دکتر علی میکائیلی متخصص قارچ شناسی پزشکی در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه اظهار با هشدار نسبت به مصرف قارچهای خودرو در طبیعت استان، کرد: قارچهای خودرو هیچگونه برتری بر قارچهای خوراکی بستهبندی شده صنعتی ندارند.
وی ادامه داد: به افراد توصیه می شود قارچهای خودرو نخورند و حتی از روی کنجکاوی هم به قارچها دست نزنند چون ممکن است سم از طریق دست آلوده به مخاط و دهان فرد برسد.
این متخصص قارچ شناسی پزشکی مسمومیتهای قارچی را به دو گروه تقسیم کرد و افزود: گروه اول مسمومیت حاصل از آلودگی مواد غذایی به کپکهای سمزا هستند که این گروه جزء مسمومیتهای غذایی است.
وی ادامه داد: گروه دوم از مسمومیتهای قارچی به وسیله قارچهای چتری سمی ایجاد میشوند که مرگبارترین مسمومیت در این گروه را «مسمومیت آمانیتایی» میگویند.
میکائیلی خاطرنشان کرد: سم آمانیتین بسیار کشنده بوده و با پختن و جوشاندن و شستن قارچ از بین نمیرود و این سم چون هیچگونه پادزهری ندارد با تخریب بافت کبد باعث ایجاد یک سندرم هپاتورنال شده و بسیار مرگبار است.
وی تصریح کرد: این مسمومیت بین ۶ تا ۷۲ ساعت و بطور متوسط حدود ۱۲ ساعت علامتی ندارد و این زمان و شروع اولیه علایم بهترین زمان مراجعه برای درمان است.
میکائیلی اظهار کرد: علایم اولیه مسمومیت شامل اسهال، استفراغ و تهوع است و علایم بعدی شامل گرفتاری کبد و اختلال کلیوی و کما است که در صورت تاخیر در درمان، مرگ اتفاق میافتد و یا بیمار ممکن است نیاز به پیوند کبد پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: قارچهای واجد این سم، بسیار شبیه قارچهای خوراکی خودرو هستند و تشخیص این قارچها فقط در مراکز تشخیصی آزمایشگاهی میسر است، بنابراین تکیه بر روشهای غیرعلمی مانند استفاده از ظروف نقرهای یا شیر جهت تشخیص قارچ خوراکی از سمی هرگز توصیه نمیشود.
این متخصص قارچ شناسی پزشکی در پایان، متذکر شد: افرادی که قارچ مشکوک مصرف کردهاند یا دارای علایم گوارشی شدهاند باید به سرعت جهت خدمات درمانی مراجعه کنند چون تأخیر در شروع درمان متأسفانه عوارض جدی مسمومیت را در پی دارد.
انتهای پیام/پ