اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری ایران

تقویت فناوری و نوآوری در مراکز آموزشی و پژوهشی با برنامه ملی گرنت فناوری/مقطع ارشد 15 میلیون و مقطع دکتری 30 میلیون تومان

برنامه گرنت فناوری یک برنامه ملی است که پررنگ کردن فناوری و نوآوری در مراکز آموزشی، پژوهشی و فناوری کشور را دنبال می‌کند و تاکنون با همکاری 22 استان و 26 پارک علم و فناوری ۴ فراخوان گرنت فناوری اجرایی شده است.

تقویت فناوری و نوآوری در مراکز آموزشی و پژوهشی با برنامه ملی گرنت فناوری/مقطع ارشد 15 میلیون و مقطع دکتری 30 میلیون تومان

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، بهنام طالبی، مدیر دفتر سیاست گذاری، برنامه ریزی و توسعه فناوری و نوآوری وزارت عتف در یادداشتی نوشت: در زمانی که تجربه غالب دانشگاه‌ها، تمرکز بر حوزه آموزش و پژوهش است، با هدف کمک به فناوری و نوآوری و هدایت دانشگاه به دانشگاه‌ نسل سوم یعنی دانشگاه‌های کارآفرین و پاسخگو که با تجاری‌سازی دستاوردهای علمی، باعث ثروت‌آفرینی می‌شوند، در اواخر نیمه اول سال 1397 در سازمان برنامه و بودجه، موضوع «گرنت فناوری» برای اولین بار، مطرح و پس از طی فراز و نشیب‌ها، سرانجام آیین‌نامه اجرایی آن در اسفند 1398 پس از امضای وزیر وقت، ابلاغ شد. 

به عبارت بهتر هدف اصلی این برنامه پررنگ کردن حوزه فناوری و نوآوری در مراکز آموزشی، پژوهشی و فناوری کشور است. لذا پس از احیای معاونت فناوری و نوآوری، این برنامه همچنان در فهرست اولویت‌ فعالیت‌های معاونت است. 

آیین‌نامه اجرایی برنامه نیز با اندکی تغییرات به دلیل تغییر ساختار وزارت عتف، در روزهای پایانی اسفندماه 1400، به تأیید مجدد وزیر علوم رسید. 

 برنامه گرنت فناوری یک برنامه ملی است که همه حوزه‌های تخصصی و علمی را پوشش می‌دهد و در سراسر کشور امکان فعالیت دارد. اما به دلیل وسعت کشور و به منظور عملیاتی کردن این برنامه، مقرر شد در گام اول فقط در 6 استان بصورت پایلوت (فراخوان جوانه آزمایشی-اسفند 1398) اجرا شود.

در گام دوم، (فراخوان جوانه 1- اسفند 1399) 14 استان دیگر به این برنامه ملحق شدند. هم‌اکنون با همکاری 22 استان و 26 پارک علم و فناوری (21 استانی و 5 دانشگاهی)، 3 فراخوان برنامه گرنت فناوری «طرح جوانه» و 1 فراخوان «طرح شکوفایی» در سطح کشور اجرایی شده و مشارکت 138 دانشگاه، استقبال 700 عضو هیأت علمی و ثبت 951 درخواست پذیرش را درکارنامه عملکرد اجرایی خود ثبت کرده است.

  براساس آیین‌نامه اجرایی در هر برنامه حضور حداقل یک سازمان حامی، الزامی است. هم‌اکنون وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات) و وزارت نفت (پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت)، دو سازمان حامی این برنامه هستند. همچنین به منظور شفاف‌سازی و سهولت دسترسی به اطلاعات، بستر نرم‌افزاری این برنامه در سامانه جامع اطلاعات و فرآیندهای معاونت فناوری و نوآوری (سدف) طراحی و پیاده‌سازی شده است. 

 لازم به توضیح است که حسب برنامه‌ریزی انجام شده توسط شورای راهبری، سیاستگذاری و توسعه برنامه ملی گرنت فناوری، فراخوان سوم «طرح جوانه» از خردادماه سال جاری، با همکاری همه استان‌ها و پارک‌های علم و فناوری دانشگاهی، اجرا خواهد شد.

از آنجا که میزان حمایت گرنت در هر برنامه، توسط دبیرخانه ملی اعلام می‌شود؛ میزان حمایت برای فراخوان سوم طرح جوانه، مقطع ارشد 15 میلیون تومان و مقطع دکتری 30 میلیون تومان تعیین شده است.

سرفصل‌های برنامه ملی گرنت فناوری

برای برنامه ملی گرنت فناوری 3 سرفصل تعریف شده است: 

1- گرنت جوانه:

گرنت جوانه در حوزه تحصیلات تکمیلی (پایان‌نامه ارشد و رساله دکتری) است و مخاطب آن اعضای هیأت علمی وزارت عتف، وزارت بهداشت، درمان و علوم پزشکی و دانشگاه‌های غیردولتی هستند. 

2- گرنت شکوفایی

این گرنت بر بحث Research Lab. تمرکز دارد. به عبارت دیگر این گرنت به فعالیت‌های اعضای هیأت علمی و پژوهشگران در آزمایشگاه تحقیقاتی خودشان مربوط می‌شود. 

3- گرنت رشد

این گرنت مشمول دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی است که مرکز رشد دارند و واحدهای فناور یا شرکت‌های فناور در مراکز رشد آنها مستقر هستند.

تأمین‌کنندگان منابع مالی برنامه

در کل 4 منبع مالی برای حمایت از برنامه ملی گرنت فناوری در نظر گرفته شده است: 

1- حمایت تأمین‌شده بلاعوض، توسط پارک استان از محل اجرای برنامه گرنت.
2- حمایت تأمین‌شده بلاعوض، توسط وزارت عتف.
3- حمایت تأمین‌شده بلاعوض، توسط سازمان‌های حامی (پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) و پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت).
4- حمایت پیش‌بینی شده بلاعوض، توسط صندوق شکوفایی و نوآوری. این حمایت فقط به شرکت دانش‌بنیان متقاضی که آورده مالی داشته باشد، حداکثر تا سقف 4 برابر حمایت شرکت، توسط صندوق اعطا خواهد شد. 

5- اعطای تسهیلات اعطایی توسط صندوق پژوهش و فناوری. این صندوق می تواند از منابع تحت اختیار و براساس قوانین خود، در صورت درخواست کتبی متقاضی، تسهیلات قرض‌الحسنه بدهد. بدیهی است که دانشگاه هیچ‌گونه مسئولیتی در قبال این تسهیلات ندارد.

صندوق پژوهش و فناوری فقط نقش عامل مالی (مانند بانک) دارد و حامیان برنامه، منابع تأمین شده خود را در این صندوق نگهداری می‌کنند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول