنان، فهرست افراد انتقال یافته به ادارات بودجه استان مقصد ارسال شود.

انتقال استثناء درون و برون استانی

در راستای سیاست‌های کلی خانواده و به منظور حفظ کیان و انسجام این نهاد، موافقت با انتقال موارد ذیل به شکل استثناء انجام خواهد شد:

۱) همسر جانباز در صورت تغییر دائم محل اشتغال جانباز در همان سال با ارائه تاییدیه از مراجع ذیصلاح به استناد ماده ۱۷ آیین نامه اجرایی ماده ۱۳ قانون تسهیلات استخدامی و جانبازان (بدون شرط سابقه)

۲) بانوان فرهنگی که همسر آنان در سمت‌های مدیریتی (مدیر کل و بالاتر) دستگاه‌های دولتی اشتغال داشته و یا شاغل نیروهای نظامی و انتظامی بوده و طبق امریه دستگاه مربوطه (بدون درخواست خود) محل خدمت زوج، به محدوده خارج از استان یا منطقه محل خدمت زوجه منتقل شده باشد؛ با حداقل پنج سال سنوات تجربی

۳) زوجین فرهنگی که اداره محل خدمت آنان در دو استان یا منطقه مختلف باشد؛ با حداقل پنج سال سنوات تجربی

بدیهی است نوع انتقال این گروه از متقاضیان در صورت داشتن شرایط بند (ب) به صورت دائم (به استثنای مقصد کلان شهر) و در غیر این صورت به شکل موقت خواهد بود.

** انتقال دائم به 8 استان ممنوع است

همچنین بر اساس بخشنامه فوق، به استناد ماده (۹) مصوبه هیأت وزیران در سال ۱۳۹۹ ، انتقال دائم به کلان شهرهای اصفهان، اهواز، تبریز، تهران، شیراز، قم، کرج و مشهد ممنوع بوده و صرفا در خواست مأموریت (انتقال موقت) متقاضیان قابل بررسی است. لذا متقاضیان انتقال به این شهرها فقط مجاز به ارائه درخواست مأموریت انتقال موقت هستند. ضمنا برخورداری از تسهیلات خروج از کلانشهر، منوط به ارائه درخواست کتبی جداگانه است.

 ملاک بررسی وضعیت انتقال افرادی در فرایند پردازش، سمت و رشته تدریس اصلی کارکنان، منطبق بر رسته و رشته شغلی استخدامی آنهاست؛ مگر آنکه در طول خدمت، از طریق مجوز رسمی فرآیند تغییر سمت، تغییر کرده باشد. بدیهی است سمت و رشته تدریس اصلی همکاران، الزاما منطبق با پست و رشته تدریس ابلاغ سالیانه اشتغال همکاران نیست. سمت و رشته تدریس اصلی پس از ثبت اولیه توسط متقاضی، می بایست توسط امور اداری ادارات مبدأ، بررسی و تأیید یا اصلاح شود.

 همچنین تاکید شده است که با توجه به فرایند پردازش نقل و انتقال، تغییر مقصد پس از تأیید انتقال، امکان پذیر نیست. پذیرش انصراف از انتقال نیز بعد از اعلام نتایج مجاز نخواهد بود. بنابراین متقاضیان انتقال قبل از ثبت درخواست، کلیه جوانب امر را بررسی کنند.

علاوه بر این، عدم مراجعه افراد انتقال یافته به محل های تعیین شده پس از اعلام نتیجه، غیبت تلقی می‌شود. لذا لازم است مبادی خدمتی از بکارگیری آنان خودداری کنند و ادارات آموزش و پرورش مقصد نیز مراتب غیبت آنان را به هیأت‌های بدوی رسیدگی به تخفات اداری کارکنان اعلام کنند.

اعلام نتیجه در صورت موافقت، صرفا منطبق بر یکی از اولویت‌های انتخابی بوده و پذیرش انتقال در یک اولویت به معنی مجاز بودن تغییر مقصد موافقت شده به اولویت‌های بعدی نخواهد بود.

در حال حاضر بیش از 5 هزار فرهنگی در سامانه فارس من خبرگزاری فارس درخواست دارند که در قواعد نقل و انتقال فرهنگیان تغییراتی ایجاد شود. احمدپور یکی از معلمان باسابقه آموزش و پرورش به خبرنگار فارس گفت: اینکه معلمان در رشته محل خود بمانند خوب است اما بالاخره فرهنگیانی هستند که شرایطی برایشان پیش می‌آید که نیازمند انتقال هستند و باید به آنها توجه شود.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول