اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خراسان رضوی

خانه‌هایی که شورای شهر نساخت گور معتادان شد/ اعضای شورای ششم و تعهدات بی‌اعتبارشورای قبل

زنان و مردان متجاهر به اعتیاد در زمینی متعلق به آستان قدس(که در اختیار شورای شهر است) مشغول زندگی و مصرف مواد هستند و به گفته عضو شورای شهر، شورای پنجم تنها برای تبلیغات لیست خود و بدون پشتوانه مالی در آن پروژه ساخت مسکن را کلنگ زده است، در این میان سرمایه‌گذاری ادعا کرده اگر زمین داشته باشد می‌تواند تا 100 هزار خانه در مشهد بسازد.

خانه‌هایی که شورای شهر نساخت گور معتادان شد/ اعضای شورای ششم و تعهدات بی‌اعتبارشورای قبل

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، جوانان یک شهر و کشور همان‌قدر که می‌توانند افتخار و غرورآفرین برای میهن باشند، به همان‌مقدار توانایی بدشکل کردن و به قهقرا بردن آینده یک ملت را دارند.

اعتیاد دقیقاً راه میانبری برای نابود کردن توانایی، نشاط، هوش و استعداد جوانان است که همواره پشتوانه و امید کشور بوده‌اند؛ متاسفانه اما در مشهد افرادی در برخی نقاط شهر امام رضا(ع) پیدا می‌شوند که به صورت علنی و در انظار با عنوان معتاد متجاهر از لوله‌های اعتیاد و از مرگ کام می‌گیرند و آینده‌شان را به باد می‌دهند.

خانه‌های مسکونی ساخته نشده، پناهگاه معتادان شد

با یکی از آشنایان محلی به منطقه شهید فولادی، کوچه شهید معقول ۶۴ در شهرک شهید رجایی رفتیم، زمین ۲۱ هکتاری که در اواخر دوره شورای پنجم، ساخت ۶ هزار واحد مسکونی در آن به تصویب رسیده بود اما حالا این پروژه تبلیغاتی شورای پنجم در شورای فعلی معطل اعتبارات و محل سکنای معتادان متجاهری شده که آرامش مردم را بر هم ریخته‌اند؛ کدوهایی خشک به مقدار زیاد روی زمین ریخته است، معتادان این کدوها را می‌دزدند و تخم آن‌ها را می‌فروشند، اگر در شب سرقتی صورت بگیرد مردم نمی‌توانند دزد را در دام بیاندازند چراکه پشت تپه‌های این زمین پنهان می‌شود، با چاه موتور آبی که در آن منطقه وجود دارد گویا آب آشامیدنی و حمام معتادان هم به راه است.

خاک‌هایی که مانند تپه در این زمین قرار دارد بهترین پناهگاه برای دیده نشدن معتادان به خصوص هنگام شب و تاریکی هوا است، میان برخی از این تپه‌ها لباس‌هایی دیده می‌شود که گویای رفت و آمد مکرر افرادی است که به معنای واقعی در آن زندگی می‌کنند، شب‌ها هم در گودال‌هایی که شبیه گور حفر کرده‌اند، می‌خوابند.

از مسئولین خواهش می‌کنم معتادان متجاهر را از این زمین جمع کنید، هر زمان دخترم از خانه بیرون می‌رود دلم بی‌تابی می‌کند

 

حضور زباله‌گردها، سگ‌های ولگرد و زنان معتاد بیش از پیش مردم منطقه را حساس، نگران و جلوه این منطقه از شهر مشهد را زشت و ناامید کننده کرده است، یکی از محلی‌ها با حسرت فراوان به جوانی با تیشرت آبی اشاره می‌کند و می‌گوید: آن پسر حاجی فلانی از خانواده‌ای آبرومند و خوب است که یک ماه نمی‌شود درگیر اعتیاد شده و به جمع این افراد پیوسته است!

مردم منطقه دیگر روی به التماس آورده‌اند، یکی از اهالی که از نگرانی برای دختر ۱۰ ساله خود کم مانده که بغضش بترکد، می‌گوید: از مسئولین خواهش می‌کنم این افراد را جمع کنید، هر زمان دخترم از خانه بیرون می‌رود دلم بی‌تابی می‌کند و مجبورم برای بردن او به مدرسه تمام راه را خودم بروم و برگردم.

مسئولین ما را نمی‌بینند!

پیرزنی اما از ترسش در آن منطقه می‌گوید: معتادان همیشه در این منطقه هستند، می‌ترسم رفته رفته با وجود این افراد در حضور مردم، فرزندان ما هم اینگونه معتاد شوند و نسل بعدی کنار این دیوار، فرزندان و نوه‌های من باشند که مواد مخدر مصرف می‌کنند.

وی چادرش را درست می‌کند و بعد از کمی مکث ادامه می‌دهد: مسئولین هم که بی‌خیال ما مردم هستند و رسیدگی نمی‌کنند، خیابان‌های ما آسفالت نشده و حتی یک بیمارستان در این وضعیت کرونا نزدیک ما نیست، تمام رسیدگی‌ها مال محله‌های سجاد و احمدآباد است مسئولان ما را نمی‌بینند!

قرص، فندک و زن...

نگهبان یک پروژه عمرانی در آن منطقه می‌گوید: هر روز کارشان این است که اینجا مواد مصرف کنند، حدود ۱۰ مرد هستند و پنج زن که داخل وسایل آن‌ها چیزی جز قرص و فندک پیدا نمی‌شود!

با نگهبان به سراغ محل خواب یکی از معتادان رفتیم، دقیقا همان اقلام و همان قدر کثیف! طوری که نگهبان با ناراحتی به شانه‌ام می‌زند و می‌گوید: این وسایل نجس است و نباید به آن‌ها دست زد!

معتادان باید به کمپ ترک اجباری بروند

یکی دیگر از اهالی که در شورای محله هم عضویت دارد، تشریح می‌کند: این معتادان با اینکه آرامش مردم را به هم زده‌اند اما باز هم آن‌ها را جمع‌آوری می‌کنند و دو کوچه بالاتر رها می‌کنند، از شهرداری، بهزیستی و استانداری خواهش می‌کنم آن‌ها را جمع کنند و به کمپ‌های ترک اجباری ببرند، مسئولان در اتاق گرم لاکچری به سر می‌برند و این افراد در هوای سرد پاییزی هم برای خودشان سخت است هم حضورشان برای اهالی ناراحت کننده است.

در ادامه با یک فعال فرهنگی و مسلط به مسائل حاشیه شهر مشهد به ویژه شهرک شهید رجایی در خصوص این معتادان متجاهر صحبت می‌کنم.

سعید عباسی بیان می‌کند: این افراد از قدیم در این مکان وجود داشتند، پس از پیگیری‌های متعدد، آستان قدس این زمین ۲۱ هکتاری را جهت واحدهای مسکونی برای نیازمندان تحویل مدیریت شهری داده است،  چندی پیش چندتن از اعضای شورای شهر به این محل آمدند و پس از دیدن وضعیت آنجا دستور دادند تا چند معتاد به کمپ برده شوند اما هنوز این اتفاق نیفتاده است.

عضو شورا وقتی فهمید اینجا زمین آستان است دیگر چیزی نگفت!

این فعال اجتماعی در حاشیه شهر مشهد خاطرنشان می‌کند: یکی از اعضای شورای فعلی که عضو کمیسیون سامان‌دهی حاشیه شهر در شورا است ابتدا گمان می‌کرد زمینی که معتادان در آنجا حضور دارند متعلق به شرکت آب است و اذعان کرد تماس بگیرید که من به آن‌ها تذکر دهم هر چه زودتر این وضع باید جمع شود اما وی وقتی فهمید زمین از اموال آستان قدس رضوی است که به شهرداری تحویل داده شده، رفت داخل ون نشست و دیگر چیزی نگفت.

التماس معتادان برای انتقال آن‌ها به کمپ ترک اعتیاد

وی با تاکید اینکه بعضی معتادان به شهردار منطقه التماس می‌کردند که ما را به کمپ ببرید، متذکر می‌شود: اما آنطور که ما متوجه شده‌ایم، شورا به وعده خود در این خصوص عمل نکرده است.

عباسی با اشاره به ادعای سخنگوی شورای ششم شهر مشهد در خصوص ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در حاشیه این شهر، ادامه می‌دهد: اکنون سرمایه‌گذاری قدرتمند در حوزه عمران پیدا کرده‌ایم که می‌گوید شورای شهر به من زمین بدهید من از فردا شروع به ساخت مسکن می‌کنم!

یک سرمایه‌گذار برای اعلام آمادگی در خصوص توانایی خود در حوزه ساخت ۱۰۰ هزار مسکن موعود به رییس کمیسیون اقتصادی شورا پیام داده اما جوابی نگرفته است

وقتی شورای مدعی جذب سرمایه‌گذار، پاسخ سرمایه‌گذار را نمی‌دهند!

این فعال اجتماعی در حاشیه شهر مشهد تشریح می‌کند: این سرمایه‌گذار برای اعلام آمادگی در خصوص توانایی خود در حوزه ساخت ۱۰۰ هزار مسکن، به اعضای شورای شهر از جمله رییس کمیسیون اقتصادی پیام ارسال کرده که پاسخی به وی نداده‌اند.

وی با اشاره به اینکه اگر برای موضوع معتادان و آن زمین‌ها کاری انجام نشود رفته رفته مشکلاتی دیگر در آنجا بوجود می‌آید، عنوان می‌کند: به تازگی در آن منطقه یک دسته شامل ۱۰ قلاده سگ‌ولگرد دیده شده که زندگی می‌کنند و به اهالی چند مرتبه حمله کرده‌اند.

پس از شنیدن حرف‌های این فعال اجتماعی به سراغ یکی از اعضای با تجربه در شورای شهر می‌روم، کسی که در دوره چهارم شورای شهر مشهد هم حضور و سمت ریاست کمیسیون سامان‌دهی حاشیه شهر را داشته است.

نباید شهرداری پولی به دستگاه‌های اجرایی بدهد، آن‌ها اهل کار نیستند!

غلامحسین صاحبی در رابطه با توقف پروژه ساخت ۶ هزار مسکن در زمین ۲۱ هکتاری شهرک شهید رجایی، اظهار می‌کند: در اواخر دوره شورای پنجم، اعضای شورا بسیاری از پروژه‌ها را بدون پشتوانه اعتباری و مالی فقط اعلام کردند و بودجه‌ای برای آن پیش‌بینی نکرده‌اند، این اقدام شورای پنجم تنها یک جنبه تبلیغاتی داشت که به مردم بگوید ما قرار است این کارها را انجام دهیم و اکنون شهرداری درگیر همین پروژه‌هاست.

عضو شورای شهر مشهد در خصوص معتادین متجاهری که در زمین ۲۱ هکتاری پرسه می‌زنند، با اشاره به اینکه بنده در نطق پیش از دستور جلسات قبل شورا تاکید بر نحوه جمع‌آوری این معتادان کرده‌ام، تکمیل می‌کند: شهرداری نباید پولی به دستگاه‌های اجرایی بدهد و لازم است خودش وارد عمل شود.

وی تصریح می‌کند: شهرداری نباید به دستگاه‌های اجرایی پول بدهد، آن‌ها اهل کار کردن نیستند و فقط طلب پول می‌کنند اما در عمل کاری انجام نمی‌دهند، شهرداری خودش باید پیمانکار بگیرد و این معتادان را جمع کند.

گفتنی است؛ ۲۵ دی ماه ۹۹، محمدرضا کلایی شهردار وقت مشهد در حاشیه مراسم کلنگ‌زنی هزار واحد مسکونی برای نیازمندان در شهرک شهید رجایی درباره آخرین وضعیت ساخت ۶۰۰۰ واحد مسکونی در حاشیه شهر اظهار کرد: در این زمینه با سه نهاد بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و بنیاد مسکن به جمع بندی رسیدیم، البته دلیل طولانی شدن کار مربوط به طرح تفصیلی آن بوده که این کار نیز به سرانجام رسیده است و مشاور نقشه‌ها را آماده کرده و قرارگاه سازندگی خاتم‌النبیا(ص) نیز در حال آماده سازی اقدامات خود است.

شورای شهر مشهد به خودش بیاید

این اما مُشتی نمونه خروار از معتادین متجاهر در مشهد است، دیگر مناطقی مانند چند کوچه در خیابان حر شهرک شهید رجایی، محله حاشیه‌ای اسماعیل آباد و دیگر محله‌های کم برخوردار مشهد از این تصویر که در شأن شهر حضرت رضا(ع) نیست مستثنی نیستند.

اینگونه که پیداست، راه‌حل بهبود این وضعیت اسف‌بار و مشکل‌ساز برای اهالی شهرک شهید رجایی به ویژه محله شهید فولادشهر در دستان کسی جز شهرداری و شورای شهر مشهد نیست؛ آن‌ها می‌توانند با جمع‌آوری معتادان و انتقال آن‌ها به کمپ‌های ترک اعتیاد اجباری، جذب سرمایه‌گذار و ساخت و تکمیل پروژه ۶ هزار واحدی شورای پیشین در حاشیه شهر گره از کار ساکنان حاشیه شهر بگشایند.

=======================
گزارش از: علی فرهادیان
=======================
انتهای پیام/ ۷۰۰۷۴

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول