اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری جهان

تردیدها درباره اثربخشی واکسن‌ها در برابر «امیکرون»

تعداد فزاینده‌ای از تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که واکسن‌های کووید-۱۹ مورد استفاده در بیشتر نقاط جهان تقریباً هیچ دفاعی در برابر ابتلا به نوع بسیار مسری امیکرون ندارند.

تردیدها درباره اثربخشی واکسن‌ها در برابر «امیکرون»

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از تودی‌آنلاین، تعداد فزاینده‌ای از تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که واکسن‌های کووید-۱۹ مورد استفاده در بیشتر نقاط جهان تقریباً هیچ دفاعی در برابر ابتلا به نوع بسیار مسری امیکرون ندارند.

به نظر می‌رسد هنوز هم همه واکسن‌ها درجه قابل توجهی از محافظت در برابر بیماری‌های جدی ناشی از امیکرون را فراهم می‌کنند که مهم‌ترین هدف است. اما به نظر می‌رسد، تنها واکسن‌های فایزر و مدرنا و آن هم زمانی که توسط یک دز تقویت‌کننده بروزرسانی می‌شوند، به نظر می‌رسد که موفقیت اولیه در متوقف کردن عفونت‌ها را دارند و این درحالیست که این واکسن‌ها در بیشتر نقاط جهان در دسترس نیستند.

تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که سایر واکسن‌ها از جمله واکسن‌های جانسون اند جانسون و آسترازنکا و واکسن‌های تولید شده در چین و روسیه هیچ کمکی به جلوگیری از گسترش امیکرون نمی‌کنند و از آنجایی که اکثر کشورها برنامه‌های واکسیناسیون خود را حول این واکسن‌ها ساخته‌اند، این شکاف می‌تواند تأثیر عمیقی بر روند همه‌گیری داشته باشد.

کارشناسان تاکید می‌کنند، افزایش جهانی موارد ابتلا به ویروس کرونا در دنیایی که میلیاردها نفر واکسینه نشده‌اند، نه تنها سلامت افراد آسیب‌پذیر را تهدید می‌کند، بلکه فرصت پیدایش انواع بیشتری را نیز افزایش می‌دهد. نابرابری در توانایی کشورها برای مقابله با این بیماری همه گیر تقریباً به طور قطع عمیق‌تر خواهد شد و اخبار در مورد اثربخشی محدود واکسن در برابر سویه امیکرون می‌تواند تقاضا برای واکسیناسیون را در سراسر کشورهای در حال توسعه کاهش دهد، جایی که بسیاری از مردم در حال حاضر برای واکسیناسیون تردید دارند یا به دلایل بیماری هنوز واکسینه نشده‌اند.

واکسن‌های چینی سینوفارم و سینوواک که تقریباً نیمی از واکسن‌های ارائه‌شده در سطح جهان را تشکیل می‌دهند محافظت تقریباً صفر در برابر عفونت امیکرون ارائه می‌کنند. اکثریت مردم چین و افراد در کشورهای کم درآمد و متوسط ​​مانند مکزیک و برزیل نیز به طور گسترده از این واکسن استفاده کرده‌اند.

یک مطالعه اثربخشی اولیه در انگلیس نشان داد، واکسن آسترازنکا هیچ توانایی در متوقف کردن سویه امیکرون  شش ماه پس از واکسیناسیون را ندارد؛ ۹۰ درصد از افراد واکسینه شده در هند این واکسن را با نام تجاری Covishield دریافت کردند. این واکسن همچنین به طور گسترده در بسیاری از کشورهای جنوب صحرای آفریقا مورد استفاده قرار گرفته است.

محققان پیش‌بینی می‌کنند که واکسن روسی اسپوتنیک که در آفریقا و آمریکای لاتین نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد، به طور مشابهی میزان محافظت ضعیفی در برابر امیکرون نشان خواهد داد.

انتهای پیام/ 

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول