اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  غرب آسیا

پس از حمله یمن؛ عاموس یادلین: بیانیه دادن کافی نیست، باید به امارات کمک کنیم

پس از عملیات اخیر ارتش یمن علیه ابوظبی، رئیس سابق سازمان ضداطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی با بیان اینکه مسافت صنعاء تا ابوظبی برابر با فاصله صنعاء تا بندر ایلات است، از تل‌آویو خواست که به جای صدور بیانیه، به امارات کمک کند.

پس از حمله یمن؛ عاموس یادلین: بیانیه دادن کافی نیست، باید به امارات کمک کنیم

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «عاموس یادلین» رئیس سابق سازمان ضداطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی (آمان)، صبح امروز (شنبه)، در یادداشتی به نگرانی‌ها در خصوص حمله ارتش و کمیته‌های مردمی یمن به ابوظبی پرداخت.

بنا بر گزارش کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی، یادلین با یادآور شدن این نکته که فاصله میان صنعاء و ابوظبی برابر با مسافت میان صنعاء و ایلات (شهری در جنوب اراضی اشغالی) است، گفت که نیروهای صنعاء موشک‌های دوربرد و پهپادهایی در اختیار دارند که می‌توانند حملاتی در چنین نقاط دوری انجام دهند و تل‌آویو باید ویژگی‌های این حمله را مورد بررسی قرار دهد.

رئیس سابق ستاد اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی اضافه کرد که حمله به امارات به یک معضل راهبردی برای بازیگران عرصه بین‌الملل به‌ویژه واشنگتن تبدیل شده است چراکه روی‌گردانی آمریکا از متحدان منطقه‌ای باعث به تحلیل رفتن توان بازدارندگی این کشور خواهد شد.

وی درباره علت این امر توضیح داد در شرایطی که از اعتبار آمریکا در منطقه کاسته شده، عدم حمایت واشنگتن از متحدان منطقه‌ای موجب خواهد شد که این کشورها به دنبال جایگزینی آمریکا از جمله روسیه و چین باشند.

عاموس یادلین در ادامه از آمریکا خواست که ابتدا به خود و سپس به متحدانش در منطقه نشان دهد که قادر به محافظت از آن‌ها در برابر موشک‌ها و پهپاد است به‌ویژه آنکه جایگاه این کشور به علت عدم پاسخ به حملاتی راکتی و پهپادی اخیر در سوریه وعراق تضعیف شده است.

او همچنین با بیان اینکه یکی دیگر از معضلات رویکرد واشنگتن درباره پایان دادن به جنگ یمن با تکیه بر مذاکرات است، در ارتباط با رژیم صهیونیستی گفت که تل‌آویو برای انتقال سامانه‌های پدافند هوایی به امارات تردید دارد چراکه به دنبال حفظ و انحصار سامانه‌های پدافند هوایی در دستان خود است.

یادلین در بخش دیگری از اظهاراتش بیان کرد که تل‌آویو از قابلیت‌های اطلاعاتی، شناسایی و رهگیری بسیار بهتری برخوردار است؛ اما این ظرفیت‌ها عدم آسیب را جبران نمی‌کند.

رئیس سابق آمان همچنین اظهار داشت که آنچه در امارات رخ داد، یک فرصت تاریخی برای تل‌آویو است تا روابط خود را با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس توسعه دهد؛ مسئله‌ای که در حال حاضر، نیازمند ارائه کمک به امارات و عدم اکتفا به صدور بیانیه است چراکه این فرصت باعث شکل‌گیری اساس یک ائتلاف دفاعی مشترک با مشارکت تل‌آویو، آمریکا و احتمال محلق شدن ریاض به این جمع خواهد شد.

روز دوشنبه و پس از هشدارهای مکرر صنعاء به ابوظبی درباره مداخله در امور داخلی یمن و تلاش برای تنش‌زایی در این کشور، رسانه‌های اماراتی خبر دادند که نقاطی در این کشور هدف حمله پهپادی قرار گرفته است.

این گزارش‌ در حالی منتشر شد که «محمد البخیتی» عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن پیش از انجام این حمله در گفت‌و‌گو با شبکه «العربی» خبر داده بود: «معامله‌ای میان عربستان سعودی و امارات وجود دارد که به موجب آن، عربستان سعودی تمام استان‌های جنوبی یمن از جمله شبوه را به امارات تحویل می‌دهد و به ازای آن، امارات تمام ظرفیت‌های نظامی خود را همچون گذشته [در یمن] به کار خواهد گرفت».

البخیتی هشدار داده بود: «ما از اینجا به امارات توصیه می‌کنیم که به اقدامات تنش‌زای خود ادامه ندهد چراکه اگر این تنش ادامه پیدا کند، یمن مجبور به حمله به عمق خاک این کشور خواهد شد. ما در وضعیت جنگی قرار داریم».

پس از این هشدار، منابع رسانه‌ای، روز گذشته (دوشنبه، ۱۷ ژانویه) از انفجار در سه تانکر حامل نفت در منطقه «المصفح» در امارات و آتش‌سوزی پس از آن خبر دادند. المصفح منطقه‌ای صنعتی واقع در جنوب غربی ابوظبی، در امارات است. 

ساعاتی بعد، سخنگوی نیروهای مسلح یمن رسما اعلام کرد که نیروهای یمنی، فرودگاه‌های دبی و ابوظبی را هدف حمله موشکی و پهپادی قرار داده‌اند.

پس از این حمله، «یائیر لاپید» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی روز گذشته در حساب کاربری خود در شبکه توئیتر نوشت: «حمله پهپادی امروز در ابوظبی را شدیدا محکوم می‌کنم و به خانواده‌های کشته‌شدگان تسلیت می‌گویم و برای زخمی‌ها آرزوی بهبودی عاجل دارم.اسرائیل در کنار امارات است».

پیشتر، پایگاه خبری «والا» در ارتباط با توانمندی پهپادی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن فاش کرده بود که حمله پهپادی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن به تأسیسات راهبردی عربستان سعودی، تل‌آویو و غرب را تحت تأثیر قرار داده است.

والا خبر داده بود که حمله‌ پهپادی‌ که ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در سال ۲۰۱۹ علیه شرکت سعودی «آرامکو» انجام دادند، در آن زمان، «اسرائیل و غرب را مات و مبهوت کرده است».

از سوی دیگر، پس از عملیات نظامی اخیر صنعاء علیه ابوظبی، رسانه‌های عبری‌ خبر دادند که امارات از یک شرکت سازنده سامانه‌های پدافند هوایی در اراضی اشغالی درخواست کمک فوری کرده است (جزئیات بیشتر).

انتهای پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول