اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

مادورو: ناظران اتحادیه اروپا برای جاسوسی به ونزوئلا آمدند

رئیس‌جمهور ونزوئلا طی مصاحبه‌ای تصریح کرد که ناظران اتحادیه اروپا به بهانه نظارت بر انتخابات ونزوئلا برای جاسوسی به این کشور آمده بودند.

مادورو: ناظران اتحادیه اروپا برای جاسوسی به ونزوئلا آمدند

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور ونزوئلا در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی «ونزوئلا» تصریح کرد که ناظران اتحادیه اروپا که برای نظارت بر انتخابات محلی ۲۱ نوامبر (۳۰ آبان ماه) به ونزوئلا سفر کرده بودند، به دنبال جاسوسی بودند نه نظارت بر انتخابات.

بنا بر گزارش خبرگزاری روسی تاس، رئیس‌جمهور ونزوئلا در این خصوص گفت: «هیأت جاسوس‌های اتحادیه اروپا یک دلیل واحد برای محکوم کردن نظام انتخاباتی (ونزوئلا) پیدا نکردند... هیأت جاسوسان بودند نه ناظران بین‌المللی».

مادورو سپس در خصوص این ناظران اتحادیه اروپا ادامه داد: «آن‌ها آزادانه در سراسر کشور تردد می‌کردند و از زندگی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جاسوسی می‌کردند».

سفر ناظران اتحادیه اروپا به ونزوئلا، برخلاف مخالفت‌های ایالات متحده صورت گرفت که دولت مادورو را به رسمیت نمی‌شناسد.

یک مقام اتحادیه اروپا در این خصوص گفته بود که ۱۵ سال پیش نیز هیأت اتحادیه اروپا به ونزوئلا رفت تا ببیند انتخابات این کشور تا چه حد با «دستورالعمل‌های سال ۲۰۰۵ سازمان ملل» هم‌خوانی دارد.

بنا بر گفته مادورو، ناظران اتحادیه اروپا، «به عنوان دشمن» به ونزوئلا آمدند و «تلاش داشتند تا روند انتخاباتی بی‌ عیب و نقص و دموکراتیک ونزوئلا را لکه‌دار کنند اما شکست خوردند».

در تاریخ ۲۱ نوامبر، ونزوئلا انتخابات منطقه‌ای و شهرداری‌ها را برگزار کرد که طی آن شهروندان این کشور، رؤسای دستگاههای اجرایی محلی و اعضای مجامع ایالتی را انتخاب کردند.

طبق گزارش شبکه یورونیوز، بنا بر اعلام شورای ملی انتخابات ونزوئلا، حزب حاکم این کشور در انتخابات ۳۰ آبان ماه به پیروزی قابل توجهی دست پیدا کرد و موفق شده ۲۰ کرسی از مجموع ۲۳ کرسی فرمانداری‌‌های کشور و نیز شهرداری کاراکاس را از آن خود کند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که طبق آمارهای رسمی نرخ مشارکت ۴۱.۸ درصد بوده است.

طی ماه‌های اخیر، اتحادیه اروپا و آمریکا در برخی زمینه‌ها با اختلافاتی مواجه شده‌اند. از یک سو پس از اجرای بی‌نظم خروج نیروهای خارجی به رهبری آمریکا از افغانستان، اتحادیه اروپا بحث تشکیل ارتش اروپایی را مطرح کرده و از سوی دیگر، به توافق همکاری آمریکا، انگلیس و استرالیا برای ساخت زیردریایی اتمی که در پی آن فرانسه از قراردادی مشابه با استرالیایی‌ها حذف شد، واکنش منفی نشان داده است.

اتحادیه اروپا همچنین بهمن سال گذشته با عقب‌نشینی از مواضع پیشین خود، اعلام کرد «خوان گوایدو» را به عنوان رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا به رسمیت نمی‌شناسد.

این اتحادیه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «علیرغم آن که گوایدو را یک "طرف مذاکره دارای امتیاز" به حساب می‌آوریم، از این پس وی را رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا نمی‌دانیم».

بیست و هفت عضو این بلوک در این بیانیه مشترک گفتند علیرغم آن که در قطعنامه پارلمان اروپا از کشورهای اتحادیه اروپا خواسته شده بود به رئیس‌جمهور موقت خواندن گوایدو ادامه دهند، این اتحادیه او را تنها بخشی از مخالفان «دموکراتیک» می‌داند.

آمریکا در سال ۲۰۱۹ طی اقدامی غیرقانونی «خوآن گوایدو» رئیس‌جمهور خودخوانده ونزوئلا را به عنوان «رئیس‌جمهور مشروع» به رسمیت شناخت و روی کار آمدن جو بایدن دموکرات به جای دونالد ترامپ جمهوری‌خواه هم تغییری در موضع واشنگتن ایجاد نکرده است.

به موازات تداوم فشارهای سیاسی، اقتصادی و تهدید نظامی آمریکا علیه ونزوئلا و دولت نیکلاس مادورو، واشنگتن همچنان در حال تشدید تحریم‌ها علیه این کشور آمریکای لاتین است.

انتهای پیام/ص

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول