اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  هرمزگان

رهاسازی 800 قطعه دلقک‌ماهی توسط کودکان قشمی/ توانمندسازی جوامع محلی زمینه‌ساز رشد منطقه

مدیر پارک زیست فناوری خلیج فارس (قشم) گفت: هم‌زمان با آغاز هفته ملی کودک بیش از 100 قطعه دلقک‌ماهی بومی آب‌های خلیج‌فارس با هدف فرهنگ‌سازی و آشنایی کودکان با ذخایر ارزشمند این منطقه توسط کودکان قشمی رهاسازی شد و تا پایان این طرح بیش از 700 قطعه دیگر در سواحل جزایر قشم، هنگام و لارک رهاسازی می‌شود.

رهاسازی  800 قطعه دلقک‌ماهی توسط کودکان قشمی/ توانمندسازی جوامع محلی زمینه‌ساز رشد منطقه

به گزارش خبرنگار فارس از قشم، محمدشریف رنجبر مدیر پارک زیست فناوری خلیج فارس (قشم) ظهر امروز در مراسم هفته ملی کودک گفت: هم‌زمان با آغاز هفته ملی کودک بیش از 100 قطعه دلقک‌ماهی بومی آب‌های خلیج‌فارس با هدف فرهنگ‌سازی و آشنایی کودکان با ذخایر ارزشمند این منطقه  توسط کودکان قشمی رهاسازی شد و تا پایان این طرح بیش از 700 قطعه دیگر در سواحل جزایر قشم، هنگام و لارک رهاسازی می‌شود.

وی افزود: اجرای این برنامه در ساحل روستای شیب دراز، سومین مرحله رهاسازی دلقک‌ماهی‌های بومی خلیج فارس بود.

مدیر پارک زیست فناوری خلیج فارس (قشم) ادامه داد: این پروژه از طریق برنامه کمک‌های کوچک تسهیلات محیط زیست جهانی (SGP) با همراهی و همکاری جامعه محلی جهت ترمیم و بازسازی بافت‌های مرجانی منطقه خلیج فارس برنامه‌ریزی و اجرا شد.

رنجبر عنوان داشت: هدف از اجرای این طرح فرهنگ‌سازی و آشنایی کودکان با ذخایر ارزشمند این منطقه و ایجاد زمینه مناسب برای حفظ و بازسازی ذخایر گونه‌های در معرض خطر و همچنین حفظ محیط زیست خلیج فارس می‌باشد.

مدیر پارک زیست فناوری خلیج فارس (قشم) تصریح کرد: گرمایش زمین، تغییرات اقلیمی، روش‌های صید مخرب، آلودگی سواحل مرجانی و... تنها بخشی از عواملی هستند که بسترهای مرجانی، زیستگاه‌های شقایق دریایی و دلقک‌ماهی‌های موجود در منطقه خلیج فارس را تهدید می‌کنند.

وی خاطرنشان ساخت: دلقک‌ماهی بومی خلیج فارس (کلارکی) توسط شرکت تبسم ساحل قشم از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک زیست فناوری خلیج فارس قشم تهیه و در نقاط مختلف جزایر قشم، هنگام و لارک رهاسازی می‌شود.

در ادامه صالح دریانورد، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان هرمزگان در حاشیه این مراسم گفت: اجرای برنامه‌های آموزشی همراه با مشارکت و توانمندسازی جوامع محلی یکی از فعالیت‌هایی است که می‌تواند زمینه‌ساز رشد و تعالی در منطقه باشد.

وی ادامه داد: آشنایی کودکان با محیط زیست پیرامون خود و شناخت گونه‌های در معرض خطر با هدف حفاظت و بازسازی ذخایر از آن دست اقداماتی است که نیازمند برنامه‌ریزی است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان هرمزگان تصریح کرد: توسعه پایدار و متوازن منابع محیطی و در معرض تهدید جهت بازسازی محیط زیست یکی از اقداماتی است که جهات مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و... دارای اهمیت است.

به گفته دریانورد، تکثیر ماهی‌های زینتی بومی خلیج فارس، علاوه بر کمک به حفظ ذخایر در معرض تهدید این منطقه، می تواند از طریق صادرات به سایر کشورها بویژه کشورهای حوزه خلیج فارس آورده اقتصادی و درآمد ارزی نیز به همراه داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: تکثیر ماهی‌های بومی منطقه و در معرض انقراض خلیج فارس همچنین اقدام ارزشمندی برای بازسازی توان و حفظ محیط زیست است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان هرمزگان افزود: مشارکت و توانمندسازی جوامع محلی و همچنین آموزش به نسل های آینده برای حفاظت از محیط نیز از موضوعات دارای اهمیت است که در آینده آثار مثبت خود را نشان خواهد داد.

گفتنی است، شرکت تبسم ساحل قشم یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک زیست فناوری خلیج فارس (قشم) که در حوزه تکثیر ماهی‌های زینتی فعالیت می‌کند در این طرح وظیفه تهیه دلقک ماهی‌های گونه کلارکی (بومی آب‌های خلیج فارس) را برعهده دارد.

انتهای پیام/88050

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول