اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  دانشگاه

دستگاه آزمون سنگ و خاک بومی سازی شد

محققان دانشگاه امیرکبیر موفق به طراحی و ساخت دستگاه دیلاتومتر برای آزمون سنگ و خاک در گودبرداری ها شدند.

دستگاه آزمون سنگ و خاک بومی سازی شد

 به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، مهدی محمدی دانش آموخته این دانشگاه و مجری طرح «ساخت نمونه داخلی دستگاه دیلاتومتر پوسته منبسط شونده Flexible Borehole Dilatometer » گفت: هدف از ساخت این دستگاه در درجه اول تلاش برای بومی سازی دستگاه آزمون‌های برجای خاک و سنگ بوده است، لذا با توجه به نبود نمونه داخلی آن، تصمیم بر ساخت دستگاه با هزینه کمتر نسبت به  نمونه خارجی، گرفته شد.
وی افزود: همچنین تسهیل اجرای آزمون استاندارد دیلاتومتری مرسوم در پروژه‌ها از دیگر اهداف اجرای این پروژه بود که با ساخت و آزمون‌های آزمایشگاهی، صحت سنجی دستگاه صورت گرفت.
این دانش آموخته دانشگلاه امیرکبیر با بیان اینکه آمادگی دستگاه برای اجرای آزمون در پروژه‌های دیگر قابل تایید است، گفت: روش کار در ابتدا طراحی و مدلسازی اولیه دستگاه بر اساس استانداردهای ISO، ASTM، ISRM بوده و پس از کسب نتایج مورد قبول از مدلسازی، اقدام به اجرا و ساخت قطعات شده است.
دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: سپس با روش‌های استاندارد ارائه شده، دستگاه در آزمایشگاه کالیبره شده و آماده اجرای آزمون برجا شده است تا در نهایت به عنوان صحت سنجی داده‌های حاصل از این دستگاه، در پروژه ها مورد استفاده قرار بگیرد.
محمدی با اشاره به موارد کاربرد دستگاه طراحی شده گفت: یکی از پروژه هایی که با استفاده از این دستگاه انجام شده گودبرداری در منطقه قصرالدشت تهران بوده که داده‌های پروژه، صحت و دقت داده‌ها مورد تایید قرار گرفته است. دستگاه دیلاتومتر پوسته منبسط شونده است، می‌تواند در پروژه‌های ژئوتکنیکی، عمرانی و معدنی، اعم از طراحی و ساخت سازه‌های زیرزمینی (تونل‌ها، ایستگاه‌های مترو، مغارها، فضاهای زیرزمینی، معادن زیرزمینی) و سازه‌های سطحی (سدها، پی سازی‌ها، گودبرداری‌ها و ... ) مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: در ادامه کار این پروژه، هدف اول ما، توسعه و بهبود دستگاه حاضر و سپس رساندن آن به مرحله صنعتی است.
محمدی با اشاره به ویژگی‌های طرح گفت: از ویژگی‌های این دستگاه، مزیت های نسبی آن در مقایسه با سایر آزمون‌های برجا  است که در تسهیل کارهای عمرانی بدون کاهش دقت و صحت طراحی سازه‌ها کمک فراوانی خواهد کرد.
مجری این طرح با بیان اینکه این دستگاه بومی‌سازی شده نمونه خارجی است، گفت: این دستگاه در مقایسه با هزینه ساخت نمونه داخلی آن، ارز بری در حدود ۲۰ برابر هزینه دارد. لذا ساخت نمونه داخلی از نظر صرفه اقتصادی کاملا توجیه پذیر است.
محمدی با اشاره به مزیت‌های رقابتی طرح گفت: این دستگاه قابلیت استفاده در انواع پروژه‌ها را دارد و در مقایسه با آزمون‌های مشابه، مزیت‌های خاص خود را دارد که مهندسین با توجه به شرایط پروژه، در نظر می‌گیرند.
وی تاکید کرد: این دستگاه می‌تواند در پروژه های ژئوتکنیکی، عمرانی و معدنی ، اعم از طراحی و ساخت سازه‌های زیرزمینی (تونل‌ها، ایستگاه های مترو، مغارها، فضاهای زیرزمینی، معادن زیرزمینی) و سازه های سطحی (سدها، پی سازی ها، گودبرداری ها و ... ) مورد استفاده قرار گیرد.
گفتنی است، استاد راهنمای این طرح پرویز معارف ‌وند عضو هیئت دانشگاه صنعتی امیرکبیر بوده است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول