اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری ایران

باز شدن گره قدیمی آب و فاضلاب اهواز به دست دانش‌بنیان‌ها/ موفقیت دستگاه ایرانی پس از ناکامی آلمانی‌ها و چینی‌ها

جمع آوری آب‌های سطحی و فاضلاب شهری در برخی استان‌ها به عنوان یک چالش مهم در صنعت آب و فاضلاب کشور مطرح بوده است.

باز شدن گره قدیمی آب و فاضلاب اهواز به دست دانش‌بنیان‌ها/ موفقیت دستگاه ایرانی پس از ناکامی آلمانی‌ها و چینی‌ها

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این دغدغه سبب شد تا کارگروه تخصصی حوزه آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در یک همکاری با قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص)، به حل این مشکل کمک کند.

بومی سازی دانش تولید دستگاه های پیشرفته

در یکی از این پروژه ها، دستگاه جدیدی جهت پروژه فاضلاب شهری اهواز طراحی و تولید شد که حفاری و لوله گذاری درایو اول با موفقیت به اتمام رسیده و در حال اجرای درایو دوم است.

در این پروژه، شرکت تونل ساز ماشین به عنوان یک شرکت دانش بنیان تولیدی در حوزه ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته، موفق به بومی سازی دستگاه های میکروتونلینگ شده است.این شرکت که 20 سال تجربه کار اجرایی در حوزه تونل های مکانیزه دارد، هم اکنون 6 سال است که به حوزه ساخت ورود کرده که بومی سازی دانش تولید دستگاه های میکروتونلینگ، یکی از این طرح ها به شمار می رود.

موفقیت دستگاه ایران ساخت پس از ناکامی آلمانی ها و چینی ها

این دستگاه بعد از دو تجربه ناموفق شرکت های آلمانی و چینی، در شرایط زمین شناسی خاص اهواز مورد بهره برداری قرار گرفت و با عملکرد و راندمان قابل قبولی، اهداف مدنظر آن ناحیه را به پیش برده است.

با بومی سازی این دستگاه، زمینه برای صادرات آن به کشورهایی چون آذربایجان و قطر فراهم شده است. دانش بومی شده تولید این دستگاه ها به گونه ای است که دستگاه متناسب با زمین پروژه طراحی و تولید می شوند که همین، تفاوت میان این دستگاه با نمونه های خارجی مشابه است.

یک سوم هزینه نمونه های مشابه اروپائی

شرکت های خارجی دستگاه هایی را به دیگر کشورها صادر می کنند که برای عموم زمین ها کاربری دارد چون اگر کشوری بخواهد متناسب با خاک یک اقلیم خاص از جغرافیای خود به آن شرکت ها سفارش دهد، باید بودجه گزافی را خرج آن کند اما در نمونه بومی سازی داخل، نه تنها این دستگاه ها متناسب با زمین هر ناحیه طراحی و تولید می شوند بلکه به لحاظ هزینه، حدود یک سوم نمونه های مشابه اروپایی و کمی کمتر از نمونه های چینی صرفه اقتصادی دارد.

این صرفه جویی اقتصادی، علاوه بر قیمت تمام شده دستگاه، در موارد دیگری چون عدم هزینه حمل و نقل و جابجایی از کشور مبدا یا خدمات پس از فروش، تیم اجرایی و آموزش نیروها نیز خود را نشان می دهد.

این فناوری که سبب شد تا در یکی از نمونه ها، گامی بلند در مسیر حل پایدار چالش صنعت آب و فاضلاب کشور برداشته شود، با حمایت های کارگروه تخصصی حوزه آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست و مرکز شرکت های دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مسیر تولید و توسعه قرار گرفت.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول