اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  زنجان

گرد و خاک پلنگ‌های در سال پلنگ!/سومین حمله پلنگ به طبیعت گردان طارمی

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان طارم از حمله یک قلاده پلنگ به ۴ جوان اهل طارم خبر داد و گفت: اعزام بالگرد به منطقه برای نجات فرد مصدوم صحت ندارد.

گرد و خاک پلنگ‌های در سال پلنگ!/سومین حمله پلنگ به طبیعت گردان طارمی

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان؛ همین چند روز پیش بود که خبرحمله پلنگ به طبیعت گردان در طارم بر روی خروجی خبرگزاری قرار گرفت، البته پیش از آن نیز یک قلاده پلنگ در روستای «سلیمان‌بلاغ» شهرستان زنجان به یک نفر در طبیعت حمله‌ کرده بود.

گویا حملات پلنگ در سال پلنگ گریبان گیر طبیعت‌گردان طارمی شده است به طوری که روز گذشته در ۲۸ فروردین‌ماه سال جاری باز هم شنیده‌ها حاکی از حمله یک قلاده پلنگ به طبیعت‌گردان طارمی است.

رییس محیط زیست شهرستان طارم می‌گوید اکثریت مناطق طارم محل زیست پلنگ است و به خاطر طبیعت بکری که دارد، طبیعت‌گردان برای طبیعت گردی در ارتفاعات به ویژه برای چیدن محصولات کوهی حضور پیدا می‌کنند که زیستگاه پلنگ است و نباید افراد نزدیک محل زیست پلنگ شوند.

اعزام بالگرد برای نجات فرد مصدوم صحت ندارد

سعید موسوی، رییس اداره حفاظت محیط زیست طارم در تشریح جزییات حمله پلنگ به طبیعت‌گردان در این شهرستان که برای دومین بار در سال جدید اتفاق افتاده است، اظهار کرد: روز گذشته ۲۸ فروردین ماه سال جاری ۴ نفر از اهالی شهرستان طارم به مناطق ییلاق روستای «گیلانکشه» برای طبیعت‌گردی رفته بودند که مورد حمله یک قلاده پلنگ قرار می‌گیرند.

رییس اداره حفاظت محیط زیست طارم ادامه داد: طی تماس اهالی روستای گیلانکشه با جمعیت هلال احمر شهرستان، بلافاصله نیروهای هلال احمر به محل اعزام می‌شوند، که از بین ۴ نفر فقط یک نفر از ناحیه دست راست و ران پای چپ دچار مصدومیت شده بود.

وی با بیان اینکه فرد مصدوم توسط نیروهای هلال احمر به بیمارستان شهدای طارم انتقال یافته است، گفت: اعزام بالگرد به منطقه برای نجات فرد مصدوم صحت ندارد.

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان طارم در رابطه با خبر تکمیلی حمله یک قلاده پلنگ به چهار جوان طارمی تاکید کرد: جهت صحت و سقم حمله پلنگ اکیپی از سوی کارشناسان و محیط بانان به منطقه اعزام و خبر تکمیلی متعاقبا اعلام می‌شود.

هرکدام از پلنگ‌ها یک قلمرو دارند

موسوی در ادامه با بیان اینکه اکثر مناطق شهرستان طارم زیستگاه پلنگ است، گفت: پلنگ‌ها در نقاط جنگلی،کوهستان‌ها در ارتفاعات نسبتا زیاد تا ۳ هزار و ۵۰۰ متر زندگی می‌کنند و نواحی پر درخت و صخره‌ای و نزدیک رودخانه را ترجیح می‌دهند.

وی با بیان اینکه پلنگ‌ها کمتر به کوهپایه‌ها می‌آیند و به ندرت در دشت‌ها دیده می‌شوند، اضافه کرد:  اگر چه پلنگ‌ها بیشتر شب‌ها فعالیت می‌کنند، ولی در روز هم دیده می‌شوند.

رییس اداره حفاظت محیط زیست طارم با اشاره به خوراک پلنگ‌ها، گفت: خوراک اصلی آنها سم‌دارانی چون گوسفند، کل، بز کوهی، خوک‌ وحشی است و هنگامی که این نوع شکارها کمیاب باشد از پرندگان و جوندگان کوچک دیگر نیز تغذیه می‌کنند.

وی با بیان اینکه پلنگ‌ها گاهی به گله‌های گوسفند و بز نیز حمله کرده و تلفاتی وارد می‌کنند و چنانچه زخمی شوند برای انسان بسیار خطرناکند، اظهار کرد: هر کدام از پلنگ‌ها دارای قلمرو می‌باشند و از قلمرو خود شدیدا دفاع می‌کنند و با علایمی مانند پشته کردن خاک، پنجه کشیدن بر روی درختان و... مرز قلمرو خود را مشخص می‌کنند.

 انتهای پیام/ ۷۳۰۲۱/م
 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول