اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  کتاب و ادبیات

شالویی: دولت سیزدهم، سنگ بنای بزرگداشت مفاخر ملی را با نکوداشت نظامی گنجوی گذاشت

رئیس ستاد بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی با اشاره به اینکه داستان‌های او از خودش در جهان معروف‌تر است‌، گفت: با عنایت به رویکرد هنرگرایانه دولت سیزدهم، سنگ بنای بزرگداشت تمام مفاخر علمی‌، هنری‌، فلسفی و... در حوزه‌های مختلف گذاشته شد.

شالویی: دولت سیزدهم، سنگ بنای بزرگداشت مفاخر ملی را با نکوداشت نظامی گنجوی گذاشت

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس‌، نشست رسانه‌ای بزرگداشت حکیم نظامی شاعر پارسی قرن ششم هجری قمری صبح امروز (سه شنبه 3 اسفند) با حضور محمود شالویی، دستیار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی‌، امیر عبدالحسینی دبیر ستاد بزرگداشت و احسان آقایی، رئیس موزه هنرهای معاصر تهران در محل سالن آمفی تئاتر این موزه برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، آقایی با اشاره به همکاری موزه هنرهای معاصر تهران در برگزاری بخشی از برنامه بزرگداشت حکیم نظامی گفت: بخش نمایشگاهی این رویداد در موزه هنرهای معاصر برگزار می‌شود و از یک سال قبل هماهنگی و برنامه‌ریزی‌های اولیه این برنامه انجام شده و موزه هنرهای معاصر میزبان نمایشگاهی خواهد بود که خوانشی از پنج نظامی با هنر معاصر را ارائه خواهد کرد.

شالویی: نظامی گنجوی از پاسداران زبان و ادب فارسی است

محمود شالویی دستیار وزیر و رئیس ستاد بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی با اشاره به اینکه حکیم نظامی گنجوی یکی از بزرگترین مفاخر کشور ماست، اظهار داشت: حکیم نظامی گنجوی یکی از پاسداران زبان و ادب فارسی است و باید برنامه‌های متعدد و مستمری برای شناساندن هر چه بیشتر این حکیم بزرگ انجام شود.

وی در ادامه با بیان اینکه موضوع حکیم نظامی در حال حاضر یکی از مهم‌ترین موضوعات در حوزه فرهنگی و ادبی ایران است‌، بیان کرد: حکیم نظامی شاعر شناخته‌شده‌ای در ایران‌، جهان اسلام و در سرتاسر عالم است و کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که با حکایت و داستان‌های حکیم نظامی آشنا نباشد. نام‌های لیلی و مجنون‌، خسرو و شیرین و شیرین و فرهاد در همه جا با شعر‌، ضرب‌المثل و قصه‌های گوناگون شناخته شده است، ولی نکته اینجاست که نام‌، سرگذشت و حتی افکار و اندیشه‌های سراینده داستان این شخصیت‌ها آنچنان که باید معرفی نشده است. بنابراین وظیفه‌ای خطیر برعهده همه ادب‌دوستان و اهالی فرهنگ و هنر کشور است تا هرچه بیشتر نسبت به معرفی این شخصیت والا به نسل جوان کشور و مردم سراسر دنیا تلاش کنند.

شالویی با اشاره به اینکه ۲۱ اسفندماه در تقویم فرهنگی و رسمی کشور به نام روز بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی است‌، افزود: معمولا برای چنین مناسبت‌هایی برنامه‌های متنوعی در نظر گرفته می‌شود و در مورد شناساندن برخی شاعران مانند فردوسی‌، حافظ و سعدی همت بیش‌تری به خرج داده شده، اما تاکنون درباره حکیم نظامی برنامه مهم و معظمی به صورت آنچه که امسال اجرایی می‌شود، تدارک دیده نشده و حکیم نظامی کمتر مورد توجه بوده است.

بزرگداشت نظامی گنجوی، یک روزه نیست

رئیس ستاد بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی با بیان اینکه خوشبختانه طی سال‌های اخیر اثر مهم پنج گنج نظامی مکرر در ایران و بسیاری از کشورها با ترجمه به چاپ و انتشار رسیده و مورد استفاده علاقه مندان قرار گرفته است، افزود: برگزاری بزرگداشت امری پسندیده است، اما آنچه اهمیت زیادی دارد حفظ و ثبت جهانی اصالت حکیم نظامی گنجوی با زبان فارسی و به نام ایران زمین است، چرا که نظامی به عنوان یک الگو و سند تمدن درخشان فرهنگی کشور است و به همین دلیل فقط به یک روز اکتفا نکرده و تصمیم گرفتیم یک هفته را به عنوان ایام گرامیداشت حکیم نظامی با برنامه‌های متعدد و متنوع قرار دهیم.

شالویی با تأکید براینکه برنامه‌های این ایام فقط محدود به داخل کشور نیست، اظهار داشت: برنامه گرامیداشت حکیم نظامی برای همه کشورها به ویژه کشورهایی که در آنها نمایندگی فرهنگی و سفارتخانه جمهوری اسلامی ایران فعال است، هم به اجرا درمی‌آید.

وی با اشاره به اینکه از ۲۱ اسفند در سراسر کشور برنامه‌های متعددی در راستای معرفی حکیم نظامی به مرحله جرا در می‌آید، افزود: خوشبختانه با شروع فعالیت دولت سیزدهم و همتی که دولت در همه زمینه‌ها به ویژه بهبود معیشت اقتصادی به خرج داده‌، در حوزه فرهنگ نیز رویکرد ویژه‌ای دارد و در بازدید اخیر رئیس جمهوری از موزه هنرهای معاصر و دیدار با جمعی از نخبگان و برگزیدگان هنرهای تجسمی‌، مقرر شد حمایت‌های جدی از حوزه هنرهای معاصر به ویژه هنرهای تجسمی صورت گیرد، بنابراین با عنایت به رویکرد هنرگرایانه دولت سیزدهم سنگ بنای بزرگداشت تمام مفاخر علمی‌، هنری‌، فلسفی و... کشور در حوزه‌های مختلف گذاشته شد که از زمره آن می‌توان به حکیم نظامی گنجوی اشاره کرد.

وزیر ارشاد از این کار استقبال کرده است

 رئیس ستاد بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی با بیان اینکه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در زمان طرح موضوع برگزاری گرامیداشت حکیم نظامی گنجوی با اشتیاق کامل نسبت به برگزاری آن‌، دستور تشکیل ستاد ویژه این برنامه را صادر کرد، اظهار داشت: در اجرای برنامه‌های این ستاد اغلب دستگاه‌های دولتی از جمله وزارت امورخارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی‌، وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، شهرداری تهران، وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش همکاری خوبی داشته‌اند و لازم به ذکر است نامه‌ای از طرف وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به وزارتخانه آموزش و پرورش مبنی بر اهمیت ویژه در موضوع بزرگداشت حکیم نظامی ارسال شد که علاقه‌مند به مشارکت دانش آموزان در این موضوع هستیم. بنابراین با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش‌، مسابقه مقاله‌نویسی با عنوان «درباره حکیم نظامی گنجوی چه می‌دانید؟» با اهدای جوایز نفیس از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به یکصد مقاله نویس برتر دانش آموزی اطلاع رسانی شده است.

وی در پایان با تأکید بر اینکه از سازمان صداوسیما و اصحاب رسانه انتظار همکاری بیشتر در زمینه اطلاع‌رسانی و تولید محتوا با موضوع حکیم نظامی گنجوی و سایر مفاخر ایران زمین داریم، بیان داشت: اگر در کشور فرصتی ویژه برای معرفی مفاخر ملی در نظر بگیریم یقیناً این بزرگان برای همیشه در تاریخ ماندگار خواهند شد و نسل کنونی نقش مهم و مؤثری در این ماندگاری دارند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول