اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  اصفهان

جزئیات بسته راهکارهای احیای زاینده‌رود؛ از کنترل تقاضا تا اصلاح مدیریت آب

پژوهشگر پسادکتری دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: اگر تمام راه‌حل‌های بسته راهکارهای احیای زاینده‌رود به درستی اجرا شود، در یک چشم‌انداز ۱۰ ساله می‌تواند جریان دائمی آب در زاینده‌رود را احیا کرد و اگر تأمین مالی صورت گیرد.

جزئیات بسته راهکارهای احیای زاینده‌رود؛ از کنترل تقاضا تا اصلاح مدیریت آب

سجاد انتشاری، پژوهشگر پسادکتری مدیریت منابع آب در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان با اشاره به بسته راهکارهای احیای زاینده‌رود اظهار کرد: این بسته مجموعه‌ای از اهداف کلی دارد که عبارتند از احیای تالاب گاوخونی، جلوگیری از فرونشست زمین، احیای جریان رودخانه زاینده‌رود، تأمین حقوق افراد و عادلانه بودن توزیع آب و در آخر رونق صنعت کشاورزی.

وی افزود: با توجه به این اهداف، ۵ محور تعریف شده است؛ اول اینکه مصارف مجاز را باید کاهش دهیم، دوم اینکه جلوی مصارف غیر مجاز گرفته شود، سوم اینکه منابع آب جدید تأمین کنیم، محورم چهارم هم بحث کیفیت مدیریت آب و محور پنجم نیز بهبود معیشت و اقتصاد کشاورزان است؛ هدف از محور اول و دوم کنترل تقاضا و هدف از محور سوم افزایش منابع آب است.

انتشاری با بیان اینکه این بسته در استانداری اصفهان تهیه شده است، ادامه داد: دایره اختیارات استانداری محدود است، اما این بسته در سطح ملی هم پیشنهاداتی هم دارد، در این بسته ۲ الحاقیه وجود دارد که یکی از آن‌ها اصلاح قیمت انرژی و دیگری اصلاح آب‌بهای شرب و صنعتی است، این ۲ در سطح ملی تعریف می‌شود و باید در مجلس طرح و تصویب شود.

پژوهشگر پسادکتری مدیریت منابع آب به دیگر محورهای فرااستانی این بسته راهکارها اشاره و خاطرنشان کرد: یک موضوعی که در این بسته مطرح شده، مذاکره با بقیه استان‌ها بوده، موضوع دیگری که عنوان شده، ایجاد کمیته مشترک بین استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری است، وقتی ما در این بسته حرف از شفاف‌سازی داده‌ها می‌زنیم منظورمان هم در استان اصفهان و هم در استان چهارمحال و بختیاری است.

وی با اشاره به راه‌حل‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت این بسته تصریح کرد: تقریبا اکثر راهکارهایی که در این بسته وجود دارد، در کوتاه‌مدت شروع می‌شود، اما احتمالا فقط ۲۰ درصد راهکارها در کوتاه‌مدت به نتیجه می‌رسد و بقیه این راهکارها میان‌مدت و بلندمدت است، راهکارهای کوتاه‌مدت هم بیشتر روی کنترل تقاضا و برداشت‌های غیرمجاز متمرکز هستند.

انتشاری در پایان تصریح کرد: اگر ما بتوانیم جلوی چاه‌ها و برداشت‌های غیرمجاز از آب‌های زیرزمینی را بگیریم، خود این می‌تواند جلوگیری از توسعه فرونشست کمک کند؛ اگر تمام راه‌حل‌های بسته راهکارهای احیای زاینده‌رود به درستی اجرا شود، در یک چشم‌انداز ۱۰ ساله می‌تواند جریان دائمی آب در زاینده‌رود را احیا کرد.

انتهای پیام/۳۶۴۹/آ/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول