اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خراسان جنوبی

شرایط بارورسازی ابرها در خراسان‌جنوبی مهیا نیست/فتح‌آباد فردوس بیشترین بارش‌ها نقطه‌ای استان را داشت

مدیرکل هواشناسی خراسان‌جنوبی گفت: یکی از مشکلاتی که در استان وجود دارد تعداد روزهایی که شرایط برای باروسازی ابرها مساعد بوده کم، بنابراین شرایط لازم برای باروسازی ابرها محیا نیست.

شرایط بارورسازی ابرها در خراسان‌جنوبی مهیا نیست/فتح‌آباد فردوس بیشترین بارش‌ها نقطه‌ای استان را داشت

علیرضا خندان‌رو، مدیرکل هواشناسی خراسان‌جنوبی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از بیرجند اظهارداشت: جو یک گردش عمومی دارد که این گردش باعث جا به جایی توده‌های هوا می‌شود.

وی با اشاره به اینکه توده هوا با توجه منشأ شکل‌گیری نام‌گذاری می‌شود، تصریح کرد: همچنین این توده‌ها خاصیت‌های منطقه تشکیل را به خود می‌گیرد.

مدیرکل هواشناسی خراسان‌جنوبی افزود: به طور معمول اکثر توده‌های هوایی که جو کشور ایران را تحت تأثیر قرار می‌دهند توده‌هایی بوده که منشأ مدیترانه‌ای و یا سوزانی دارند.

خندان‌رو با بیان اینکه توده‌های هوای سوزانی، بارندگی‌های خوبی در زمستان و در فصل تابستان گرمای زیادی را به سمت کشور هدایت می‌کنند، گفت: همچنین توده‌های هوای سیبری بیشتر سرما دارد و یا بارش برف و به طور معمول از مناطق سیبری آمده و مناطق شرق کشور را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی در رابطه با بارور سازی ابرها یادآور شد: باروسازی ابرها روشی بوده که بیش‌از ۸۰ سال در دنیا انجام می‌شود.

مدیرکل هواشناسی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه باروسازی ابرها استانداردها و شرایط خاصی دارد، اضافه کرد: سازمان جهانی هواشناسی عقیده دارد، باروسازی ابرها در مناطقی تأثیرگذار بوده که میانگین بارندگی آن بالای ۲۵۰ یا ۳۰۰ میلی‌متر باشد.

خندان‌رو ادامه داد: به طور معمول در کشور ایران و در استان خراسان‌جنوبی با توجه به اینکه بارندگی‌ها بسیار کم بوده این باروسازی استانداردهای لازم را نداشته و جوابگو نیست.

وی با بیان اینکه یکی از شرایطی که برای باروسازی ابرها باید لحاظ شود وجود ابرهای پوششی بوده تا بتوان آن را بارو ساخت، بیان داشت: یکی از مشکلاتی که در استان وجود دارد تعداد روزهایی که شرایط برای باروسازی ابرها مساعد بوده کم، بنابراین شرایط لازم برای باروسازی ابرها محیا نیست.

مدیرکل هواشناسی خراسان‌جنوبی میانگین بارندگی‌های امسال در استان را ۷۰ میلی‌متر عنوان کرد و یادآور شد: این میزان نسبت به میزان مشابه بلندمدت تقریباً دو درصد کاهش ولی  نسبت به سال گذشته ۱۱۳ درصد افزایش داشته است.

خندان‌رو با اشاره به اینکه خوشبختانه بارندگی‌های خوبی را امسال در سطح استان شاهد هستیم، افزود: بیشترین میزان بارندگی استان مربوط به شهرستان قاینات بوده که میانگین شهرستان ۱۰۷ میلی‌متر و کمترین میزان بارندگی در شهرستان طبس با ۵۳ میلی‌متر بوده است.

وی تصریح کرد: بیشترین بارندگی نقطه‌ای استان از ایستگاه فتح آباد فردوس با ۲۳۸ میلی متر گزارش شده که نسبت به مدت مشابه گذشته سه برابر و نسبت به بلندمدت دو برابر شده است.

مدیرکل هواشناسی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه ۱۶ درصد مساحت استان شرایط نرمالی از نظر خشکسالی داشته و ۸۴ درصد مساحت استان متأثر از خشکسالی است، گفت: از این میزان ۲۵ درصد متأثر از خشکسالی خفیف، ۳۰ خشکسالی متوسط، ۱۲ درصد خشکسالی شدید و ۱۷ درصد مساحت استان درگیر خشکسالی خیلی شدید هستند.

خندان‌رو با اشاره به اینکه در مجموعه هواشناسی استان سعی کرده‌ایم که راه‌های ارتباطی متنوعی برای مردم استان تدارک ببینیم، اضافه کرد: ساده‌ترین راه برای اطلاع از پیش‌بینی هواشناسی در استان، مسیرها و مراکز دیگر استان‌های کشور شماره‌گیری تلفن ۱۳۴ است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین اپلیکیشن هواشناسی سازمان هواشناسی کشور که توسط کارشناسان استان طراحی شده، وب سایت هوشناسی برای بهره‌مندی معلولان و وجود کانال‌های هواشناسی در اکثر پیام‌رسان‌ها از دیگر راه‌های دسترسی مردم برای اطلاع از اخبار هواشناسی است.

انتهای پیام/۶۹۰۲۷

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول