اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  زنجان

غارت میراث فرهنگی در زادگاه سهروردی!+عکس

شهر تاریخی«سهرورد» در زنجان این روزها در سایه غفلت مسؤولان میراث فرهنگی استان مورد غارت سوداگران آثار تاریخی قرار گرفته است، شهری که می‌توانست به یک مقصد گردشگری مهم تبدیل شود.

غارت میراث فرهنگی در زادگاه سهروردی!+عکس

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، شهر تاریخی«سهرورد» در استان زنجان این روزها در سایه غفلت مسؤولان میراث فرهنگی استان مورد غارت سوداگران آثار تاریخی قرار گرفته است، شهری که می‌توانست به یک مقصد گردشگری مهم تبدیل شود.

سهرورد یکی از شهرهای با قدمت و قدیمی ایران است که دارای تاریخی درخشان است، این شهر زادگاه افراد بزرگی مانند شیخ شهاب الدین سهروردی است.

این شهر تا قرن هفتم هجری سالم و محل زندگی انسان های زیادی بوده است، اما بعد از حمله مغول‌ها به ایران به طور کلی ویران شد.

امامزاده قاسم از جاهای دیدنی سهرورد است که هر ساله پذیرای تعداد زیادی از مسافران از سراسر ایران است. زیارتگاه امامزاده قاسم بسیار معروف و مورد احترام کسانی است که علاقه خاصی به ائمه اطهار دارند.

امامزاده قاسم در مکانی بسیار خوش آب و هوا دلچسب و همچنین رو به رو ی باغ‌های گردو واقع شده است.

دومین مورد از جاهای دیدنی سهرورد همین کتیبه یازلی داش است. برای بازدید از این جاذبه باید خودتان را به غرب شهرستان خدابنده برسانید. کتیبه در نزدیکی باغ های جنگلی واقع شده است.

کتیبه «یازلی داش» یکی از مهم ترین جاذبه های شهرستان خدابنده است که به خصوص در ایام تعطیل سال، افراد محلی و مسافران زیادی را برای گذراندن اوقات فراغت به خود جذب می کند.

یکی دیگر از جاهای دیدنی سهرورد که پیشینه ای تاریخی و باستانی دارد، قلعه «کیوان» است. این جاذبه به زمان دوره ساسانی و اسلام بر می گردد که در زمان مغول ها به آن حمله شده است و آسیب های زیادی را به آن وارد کرده اند.

اما این روزها غارتگران میراث فرهنگی دور از چشم و یا در سایه غفلت و بی توجهی میراث فرهنگی به غارت آثار باقیمانده از گذشتگان مشغولند و هر روز تعداد کنده‌کاری‌ها، تونل‌ها و حفاری‌ها مناطق تاریخی این شهر بیشتر و بیشتر می‌شود.

اهالی سهرورد می‌گویند چندین بار به اداره میراث خدابنده اطلاع داده‌ایم اما تاکنون هیچ اقدامی در راستای حفاظت از میراث و مناطق تاریخی این شهر انجام نشده است.

به گفته اهالی غارتگران به دنبال گنج و دفینه و آثار تاریخی به حدی از کار خود اطمینان دارند و می‌دانند که کسی با آنها کاری ندارد که حتی در زمان‌هایی روز هم به کنده‌کاری می‌پردازند.

 

 

 

انتهای پیام/73002/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول