اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  نفت و انرژی

فرش قرمز وزارت نفت برای شرکت‌های دانش‌بنیان/ تبیین چهار محور همکاری با دانشگاه‌ها‌

وزیر نفت گفت: در چهار حوزه چاه‌های کم‌بازده، بهینه‌سازی مصرف گاز، جمع‌آوری گازهای همراه و زنجیره ارزش صنایع تکمیلی، می‌توان همکاری‌های خوبی بین وزارت نفت، دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد کرد.

فرش قرمز وزارت نفت برای شرکت‌های دانش‌بنیان/ تبیین چهار محور همکاری با دانشگاه‌ها‌

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در آیین گرامیداشت روز ملی پژوهش که امروز (دوشنبه، ۲۹ آذرماه) برگزار شد چهار تفاهم‌نامه با موضوع‌های تأمین سرمایه برای شرکت‌ها و توسعه بازار، بکارگیری زیرساخت شبکه فن بازار ملی ایران در ایجاد و راهبری فن‌بازار صنعت نفت با محوریت پارک نفت، حمایت و توانمدسازی کسب و کارها برای رفع نیاز صنعت پتروشیمی و حوزه هوش مصنوعی، هوشمندسازی و IOT به امضای پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت و شرکت‌های دانش بنیان رسید.

این تفاهم‌نامه‌ها بین پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت به نمایندگی از وزارت نفت با صندوق نوآوری و شکوفایی، پارک فناوری پردیس، هلدینگ خلیج فارس و گروه داده‌پردازی پارسیان، در حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور‌، جواد اوجی‌ وزیر نفت و محمدعلی زلفی‌گل‌ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، امضا شد.‌

در این مراسم، جواد اوجی، وزیر نفت، اظهار کرد: در حال حاضر با پدیده مهاجرت نخبگان در کشور مواجه هستیم که راهکار جلوگیری از این اتفاق و حل مشکل نخبگان کشور با اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مبنی بر پیشتازی اقتصاد دانش‌بنیان انجام می‌شود.

وی افزود: بیش از 50 درصد از صادرات کشور به صورت خام و نیمه‌خام است. استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان می‌تواند در رهایی از خام‌فروشی و تولید ارزش افزوده به کشور کمک کند.

*برنامه وزارت نفت برای احیای تولید از چاه‌های کم‌بازده

اوجی اظهار داشت: بیش از 115 سال از اکتشاف نفت در ایران می‌گذرد اما همچنان روش‌های تولید به صورت سنتی است که خلاهای علمی و فناوری این حوزه با حمایت از دانش‌بنیان‌ها قابل حل است.

وزیر نفت گفت: در بخش بالادست بسیاری از چاه‌های نفتی در نیمه دوم عمر خود قرار دارند و تولید از هر چاه از 3 هزار بشکه در روز به یک الی دو هزار بشکه رسیده است. با روش‌ها و ابتکارات این شرکت‌ها می‌توان تولید را افزایش داد.

وی تاکید کرد: در کنار توسعه مخزن محور نگاه وزارت نفت به توسعه چاه‌محور نیز متمرکز شده است. در حال حاضر ظرفیت تولید 80 میلیون بشکه از چاه‌های کم‌بازده با کمترین سرمایه‌گذاری وجود دارد و ما می‌توانیم با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان تولید از بیش از 700 حلقه چاه را بهره‌ور کنیم.

*گره بهینه‌سازی مصرف گاز به دست دانش‌بنیان‌ها باز می‌‎شود

اوجی گفت: بهینه‌سازی مصرف گاز نیز یکی دیگر از محورهای همکاری وزارت نفت با شرکت‌های دانش‌بنیان است. در شرایط فعلی به دلایل مختلف مانند بازدهی کم تجهیزات خانگی و فرهنگ مصرف نادرست، مصرف گاز با روندی صعودی رو به افزایش است.

وزیر نفت گفت: یکی از مشکلاتی که مانع از اجرای بهینه‌سازی می‌شود وجود کنتور مشترک در ساختما‌ن‌ها است که مثلا 20 واحد به یک کنتور وصل هستند. چندی پیش بنده از شرکت دانش‌بنیانی بازدید کردم که می‌توانست با دستگاه و تجهیزاتی که در انشعاب ورودی نصب می‌کند میزان مصرف روزانه و ماهانه هر بخش خانگی را به تفکیک در آن ساختمان اعلام کرده و این مشکل را حل کند.

*افزایش تولید گاز به 1.2 میلیارد متر مکعب در روز تا پایان دولت سیزدهم

وی افزود: تولید گاز شیرین روزانه 980 میلیون متر مکعب است که از این مقدار حدود 840 میلیون متر مکعب گاز طبیعی به شبکه خط سراسری تزریق می‌شود. طبق برنامه ششم باید میزان تولید به 1.2 میلیارد متر مکعب در روز میرسید، در نتیجه از برنامه عقب هستیم.

اوجی گفت: برنامه مدونی برای تولید گاز از میادین مشترک و مستقل و نگهداشت تولید از میادین فعلی آماده شده است که از سال آینده میزان تولید هر ساله 40 میلیون متر مکعب در روز افزایش خواهد یافت تا در پایان 4 سال دولت سیزدهم میزان تولید به 1.-1.2 میلیارد متر مکعب در روز برسد.

*تا 4-5 سال آینده پرونده گازهای همراه بسته می‎شود

وزیر نفت گفت: یکی دیگر از مشکلات صنعت نفت که به دانش‌بنیان‌ها نیاز دارد بحث جمع‌آوری گازهای همراه است. در گذشته روزانه 50-60 میلیون متر مکعب در روز گاز همراه سوزانده می‌شد که علاوه بر هدررفت سرمایه ملی موجب آلودگی هوا میشد.

وی گفت: می‌توان با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان ظرف 4 تا 5 سال آینده کلا بحث گازهای همراه جمع شود و به عنوان خوراک پتروشیمی‌ها مورد استفاده قرار گیرد. از نظر سوزاندن گاز همراه، ایران بعد از روسیه و عراق در جایگاه سوم قرار گرفته که ناراحت‌کننده است.

* چهار محور سرمایه‌گذاری در اکوسیستم نوآوری کشور

اوجی اظهار داشت: حوزه صنایع تکمیلی نیز از جمله حوزه‌های ورود شرکت‌های دانش‌بنیان است. با این اتفاق هم اشتغالزایی و هم ارزش افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی رخ خواهد داد.

وزیر نفت‌ گفت: به طور کلی در چهار حوزه چاه‌های کم‌بازده، بهینه‌سازی مصرف گاز، جمع‌آوری گازهای همراه و زنجیره ارزش صنایع تکمیلی می‌توان همکاری‌های خوبی را بین وزارت نفت و دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد کرد که در مراسم امروز گام مهمی در این باره برداشته می‌شود.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول