اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  چهارمحال و بختیاری

کسری 570 میلیون مترمکعبی مخزن آب‌های زیرزمینی در چهارمحال و بختیاری/ عمده سازه‌های آبخیزداری فاقد ذخیره آبی است

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: کسری مخزن آب‌های زیرزمینی در استان حدود 570 میلیون‌متر مکعب گزارش شده است.

کسری 570 میلیون مترمکعبی مخزن آب‌های زیرزمینی در چهارمحال و بختیاری/ عمده سازه‌های آبخیزداری فاقد ذخیره آبی است

علی‌محمد محمدی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد، در رابطه با اثربخشی اقدامات مکانیکی آبخیزداری در رابطه با تقویت آبخوان و نقش آن‌ها در مقابله با خشکسالی، گفت: کاهش بارندگی در سال‌های اخیر منجر به ایجاد پدیده خشکسالی در سطح استان از نوع هیدرولوژی، کشاورزی و اجتماعی شده است.

4 دشت در چهارمحال و بختیاری ممنوعه بحرانی است

معاون جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال وبختیاری ادامه داد: ۸ دشت کشاورزی استان ممنوعه شده است و ۴ دشت نیز ممنوعه بحرانی است، همچنین متوسط افت سطح ایستابی دشت‌های استان حدود یک متر در سال است.

وی افزود: کسری مخزن آب‌های زیرزمینی در استان نیز حدود ۵۷۰ میلیون‌متر مکعب گزارش شده است که به منظور پیشگیری از خسارات فوق‌الذکر و حفاظت، احیا، توسعه و بهره‌برداری بهینه از منابع آب و خاک اقدامات آبخیزداری در استان انجام شده است.

عمده سازه‌های احداثی آبخیزداری در استان فاقد ذخیره آبی است

معاون جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری منابع طبیعی و آبخیزداری استان اظهار داشت: اقدامات آبخیزداری اجرا شده معادل ۴۱۱ هزار هکتار از سطح کل استان است هرچند که هدف اصلی این سازه‌ها به کنترل فرسایش، رسوب و سیل توجه دارد و کل آب‌های سطحی در مخزن این سازه‌ها به سفره‌های زیرزمینی نفوذ می‌کند  اما به لحاظ وقوع پدیده خشکسالی و کمبود بارش عمده سازه‌های احداثی فاقد ذخیره آبی در مخازن آن‌ها است.

وی با بیان اینکه با اجرای اقدامات بیولوژیک بیومکانیک و مکانیکی بطور میانگین در هر هکتار یک هزار متر مکعب در سال تغذیه آبخوان صورت می‌گیرد، ادامه داد: حجم آب ذخیره شده سالیانه بطور متوسط ۵۳۰ متر مکعب است و سالانه ۳تا۱۰ تن در هکتار کنترل فرسایش و۳ تا ۵ تن در هکتار کنترل رسوب صورت می‌گیرد.

ارزیابی اقدامات آبخیزداری در شهرستان‌های شهرکرد، بروجن و کوهرنگ

محمدی بیان کرد: نتایج ارزیابی اثربخشی اقدامات آبخیزداری در سطحی معادل ۲۲ هزار و ۷۰۰ هکتار از حوضه‌های آبخیز استان در سه حوزه دوراهان شهرستان بروجن، قلنگان شهرستان شهرکرد و دیمه شهرستان کوهرنگ انجام گرفت.

وی افزود: نتایج ارزیابی نشان داد نسبت فایده به هزینه در عملیات‌های آبخیزداری در استان ۷/۵ می‌باشد که از میانگین کشور بالاتر است.

محمدی در پایان گفت: اقدامات آبخیزداری در کاهش اثرات خشکسالی چند منظوره بوده و قبل، حین و بعد از وقوع خشکسالی تاثیر بسزایی دارند.

انتهای پیام/68036

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول