اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

تعلیم و تربیت  /  آموزش و پرورش

80 درصد مدارس کشور در برابر زلزله ایمن هستند/ از افتتاح مدرسه نوساز تا افزایش سواد ایمنی بچه‌ها

وزیر آموزش و پرورش در آیین روز ایمنی در برابر زلزله، مدرسه 15 کلاسه زرین‌تاج ناصری در منطقه یک شهر تهران را افتتاح کرد؛ در این مراسم عنوان شد که بیش از 80 درصد مدارس کشور در برابر زلزله، ایمن هستند.

80 درصد مدارس کشور در برابر زلزله ایمن هستند/ از افتتاح مدرسه نوساز تا افزایش سواد ایمنی بچه‌ها

به گزارش گروه تعلیم و تربیت خبرگزاری فارس، آیین روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی، امروز در یک مدرسه نوساز برگزار شد؛ این مدرسه نوساز، مدرسه زرین‌تاج ناصری نام دارد که با زیر بنای 2200 متر مربع در محله ازگل منطقه یک شهر تهران به بهره‌برداری رسیده است.

مدرسه زرین‌تاج ناصری دارای 15 باب کلاس است که با اعتباری به میزان 110 میلیارد ریال از محل اعتبارات تخریب و بازسازی، احداث شده است.

زمین این مدرسه در سال 1347 از سوی خانواده ناصری برای احداث مدرسه اهدا شد و با گذشت بیش از 50 سال از عمر آموزشگاه، ساختمان مدرسه فرسوده شد لذا از محل اعتبارات تخریب و بازسازی این آموزشگاه با معماری جدید بنا شده است.
سالن ورزشی کتابخانه سالن چند منظوره و سایت، از امکانات این آموزشگاه است.

* تربیت شهروند آگاه و توانمند در دستور کار آموزش و پرورش

وزیر آموزش و پرورش در آیین روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی با تقدیر از خیرین مدرسه‌ساز، اظهار کرد: کاهش بلایای طبیعی جریانی با قدمت طولانی است و ایران جز 10 کشور اول دنیا در زمینه خطرات ناشی از بلایای طبیعی است و نیازمند اقداماتی در پیشگیری از این حوادث و کاهش اثرات ناشی از بلایا هستیم.

وی افزود: این حوادث اثرات تربیتی بسیاری دارد که در قرآن کریم نیز به آن اشاره شده است؛ «همکاری»، «مشارکت» و «همدلی» در جریان حوادث طبیعی، از مقوله‌‌های ارزشمند و آثار تربیتی مهمی است که  در کشور ما در مواجهه با چنین پدیده‌هایی بسیار دیده شده است.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: مردم  در جریان حوادث و کمک به هم‌نوعان خود همواره قدم‌های خوبی برداشته‌اند و همدلی آنها در این زمینه بی‌نظیر بوده است.

وی با بیان اینکه باید سواد ایمنی و امنیت  در مردم ایجاد شود، خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش از طریق ایجاد امنیت و انتقال آن به دیگران و کاهش خسارات، نقش خود را در ایمن سازی جامعه در برابر حوادث و بلایای طبیعی ایفا می‌کند.

نوری گفت:  باید رویکرد «پیشگیرانه در مقابله با بحران‌های طبیعی»، در برنامه درسی جانبی آورده شود تا سواد ایمنی دانش‌آموزان افزایش یابد.

وی بر چند بعدی بودن سواد تأکید و عنوان کرد: دانش آموز شهید علی لندی نمونه «سواد چند بعدی» است که مسؤولیت اجتماعی او بگونه ای بود که توانست با اقدام شجاعانه و آگاهانه جان افرادی را نجات دهد و خود در این مسیر به درجه اعلای شهادت دست یابد.

وزیر آموزش و پرورش ضمن اشاره به ضرورت توانمندسازی معلمان و دانش آموزان در مسئولیت های اجتماعی، اظهار کرد: باید رویکرد «تاب‌آوری» نیز به دانش‌آموزان، آموزش داده شود تا این رویکرد از دانش آموزان به جامعه منتقل شود.

وی ادامه داد: «مدارس»، همواره کانون محله بوده و براساس قانون مدیریت بحران کشور، «مدارس» و «فضاهای آموزشی»، در شمار کاربری های حیاتی شهر و روستا قرار گرفته است. بنابراین تبادل و ارتباط دوجانبه فعال و مؤثر بین مدرسه و مردم، همواره باید جاری و ساری است.

وی افزود: «تربیت شهروند آگاه و توانمند» بسیار مهم است و باید همواره در دستور کار آموزش و پرورش بوده و  مطالبه رسانه ها و اولیا از ما باشد و خود نیز در این زمینه مشارکت کنند.

نوری افزود: آموزش و پرورش تلاش خواهد کرد تا زمینه آموزش اولیا را در این بستر فراهم ‌کند و اولیا نیز آموزش‌های لازم را دریافت کنند و امیدواریم در آینده مفهوم «مدرسه ایمن»، «آماده» و «پشتیبان» در عمل پیاده شود و ما شاهد وجود چنین فضاهایی حتی با قدمت 50 سال نیز هستیم.

وزیر آموزش و پرورش  با اشاره به قدمت فعالیت جامعه خیرین مدرسه ساز و یاد مرحوم حافظی و...، تصریح کرد:  امروزه از مجموع۵۳۰ هزار کلاس درس، تعدادی مدرسه با قدمت بالا وجود دارد که نیازمند ایمن سازی است البته جامعه خیرین مدرسه‌ساز در این راستا اقدامات خوبی را تا کنون انجام داده‌اند.

وی گفت: باید دانش آموزان را به ارائه خلاقیت‌ها در راستای روش‌های کاهش اثرات ناشی از بلایای طبیعی و ایجاد سازه‌های ایمن در برابر زلزله، تحریک و تشویق کرد البته خلاقیت همواره یکی از اثرات تربیتی حوادث طبیعی بوده است.

*«مدارس»؛ امن ترین محل برای زلزله‌زدگان

علیرضا منادی رئیس کمسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز در این مراسم، اظهار کرد: یکی از شاخص‌‌‌های وزیر آمورش و پرورش، توانایی در متحول کردن اقتصاد این وزارتخانه است.

وی افزود: در حوادث طبیعی در سال های اخیر شاهد بودیم که مدارس و مساجد محل امنی بود که  مردم زلزله زده در آنجا پناه می‌گرفتند بنابراین مدارس باید مقاوم سازی شوند.

منادی با تأکید بر نقش معلم در مدرسه تصریح کرد: رتبه بندی ۷۳۰ هزار نفر را شامل می‌شود که در یک سال ۲۵ هزار میلیارد اعتبار برای آن درنظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: هدف رتبه بندی مستحکم شدن معلم  و ترغیب وی به توسعه مهارت های خود است.

رئیس کمیسیون آموزش مجلس خاطرنشان کرد: رتبه بندی جایگاه معلمی، مهارتی و شایستگی‌های حرفه ای معلمان را مشخص می‌کند.

وی با تقدیر از خیریّن در تأمین فضای آموزشی کشور اظهار کرد: این امرخداپسندانه باید تقویت  و توسعه یابد.

* بیش از ۸۰ درصد مدارس کشور در برابر وقوع زلزله ایمن هستند

مهراله رخشانی‌مهر رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور نیز در این مراسم ضمن اشاره به اهمیت موضوع ایمنی در برابر زلزله، گفت: در چند سال اخیر و در این دوره کاری با اتفاقات و سوانح طبیعی متعددی روبه رو شدیم، از جمله زلزله‌های پیاپی که تقریبا هر ساله داشتیم و وقوع سیلاب های گسترده سال 1398 در چند استان که آسیب‌هایی را به تاسیسات و زیرساخت‌های مختلف وارد کرد.

وی با بیان اینکه ساختمان مدارسی که در دو دهه اخیر ساخته شده بودند، مقاومت مطلوبی در برابر این حوادث داشتند، اظهار داشت: آسیب‌ها و خسارات وارده به کاربری های آموزشی مربوط به ساختمان‌هایی بود که از پیش در نوبت تخریب و بازسازی قرار داشتند.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور به آغاز برنامه تخریب و بازسازی فضاهای آموزشی فرسوده و غیر استاندارد بعد از وقوع زلزله بم اشاره کرد و افزود: این طرح با همکاری پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و دانشگاه صنعتی شریف اجرا شد و تا سال 1395، 70 درصد مدارس کشور ایمن شد.

رخشانی‌مهر ادامه داد: پس از آن نیز تا پایان سال 1399، همگام با احداث فضاهای جدید با بازسازی و مقاوم سازی واحدهای فرسوده، 80.5 درصد فضاهای آموزشی کشور از استاندارد و ایمنی مطلوبی برخوردار شدند.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در استاندارد 2800 که «آیین نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله» است، ساختمان‌ها و تاسیسات شهری و روستایی در 4 طبقه دسته بندی شده اند، تصریح کرد: قرار گرفتن مدارس در رده ابنیه با اهمیت زیاد، نشانه توجه و تاکید بر درجه اهمیت فضاهای آموزشی و تربیتی است.

وی همچنین با اشاره به اینکه استحکام مدارس در برابر زلزله ها موجب شد از فضاها و ساختمان مدارس به عنوان پایگاه اسکان موقت، استقرار نیروهای امدادی و محل مدیریت بحران استفاده شود،این مهم را نشانه اعتماد به پایداری و استحکام مدارس و عملکرد خوب همکاران ومهندسان سازمان نوسازی مدارس برشمرد.

رخشانی‌مهر همچنین به رشد سرانه فضای آموزشی استان کرمانشاه  پس از زلزله اشاره کرد و گفت: مهر 1398 تواسنتیم بحران زلزله کرمانشاه را با بازسازی فضاهای آسیب دیده و بهره برداری از پروژه‌های جدید خاتمه دهیم به نحوی که از 1000 کلاس درس بهره برداری شد و سرانه فضای آموزشی این استان از 5.7 متر مربع به 6.4 متر مربع افزایش یابد.

معاون وزیر آموزش و پرورش ضمن تقدیر از همراهی ارزنده خیرین مدرسه ساز در هنگام وقوع رخدادها و مشکلات حادث شده، بیان داشت: به برکت وجود و مشارکت خیرین مدرسه ساز دغدغه تامین منابع را نداشتیم و توانستیم با سربلندی از این مشکلات عبور کنیم.

در حاشیه این مراسم علاوه بر افتتاح مدرسه از دو عنوان کتاب با موضوع «بلایای طبیعی و راه‌های کاهش اثرات آن» رو نمایی و از تعدادی از خیرین مدرسه ساز تجلیل شد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول