اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  زنجان

چند روستای زنجان قبل از انقلاب گاز و برق داشتند؟/ اینجا سد مخزنی هم نداشتیم!

زنجان یکی از استان‌های محروم کشور در دوران طاغوت بود، به طوری حتی روستای این استان هم در گذشته از نعمت برق بهره‌مند نبود، در حالی که امروز همه روستاهای بالای 10 خانوار برق و 90 درصد روستاها از گاز طبیعی بهره‌مندند، در حالی که قبل از انقلاب حتی مناطق شهری هم از گاز طبیعی بی‌بهره بودند.

چند روستای زنجان قبل از انقلاب گاز و برق داشتند؟/ اینجا سد مخزنی هم نداشتیم!

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، هر سال دهه فجر که می‌شود، همه از دستاوردهای انقلاب می‌گویند، برای بیان این دستاوردها باید به عقب برگشت و مقایسه کرد که چه اتفاقاتی در پیشرفت کشور رخ داده است.

امروز نزدیک به چهار دهه از سقوط رژیمی که همه مقدرات ایران اسلامی را تحت حاکمیت و نظارت غرب و به ویژه آمریکا قرار داده بود می‌گذرد، استقلال و عزت ایران در دوره پس از انقلاب اسلامی زبان‌زد خاص و عام است، در جنگ تحمیلی و در حالی که ابرقدرت‌های شرق و غرب از رژیم بعث صدام حمایت می‌کردند ایران اسلامی تنهای تنهای تنها در برابر تهاجم بیگانگان ایستاد، اقتصاد و سیاست داخلی و خارجی خود را به خواست بیگانه گره نزد و امروز هر چه در کشور می‌گذرد محصول خواست و تصمیم ملت ایران است و یکی از شعارهای اساسی ملت ایران در دوره انقلاب یعنی «استقلال» تحقق پیدا کرده است.

امروز بیش از چهار دهه از سقوط رژیمی که همه مقدرات ایران اسلامی را تحت حاکمیت و نظارت غرب و به ویژه آمریکا قرار داده بود می‌گذرد، استقلال و عزت ایران در دوره انقلاب اسلامی زبانزد خاص و عام است و نیروهای نظامی ایران پس از پیروزی انقلاب حافظ استقلال و تمامیت ارضی کشور بوده‌اند تا جایی که امروز قدرت موشکی ایران اسلامی که به همت جوانان این مرز و بوم و بدون اتکا به بیگانگان به دست آمده، آمریکا و دشمنان را به هراس انداخته و نگران ساخته است.

در رابطه با انتخابات و «مردم‌سالاری» می‌توان فصل مجزایی نگاشت و آنچه که در دوره پهلوی ملت ایران شاهد آن بوده‌اند را با امروز مقایسه کرد، ولی خیلی مختصر اگر بخواهیم دوران شاهنشاهی را توصیف کنیم، این است که در دوره پهلوی اصولا و به معنای واقعی انتخاباتی برگزار نمی‌شد و همه چیز تشریفاتی بود.

در حالی که در دوره پهلوی حتی مقامات و مسؤولان کشور جرات این را نداشتند که سخنی بگویند مبادا «اعلی حضرت خوشش نیاید» و در نتیجه همیشه مراقب سخن گفتن خود بوده‌اند، امروز روزنامه‌ها و رسانه‌های دیگر هر چه می‌خواهند می‌گویند و می‌نویسند.

مقایسه اجمالی داشته‌های ملت ایران پس از گذشت ۴۳ از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه‌های مختلف از جمله «استقلال کشور»، «مردم‌سالاری و حاکمیت مردم‌»، «تولید علم و فناوری»، «پیشرفت‌های اقتصادی»، «آزادی» و «رشد معنویت» نشان می‌دهد که در آن زمان کجا بودیم و حالا کجا ایستاده‌ایم و صد البته که بهترین حاکمان برای بیان دستاوردهای انقلاب خود مردم هستند، مردمی که فقر و محرومیت زمان شاهنشاهی را دیده‌اند و طعم ۴۳ سال پیشرفت پس از پیروزی انقلاب را هم چشیده‌اند.

فعالیت ۱۷ مرکز دانشگاهی در استان زنجان

اما پس از انقلاب اسلامی در استان زنجان نیز پیشرفت‌های بسیاری حاصل شده است، که از جمله آن پیشرفت‌ها می‌توان در حوزه سدسازی، آب، برق، گازرسانی و مباحث علمی موارد بسیاری را اشاره کرد.
 


قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، در بخش علمی فقط ۳ مرکز دانشگاهی به صورت اجاره‌ای در استان فعال بود، اما در حال حاضر بیش از ۱۷ مرکز دانشگاهی در استان زنجان با بیش از ۴۰ هزار دانشجو در رشته‌ها و مقاطع مختلف تحصیلی مشغول به تحصیل هستند که در مقایسه با قبل از انقلاب رشد چشمگیری را شاهد بوده است.

در این سال‌ها نرخ باسوادی استان هم از ۳۱ درصد به ۸۴ درصد رسیده، انجام پروژه‌هایی نظیر تثبیت ژن چندقلوزایی در گوسفندنژاد افشاری دانشگاه زنجان که تنها در ۵ کشور دنیا در حال انجام است.

وجود ۴ سد مخزنی در استان زنجان

برخورداری بسیاری از روستاهای استان از نعمت آب آشامیدنی سالم، برق و گاز است به گونه‌ای امروز بیش از ۹۴ درصد از روستاهای استان گاز دارند در حالی که قبل از انقلاب بسیاری از روستاها و روستائیان در محرومیت صد درصدی زندگی می‌کردند.

در حالی که استان زنجان قبل از انقلاب هیچ سدی نداشته و اقدامی در این رابطه انجام نگرفته بود، تعداد سدهای استان امروز به ۴ مورد رسیده است.

اسماعیل افشاری مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان در این باره گفت: در حال حاضر ۴ سد تهم، کینه‌‎ورس، تالوار و گلابر در زنجان وجود دارد.

سد تهم تأمین کننده آب شرب شهر زنجان

وی گفت: حجم مخازن سدهای ملی بهره‌برداری شده در استان زنجان ۷۱۹.۹ میلیون متر مکعب است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان افزود: همچنین آب تنظیمی سدهای بهره‌برداری شده در استان هم ۱۶۵.۱۹ میلیون متر مکعب است.

افشاری ادامه داد: شبکه اصلی آبیاری و زهکشی گلابر، تالوار، کینه‌ورس که احداث شده در حدود ۵.۴۹ هزار هکتار است.

وی یادآور شد: میزان اشتغالزایی در این سدها هم ۴ هزار و ۱۱۶ نفر است که در مقایسه با قبل از انقلاب فوق‌العاده است.

بهره‌مندی ۶۱۰ روستای استان زنجان از گاز طبیعی​

رحیم سلیمانی‌نژاد سرپرست شرکت گاز استان زنجان نیز با اشاره به پیشرفت‌های استان در امر گازرسانی و با بیان اینکه در گذشته حتی شهرهای استان زنجان نیز به گاز شهری متصل نبودند، گفت: با افتتاح و آغاز عملیات گاز رسانی به ۳۱ روستا در دهه فجر امسال، شمار روستاهای بهره مند از گاز استان زنجان به ۶۱۰ روستا رسید.

 وی افزود: با اقدامات انجام شده ۸۹.۱ درصد روستاهای استان زنجان تحت شبکه گازرسانی قرار ‌می‌گیرد.
 


سرپرست شرکت گاز استان زنجان با بیان اینکه در دهه ‌فجر امسال ۷ روستا به شبکه گاز کشور متصل و عملیات اجرایی ۲۴ پروژه گازرسانی آغاز شده است، ابراز کرد: برای این طرح‌ها بیش از ۹۶ میلیارد و ۱۴۶ میلیون تومان اعتبار پیش‌بینی و اختصاص یافته است.

سلیمانی نژاد با اعلام اینکه به همت مهندسین و کارکنان خدوم گاز زنجان ۸۶ روستای دیگر نیز در دست اقدام است، تصریح کرد: ۵۷ روستا نیز در دست طراحی است.

وی افزود: با مطالعه، طراحی و گازرسانی به روستاهای در دست اقدام؛ ۶ هزار و ۹۸ خانوار و با گازرسانی به روستاهای در دست طراحی نیز یک هزار و ۸۱۶ خانوار از نعمت گاز بهره‌مند می‌شوند.

سرپرست شرکت گاز استان زنجان شمار روستاهای دارای سکنه استان را ۹۱۱ روستا اعلام و تصریح کرد: به منظور گازرسانی به مناطق روستایی استان در مجموع ۷ هزار و ۱۷۲ کیلومتر شبکه‌های تغذیه و توزیع گاز اجرا شده است.

بهره‌مندی ۱۰۰ درصدی روستاها از برق

در سال ۱۳۵۷ فقط ۷ روستای استان زنجان دارای برق بود، اما به برکت انقلاب اسلامی امروز این نعمت به همه روستاهای استان رسیده است.

بهمن الله مرادی مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای زنجان گفت: در اوایل انقلاب قدرت برق‌رسانی بسیار پایین بود و همین مسئله باعث شده بود تا بسیاری از روستا‌های استان از داشتن این نعمت محروم باشند، اما امروز نه تنها ۱۰۰ درصد روستا‌های بالای ۱۰ خانوار از این نعمت سود می‌برند، بلکه استان زنجان در حال رسیدن به قله موفقیت در این صنعت است.
 


وی تصریح کرد: هم اکنون استان زنجان شرایط اطلاق به قطب برق کشور را بیشتر از  سایر استان‌های دیگر دارد با وجود پروژه‌های توسعه‌ای که شرکت‌های موجود در حوزه برق دارند.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای زنجان با اشاره به اینکه استان زنجان در حال تبدیل شدن به قطب صنعت برق کشور است، اضافه کرد: خوشبختانه با وجود اقداماتی که تا به امروز در صنعت برق استان انجام گرفته، باعث شده است که زنجان به عنوان قطب این صنعت در منطقه شمال‌غرب کشور مطرح شود.

الله مرادی با اشاره به اینکه در زمان پیش از انقلاب مصرف برق زنجان تنها ۶۰ مگاوات بود، افزود: در حال حاضر استان‌های زنجان و قزوین مجموعا ۱۴۰۰ مگابایت مصرف برق دارند که این خود نشان دهنده افزایش پست‌ها، تعداد خطوط انتقال و تعداد خطوط فشار فوق توزیع و سایر موارد است.

وی از افتتاح ۸۹۸ طرح در استان، همزمان با ایام‌الله دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی خبر داد و گفت: این طرح‌ها شامل ۲۱۳ پروژه اصلاح و بهینه‌سازی، ۱۰۶ پروژه توسعه و احداث، ۱۳ پروژه روشنایی معابر، ۵ پروژه کاهش پیک‌بار، ۱۶۱ پروژه توسعه و اصلاح روستایی و ۴۰۰ پروژه نیرو رسانی است.

علیرضا علیزاده مدیرعامل شرکت توزیع برق زنجان با اعلام اینکه از دهه فجر سال گذشته تا دهه فجر امسال، در مجموع ۲ هزار و ۳۲۸ طرح در حوزه برق استان به بهره‌برداری رسیده است افزود: برای این تعداد طرح بیش از هزار و ۴۷۱ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

حضور صنایع مهم در استان زنجان

صنعت استان زنجان قبل از انقلاب به چند شرکت مانند شرکت مینو، ایران ترانسفو و چند شرکت که در آن زمان محدود و در مقیاس کوچک بودند محدود می‌شد، اما امروز شرکت‌های بزرگی در استان زنجان ایجاد شده که هر یک از آنها به تنهایی زنجان را به قطب تبدیل کرده است.

پارس سویچ، نخ تایر صبا، ایریکو، سیمان خمسه، سیمان زنجان، فولاد سهند، متین خودرو، پارس حیات، شرکت جی تی آی، شرکت‌های نساجی استان، شرکت‌های روی و... از جمله صنایع مهم استان زنجان هستند، که امروز بخش مهمی از اشتغال استان را به خود اختصاص داده‌اند.

ناصر فغفوری رئیس سازمان صمت استان زنجان نیز درباره فعالیت‌های انجام گرفته پس از انقلاب در ارتباط با اشتغالزایی گفت: در چهار دهه گذشته اقدامات قابل توجهی در بخش صنعت انجام گرفته است که حتی در برخی از بخش‌ها استان زنجان تبدیل به قطب شده است.

وی تصریح کرد: اجرای بزرگترین طرح تولید فولاد بخش خصوصی «آرش ناب البرز» با منشاء سرمایه گذاری خارجی،  تبدیل استان به قطب صنایع نساجی، ایجاد و توسعه واحدهای روی توسط بخش خصوصی با دانش فنی متخصصین داخلی در استان، ایجاد پایانه صادراتی محصولات کشاورزی استان با مشارکت بخش خصوصی و احداث شهرک‌های تخصصی از جمله شهرک برق و الکترونیک نمونه‌ای از اقدامات انجام گرفته است.

رئیس سازمان صمت استان زنجان گفت: اجرای قانون اشتغال فراگیر و حمایت از واحدهای تولیدی و ایجاد طرح و طرح‌های نیمه تمام، اختصاص ۱.۵ درصد از صادرات کشور به استان، ایجاد و توسعه توسعه زنجیره فراوری سنگ های ساختمانی(تراورتن و گرانیت)، بهره برداری از ۲۵۰ واحد تولیدی در برنامه ششم توسعه از دیگر اقداماتی است که در بخش صنعت انجام گرفته است.
 

شرکت نخ تایر صبا از شرکت‌های بزرگ استان و قطب تولید نخ تایر و پارچه ایربک

صدور یک هزار و ۷۲۷ جوار تاسیس در استان زنجان

فغفوری افزود: اتخاذ تمهیدات و اقدام‌های لازم در راستای راه‌اندازی و استفاده گسترده از تکنولوژی روز در مبادلات بازرگانی کشور نظیر، تجارت الکترونیکی، تبادل الکترونیکی اطلاعات و خط نماد و تدوین نظام جامع اطلاع‌رسانی بخش بازرگانی، اتصال شهرک صنعتی به شبکه ریلی کشور با پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰ درصد، اخذ مجوز وراه‌اندازی ایستگاه باز بین‌المللی بناب به منظور واردات مواد اولیه، ایجاد زیرساخت‌های اجرای  ژئو پارک‌های ملی و فراملی  و اطلس ژئو توریسم استان نیز در راستای توسعه صنعت در استان انجام شده است.

وی با اشاره به صدور یک هزار و ۷۲۷ جوار تاسیس در استان از سال ۵۷ تاکنون بیان کرد: این جوازهای تاسیس برای ۷۸ هزار و ۸۲۳ نفر اشتغالزایی کرده است.

رئیس سازمان صمت استان زنجان همچنین از صدور یک هزار و ۱۶۸ پروانه بهره‌برداری در استان خبر داد و گفت: این پروانه‌ها برای ۴۶ هزار نفر اشتغالزایی کرده است.

به هر حال به برکت انقلاب اسلامی ایران به مانند همه نقاط کشور اتفاقات و کارهای مهمی در استان زنجان روی داده که ثمرات فراوانی برای استان داشته است.

انتهای پیام/۷۳۰۰۵/س

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول