اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای  /  آسیای مرکزی و روسیه

بازگشت تاجیکستان به سیستم واحد انرژی آسیای مرکزی

وزیر صنایع و فناوری‌های نوین تاجیکستان در دومین نشست کنگره اورآسیا در «مسکو» از بازگشت این کشور به سیستم واحد انرژی آسیای مرکزی در سال آینده میلادی خبر داد.

بازگشت تاجیکستان به سیستم واحد انرژی آسیای مرکزی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، «شیرعلی کبیر» وزیر صنایع و فناوری‌های جدید تاجیکستان اعلام کرد این کشور در سال آینده میلادی به سیستم واحد انرژی منطقه آسیای مرکزی برمی‌گردد.

وی این موضوع را در پاسخ به پیشنهاد «الکساندر نواک» معاون نخست وزیر روسیه در مورد بازسازی سیستم واحد انرژی آسیای مرکزی اعلام کرد.

وزیر صنایع و فناوری‌های نوین تاجیکستان در ادامه خاطرنشان کرد: برای از سرگیری فعالیت سیستم واحد انرژی باید تغییرات بازار و جهان را در نظر گرفت.

کبیر افزود: با راه اندازی نیروگاه برق آبی «راغون» تغییرات جدی در بازار انرژی ایجاد و کمبود برق در آسیای مرکزی را رفع می‌کند.

سیستم واحد انرژی آسیای مرکزی در سال 1997 میلادی تشکیل شد و کشورهای تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، ترکمنستان و جنوب قزاقستان به آن پیوستند. سیستم مذکور  83 نیروگاه کشورهای منطقه را در بر می‌گرفت.

در این سیستم قوانینی حاکم بود مبنی بر اینکه کشورهای تاجیکستان و قرقیزستان برای ارائه آب لازم به قزاقستان و ازبکستان جهت آبیاری اراضی کشاورزی، توربین‌های نیروگاه‌های برق آبی خود را با ظرفیت کامل راه اندازی نکنند. قزاقستان و ازبکستان به نوبه خود به این دو کشور نفت، گاز و زغال سنگ را با قیمت‌های ترجیحی عرضه کنند.

در سال 2003 ترکمنستان سیستم واحد انرژی آسیای مرکزی را ترک کرد. این سیستم در سال 2009 میلادی کاملا از بین رفت اما در سال 2019 دوباره بازسازی شد.

در حال حاضر سیستم مذکور شامل کشورهای  قزاقستان، ازبکستان، قرقیزستان می‌شود.

دومین کنگره اورآسیا  در تاریخ 2 دسامبر در مسکو روسیه برگزار شد که سازمان‌دهنده آن به طور سنتی بانک توسعه آسیایی است.

از طرف تاجیکستان در این کنگره «شیرعلی کبیر» وزیر صنایع و فناوری‌های نوین، «حکیم خالق زاده» رئیس بانک ملی حضور داشتند.

این نشست در چارچوب توسعه مکالمه بین نهادهای دولتی کشورهای عضو اتحادیه و جلب فعال جوامع تجاری در روند همگرایی اقتصادی اورآسیا راه اندازی شده است.

 در صورت پیوستن تاجیکستان به سیستم واحد انرژی آسیای مرکزی این کشور می‌تواند در فصل تابستان برق اضافی‌اش را به سایر کشورهای منطقه به فروش رساند.

اکنون تاجیکستان به دو کشور، ازبکستان و افغانستان  برق صادر می‌کند.

انتهای پیام/ح

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول