اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  سلامت

نسخه الکترونیک چگونه از تخلفات در نظام سلامت جلوگیری می‌کند؟

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: با حل شدن مشکل زیرساخت، اجرایی شدن نسخه الکترونیک، قطعا تخلفات کاهش می‌یابد و دیگر به دفترچه کاغذی بیمه نیز نیازی نیست.

نسخه الکترونیک چگونه از تخلفات در نظام سلامت جلوگیری می‌کند؟

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، ایده نسخه‌نویسی الکترونیک از همان آغازین روزهای شکل‌گیری همواره موافقان و مخالفان سرسختی داشته است که با طرح استدلال‌های گوناگون به تبیین پیامدهای مثبت و یا عوارض منفی این تصمیم پرداخته‌اند. اگرچه ملاحظات مربوط به تعارض منافع در بروز و ظهور برخی مخالفت‌ها و مقاومت‌ها بی‌تأثیر نبوده است اما به نظر می‌رسد نباید از کنار ضعف زیرساخت‌های فنی به سادگی عبور کرد چرا که کمترین سهل‌انگاری در این زمینه می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری را به دنبال داشته باشد. برای بررسی بیشتر این موضوع به سراغ همایون نجف‌آبادی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس رفتیم و دیدگاه وی را در این زمینه جویا شدیم.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس عدم برخورداری از اینترنت مناسب را مهم‌ترین مشکل پیش روی این طرح دانسته و اظهار داشت: به هر حال این نقصان فنی و زیرساختی منجر به ایجاد مشکلاتی در زمینه تجویز دارو و ثبت نسخه در فضای مجازی خواهد شد. اگر زیرساخت قوی داشته باشیم، ما هم بر ضرورت اجرایی شدن این طرح تأکید داریم. پزشکی که وارد سایت می‌شود و می‌خواهد نسخه را ثبت کند و دارو تجویز کند و یا خدمات پاراکلینیک ارائه بدهد، باید بتواند خیلی سریع وارد سایت بشود نه اینکه زمان زیادی صرف شود و یا سیستم قطع باشد. در این صورت علاوه بر پزشک، بیمار هم از نظر روانی به هم می‌ریزد و همین نابسامانی‌ها قطعاً مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد.

وی همچنین با اشاره به برخی مخالفت‌ها و مقاومت‌های صورت‌گرفته در مسیر اجرای این طرح افزود: افراد معمولاً در مقابل هر تغییری مقاومت می‌کنند. به هر حال پزشکان و مراکز پاراکلینیک سال‌های طولانی با روش دیگری فعالیت می‌کردند و طبیعتاً احساس می‌کنند که با همان روش قبلی راحت‌تر هستند اما باید بدانیم که این کار در دنیا انجام شده و تغییرات مثبتی هم به دنبال داشته است. در ایران هم در نهایت باید به این سمت پیش برویم. در این طرح همه موارد مانند قبل است و فقط نسخه‌ای که دریافت می‌شود، در فضای مجازی است.

این نماینده مجلس استفاده از نسخه الکترونیک را اقدامی مثبت ارزیابی کرد و گفت: اگر زیرساخت‌ها به صورت کامل فراهم شده باشد، بسیار عالی خواهد بود چرا که هم تخلفات کمتر می‌شود و هم اینکه هزینه قابل توجه چاپ دفترچه‌های بیمه را نخواهیم داشت و در مجموع رقم بالایی صرفه‌جویی می‌شود. ضمن اینکه مخارج سازمان‌های بیمه‌گر، سازمان خدمات درمانی، سازمان تأمین اجتماعی و بیمه سلامت نیز بسیار کاهش پیدا می‌کند. البته در حال حاضر این موضوع با مشکلات متعددی مانند پهنای باند اینترنت مواجه است زیرا در خیلی از مناطق اینترنت ضعیفی داریم و در بعضی از مناطق نیز اصلاً آنتن‌دهی اینترنتی نداریم.

نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی ایجاد پرونده الکترونیک را اقدامی مثبت اما بسیار حساس توصیف کرده و افزود: در مورد پرونده الکترونیک باید زیرساخت‌ها به گونه‌ای باشد که هک کردن سیستم غیر ممکن باشد. به هر حال اطلاعات شخصی بیمار بسیار خصوصی و محرمانه است و چنانچه این اطلاعات به دست مجرمان فضای مجازی برسد، هم برای بیمار و هم برای نظام بهداشت و درمان کشور مشکلات متعددی ایجاد خواهد کرد. بنابراین زیرساخت‌های فنی پرونده الکترونیک باید به گونه‌ای باشد که هک کردن اطلاعات بیماران غیر ممکن باشد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول