اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

تحرکات کنگره آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌های انصارالله یمن

گروهی از قانونگذاران آمریکایی تحرکاتی را برای بازگرداندن تحریم‌های رفع‌شده علیه انصارالله یمن را آغاز کرده‌اند.

تحرکات کنگره آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌های انصارالله یمن

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، گروهی از قانونگذاران کنگره آمریکا قصد دارند اقدام دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا در خارج کردن انصارالله یمن از فهرست سازمان‌های اصطلاحاً «تروریستی» را به عقب برگردانند. 

وزارت خزانه‌داری دولت جو بایدن 28 بهمن‌ماه سال گذشته در بیانیه‌ای اعلام کرده بود نام انصارالله یمن را از فهرست سازمان‌های «تروریستی» خارج کرده است. (جزئیات بیشتر)

وبگاه واشنگتن فری‌بیکن امروز دوشنبه (15 نوامبر/ 24 آبان) گزارش داد «تد کروز»، عضو جمهوری‌خواه مجلس سنای آمریکا طرحی را میان نمایندگان این مجلس توزیع کرده که خواستار وارد کردن مجدد انصارالله به فهرست «سازمان‌های تروریستی» (طبق تعریف واشنگتن) است.

تد کروز چندین بار در جلسات استماع در مجلس سنا از دولت جو بایدن بابت اقدامش در خارج کردن انصارالله از فهرست مذکور توضیح خواسته بود.

در مجلس نمایندگان آمریکا به عنوان دیگر شاخه قانونگذاری کنگره نیز «اندرو کلاید»، عضو جمهوری‌خواه این مجلس نیز طرح مشابهی ارائه کرده است.

ارائه این طرح‌ها به معنی تبدیل شدن آنها به قانون نیست. قانونی شدن این طرح‌ها مستلزم آن است که این دو طرح در مجلسین آمریکا به تصویب رسیده و سپس بتوانند از وتوی احتمالی رئیس‌جمهور عبور کنند.

پایگاه فری‌بیکن نوشته انتظار می‌رود نمایندگان جمهوری‌خواه از این طرح حمایت کنند.

تحرکات قانونگذاران امریکایی همزمان با پیشروی نیروهای انصارالله یمن در شهر راهبردی الحدیده انجام می‌شود.

منابع رسانه‌ای یمن روز جمعه ( ۱۲ نوامبر/ 21 آبان)، اعلام کردند که نیروهای وابسته به ائتلاف متجاوز سعودی به صورت ناگهانی از مناطق بسیاری در اطراف «الحدیده» (غرب یمن) مانند منطقه کیلومتر ۱۶، «الصالح» در شمال شهر الحدیده، مجتمع صنعتی-تجاری «اخوان ثابت» و منطقه «المنظر» در جنوب الحدیده عقب‌نشینی کردند.

شهر الحدیده با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۲۳۰ کیلومتر با صنعا فاصله دارد و پس از شهر «تعز» بزرگترین شهر یمن به شمار می‌رود و به دلیل راه داشتن به دریای سرخ از اهمیت اقتصادی زیادی برخوردار است.

در چنین شرایطی می‌توان که نیروهای مقاومت یمن توانسته‌اند با دستاوردهای میدانی متوالی، متجاوزان سعودی را در حلقه محاصره‌ای که خود آغاز کرده بودند، گرفتار کنند.

دولت سابق آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» در واپسین روزهای حضورش در کاخ سفید در راستای خواسته‌های امارات و عربستان سعودی (دو کشور متجاور به یمن) نام گروه انصارالله را در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً «تروریستی» قرار داد و برخی از رهبران این گروه را تحریم کرد.

اقدام دولت ترامپ در حالی انجام شد که بسیاری از فعالان حقوق بشر و نهادهای بین‌المللی هشدار می‌دادند این تحریم می‌تواند مانع رسیدن کمک‌های انسان‌دوستانه به یمن شده و فاجعه به وجود آمده در این کشور را وخیم‌تر کند.

ائتلافی به رهبری عربستان سعودی از فروردین‌ماه سال ۱۳۹۴ کشور فقیر یمن را برای بازگرداندن قدرت به «عبد ربه منصور هادی»، رئیس‌جمهور مستعفی یمن هدف حملات سنگین هوایی، زمینی و دریایی قرار داده است. 

این حملات به نابودی زیرساخت‌های یمن و گسترش فقر، بیکاری و شیوع گسترده بیماری‌های واگیردار در این کشور فقیر عربی منجر شده است. از زمان آغاز این حملات ده‌ها هزار غیرنظامی یمنی شهید و زخمی شده‎‌اند. 

کارشناسان سازمان ملل، یمن را صحنه بزرگترین بحران بشری در جهان توصیف می‌کنند. ده‌ها میلیون نفر در این کشور نیازمند نوعی کمک‌رسانی و حمایت بشردوستانه هستند.

 دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» مدعی شده قصد دارد جنگ در این کشور را متوقف کند.این ادعا در حالی مطرح شده که جنگ یمن با چراغ سبز دولت «باراک اوباما» در زمانی که بایدن معاون او بود آغاز شد.

مضاف بر این، دولت بایدن در روزهای گذشته مجوز فروش تسلیحات جدید به عربستان سعودی را صادر کرده است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول