میترا جاودان؛ کارشناس تغذیه گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به دوازدهمین بسیج ملی تغذیه که ۱۵ تا ۳۰ دی ماه با شعار «تغذیه، کرونا و واکسیناسیون» برگزار میشود اظهار کرد: هر سال بسیجهای ملی و آموزشی تغذیه بر اساس مشکلات تغذیهای جامعه و به منظور حساسسازی و افزایش سطح آگاهیهای تغذیهای جامعه با شعارهای متفاوت برگزار میشود.
وی بیان کرد: با توجه به اپیدمی کرونا و اهمیت تغذیه صحیح در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از ابتلا به کرونا، کاهش شدت بیماری و دوران نقاهت بیماری و نیز اثر بخشی واکسیناسیون کرونا دوازدهمین بسیج ملی تغذیه بر اساس این اهداف در استان در حال اجراست.
کارشناس تغذیه گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه در حال حاضر واکسیناسیون یکی از راههای مهم برای مقابله با ویروس کرونا است و به منظور اثر بخشی آن رعایت اصول تغذیه از اهمیت زیادی بر خوردار است افزود: به دلیل گستردگی فضای مجازی ارائه اطلاعات تغذیهای صحیح و نیز گسترش شبکههای علمی یکی دیگر از اهداف بسیجهای ملی تغذیه است.
وی با بیان اینکه بهتر است هنگام واکسیناسیون کرونا در اثربخشی آن استفاده روزانه از منابع سبزیجات و میوهجات مورد توجه باشد گفت: به طور کلی مصرف روزانه ۳ تا ۵ واحد از گروه سبزیها و ۲ تا ۴ واحد از گروه میوهها، آنتیاکسیدانها شامل روی، سلنیم، ویتامین A و ویتامین C مورد توجه است.
جاودان مصرف کافی سبزی، سالاد و میوه را قبل و پس از واکسیناسیون همراه با وعدههای غذایی و در میان وعدهها مهم دانست و گفت: افراد در رژیم غذایی خود از منابع پروتین گیاهی و حیوانی استفاده کنند و منابع غذایی پروتئینی حاوی ریزمغذیهایی مانند روی و سلنیوم هستند که با خاصیت آنتی اکسیدانی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند.
وی یادآور شد: بهتر است برای افزایش کیفیت پروتئین دریافتی از پروتئینهای گیاهی در کنار هم استفاده شود مثل عدس پلو، خوراک لوبیا با نان، عدسی و ... که این امر موجب اثر بخشی بهتر واکسیناسیون خواهد شد.
کارشناس تغذیه گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه افراد در وعدههای غذایی خود از منایع شیر و لبنیات کم چرب استفاده کنند گفت: شیر و لبنیات شامل ماست، پنیر و کشک نیز از منابع تامین پروتئین هستند و نیز بهتر است لبنیات پروپیوتیک مصرف شود.
وی با بیان اینکه مصرف آب کافی فراموش نشود عنوان کرد: افراد مقدار زیادی آب و مایعات مثل چایی کم رنگ، دوغ کم نمک، دمنوشهای گیاهی بنوشند
که تامین آب بدن به میزان کافی قبل و بعد از تزریق واکسن کووید- ۱۹ بسیار مهم است.
جاودان با تاکید به اینکه مصرف مایعات کافی سبب عملکرد بهتر بدن در شرایط واکسیناسیون میشود افزود: زمان واکسیناسیون نباید ناشتا باشد و لازم است صبحانه یا میان وعده سادهای میل شود.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا و به دلیل تاثیر منفی اپیدمی کرونا بر وضعیت اقتصادی جامعه و به منظور حمایت از اقشار آسیبپذیر بویژه کودکان زیر ۵ سال و مادران باردار، معاونت بهداشتی همدان با همکاری کمیته امداد و ستاد اجرای فرمان امام یکهزار و ۲۵۰ کیلوگرم گوشت و یک هزار و ۲۹۸ مورد بن خرید مایحتاج در بین واجدین شرایط توزیع کرده است.
انتهای پیام/۸۹۰۲۶/