اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  آذربایجان غربی

سکه‌های قاجاری با ضرب دارالصفای خوی برای نخستین بار به نمایش گذاشته شد

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوی گفت: یازده سکه دوره قاجاریه با ضرب دارالصفای خوی برای نخستین بار در موزه این شهرستان به نمایش گذاشته شد.

سکه‌های قاجاری با ضرب دارالصفای خوی  برای نخستین بار به نمایش گذاشته شد

به گزارش فارس از ارومیه به نقل از اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی، عزیز میرزایی رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوی با اعلام این مطلب اظهار داشت: پیشینه ضرب سکه در خوی بر اساس اسناد موجود و سکه‌های کشف شده از دوره ایلخانیان (۷۴۴- ۶۵۴ قمری) آغاز شده است که قدیمی ترین سکه خوی از جنس نقره بوده و در موزه آذربایجان شرقی در تبریز نگهداری می‌شود.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوی افزود: در دوره جلایریان (۸۱۴-۷۳۶ قمری) ضراب‌خانه خوی جزو ضراب‌خانه‌های ده‌گانه از جمله بغداد، واسط، تبریز، اردبیل، کاشان، شیراز، نخجوان، اصفهان و شیروان محسوب می‌شده است که توسط سلطان ویس ضرب سکه‌ها در آنجا انجام می‌شد.

وی ادامه داد: در دوره قراقویونلوها، حاکم خوی به نام بایرام‌بیگ، سکه ضرب می‌کرده و در دوره صفوی هرچند به‌دلیل جنگ‌های پیاپی با دولت عثمانی ضراب‌خانه خوی کم‌فروغ می‌شود اما به‌دست آمدن یک نمونه سکه فلوس صفوی ضرب خوی که در نشریه شماره ۵ سکه شاهان اسلامی نوشته سیدجمال نژاد طباطبایی تصویر آن دیده می‌شود نشان از فعالیت این ضراب‌خانه دارد.

میرزایی گفت: در دوره افشاریه، یک سکه نقره‌ای با نشان نادر شاه افشار و با ضرب خوی ثبت شده و در دوره زندیه هم چندین سکه طلا، نقره و مس ضرب خوی موجود است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوی عنوان کرد: در دوره قاجاریه نیز خوی جزو  ۱۳ شهر بزرگ دارای ضراب‌خانه در ایران به‌ شمار می‌رفت که انواع سکه‌های ضرب شاهان قاجار در خوی ثبت شده است تا اینکه به دستور ناصرالدین شاه قاجار همه ضراب‌خانه‌ها در شهرستان‌ها تعطیل و فقط در تهران ضرب سکه آنهم به‌صورت ماشینی فعال شد.

وی خاطرنشان کرد: به همراه این سکه‌ها، هفت اثر شاخص موزه‌ای که در فهرست آثار ملی هم به ثبت رسیده است هم در معرض دید عموم قرار گرفته است.

گفتنی است از دوره صفویه به بعد برخی از شهرهای مهم کشور دارای لقب و عنوانی هستند، مانند خوی (دارالصفا) ، تبریز (دارالسلطنه)، اردبیل (دارالارشاد) و ارومی یا ارومیه (دارالنشاط) که این القاب بعضاً بر روی سکه‌های مضروب این شهرها نقش بسته است.

موزه خوی واقع در خیابان امام کوچه نواله خان نبش کوچه شهیدی یکی  موزه های غنی استان آذربایجان غربی است که در سال ۱۳۴۸ تاسیس و دارای چهار بخش نمایش اشیاء (مردم شناسی، باستان شناسی، میراث مکتوب و آثار حجیم سنگی) می باشد که آماده بازدید علاقه مندان و میهمانان نوروزی و عموم شهروندان همه روزه از ساعت  ۹ تا ۱۸:۳۰ می باشد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول