اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  رفاه و آسیب های اجتماعی

«غربالگری هوشمند معتادان» در دستور کار ستاد مبارزه با مواد مخدر است

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر گفت:در فرایند درمانی آسیب دیدگان اعتیاد به دنبال غربالگری هوشمند هستیم و توجه ویژه به حوزه‌های مددکاری در طرح های حوزه مبارزه با مواد مخدر در نظر گرفته شده است.

«غربالگری هوشمند معتادان» در دستور کار ستاد مبارزه با مواد مخدر است

به گزارش خبرنگار جامعه خبرگزاری فارس، محمد جمالو، معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به عوامل اثرگذار کنترل اجتماعی در پیشگیری و درمان اعتیاد، گفت: وابستگی به مواد به عنوان یکی از چهار بحران اجتماعی و یکی از رنج هایی است که آزادی فرد را محدود کرده و باعث قطع ارتباط با جامعه می‌شود و برای بازیابی ارتباطات از دست رفته فرد لازم است که پیشگیری با شرایط مناسبی در نظر گرفته شود.

وی درباره اهمیت ادغام اجتماعی در بهبود و بازتوانی سو مصرف کنندگان موادمخدرافزود: تا نگاهی خارج از چارچوب به اهمیت بازگشت معتادان بهبود یافته به فعالیت‌های اجتماعی نداشته باشیم، اهمیت آن دیده نمی‌شود.

جمالو اظهار داشت: باید علل و عوامل بروز اعتیاد را از منظر جامعه شناسی مورد توجه قرار دهیم و می‌توان گفت که حلقه مفقوده فرایند درمان و بازتوانی افراد معتاد به مواد و بازگشت به فعالیت‌های اجتماعی نیازمند یک پدیده جامعه شناختی است که در ستاد مبازره با مواد مخدر به آن پرداخته‌ایم.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: اگر مصرف مواد را به عنوان یک ناهنجاری بزرگ از منظر کنترل اجتماعی بررسی کنیم، هرچقدر پیوند دهنده‌های فرد به اجتماع ضعیف تر شود، فرد با مشکلات فراوان تری روبرو خواهد شد که عواملی مانند پیوست و وابستگی به دیگران، تعهد اجتماعی و کسب وضعیت اقتصادی مناسب و همچنین عامل باور  در بازگشت فرد به جامعه بسیار اثرگذار هستند.

 وی افزود: برای حوزه آسیب کلان مبارزه با مواد مخدر از گذشته ستادی در حال فعالیت است که توجه خاص به آن می‌تواند منجر به موفقیت‌های بزرگی در این حوزه باشد.

جمالو تصریح کرد: در فرایند درمانی آسیب دیدگان اعتیاد به دنبال غربالگری هوشمند هستیم  و توجه ویژه به حوزه‌های مددکاری در طرح های حوزه مبارزه با مواد مخدر در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: وظیفه اصلی ما این است که باید به حوزه پیشگیری توجه ویژه ای داشته باشیم که در شعار یاریگر هم باشیم در مبارزه با مواد مخدر به این نکته پرداخته شده است.

این مقام مسئول افزود: طرح یاریگران زندگی که از سال 1397 در حال اجراست بدنبال استفاده بهتر از ظرفیت‌های اجتماعی در حوزه پیشگیری از مواد مخدر است.

وی گفت: باید فرایند جدید در پیشگیری از اعتیاد مدنظر باشد که طرح یاریگران زندگی در این راستا نقش اثربخشی را ایفا کرده است؛ در این طرح بازیگران و افراد مشهور در جامعه به عنوان سفیران این حضور دارند و البته در این طرح همچنان به دنبال ظرفیت سازی هستیم.

جمالو اضافه کرد: به دنبال این هستیم که شبکه ای از ظرفیت‌های اجتماعی ایجاد کنیم تا اهداف موردنظر در حوزه مبارزه و پیشگیری از اعتیاد را پیگیری کرده باشیم.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول