اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  زنجان

یک بام ودو هوا برای مسافران ایجرودی/مسؤولان امر: قیمت مصوب شده باید اصلاح شود

شهروندان ایجرودی در حالی نخستین ماه پاییز هزاررنگ را به نیمه رسانده‌اند که طی چند روز اخیر با افزایش نرخ کرایه آن هم در سایه بی‌توجهی مسؤولان به طور خودسرانه توسط رانندگان خودروهای مسافربری روبه رو شده‌اند، موضوعی است که مورد گلایه شهروندان این منطقه قرار گرفته است.

یک بام ودو هوا برای مسافران ایجرودی/مسؤولان امر: قیمت مصوب شده باید اصلاح شود

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان؛ شهروندان ایجرودی در حالی نخستین ماه پاییز هزار رنگ را به نیمه رسانده‌اند که طی چند روز اخیر با افزایش نرخ کرایه  آن هم خودسرانه در سایه بی‌توجهی مسؤولان توسط رانندگان خودروهای مسافربری روبه رو شده‌اند، موضوعی است که مورد گلایه شهروندان این منطقه قرار گرفته است.

نرخ کرایه‌های خودروهای سواری و سایر خودروهای حمل و نقل عمومی هر ساله با افزایش قابل تاملی در همه شهرها اتفاق می‌افتد، موضوعی که گاها موجب دلگرمی رانندگان و به دنبال آن بنا به دلایلی موجب نارضایتی شهروندان می‌شود.

حال ایجرودی‌ها که فاقد پایانه مسافربری هم هستند بر این باورند که این افزایش نرخ کرایه بین شهری(زرین‌آباد به زنجان و بالعکس) در سایه بی‌توجهی و بی‌تدبیری مسؤولان امر اتفاق افتاده است.

ماجرا از این قرار است که طی چند روز اخیر مردم شهر زرین‌آباد( مرکز شهرستان ایجرود) به یک باره با افزایش نرخ کرایه‌های خودروهای مسافربری روبه رو شده‌اند افزایشی که به بهانه شیوع بیماری کرونا و کمبود مسافر و همچنین افزایش قیمت قطعات خودرو به طور خود سرانه صورت گرفته است.

نرخ کرایه به گفته شهروندان در مسیر مذکور ۱۰ هزار تومان است، اما گویا چند روزی است نرخ‌های مختلفی توسط رانندگان خودروهای مسافربری اجرا و از مسافران اخذ شده است، موضوعی که مورد گلایه شهروندان این منطقه قرار گرفته است.

منصفانه نیست

محمدی  یکی از شهروندان زرین‌آبادی در این رابطه به خبرنگار فارس می‌گوید: به دلیل شغلی که دارم هر روز مسیر زرین‌آباد به زنجان و بالعکس، را در حال رفت و آمد هستم و کرایه دریافتی از سوی رانندگان تا چند روز پیش 10 هزار تومان بود اما در حال حاضر رانندگان این مقدار کرایه را قبول ندارند و می‌گویند کرایه‌ها افزایش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه در اوایل هر سال شاهد گران شدن کرایه‌ها هستیم، گفت: رانندگان در حالی اقدام به افزایش خودسرانه نرخ کرایه کرده‌اند که شش ماه از سال هنوز نگذشته است و این منصفانه نیست.

این شهروند زرین‌آبادی ‌می‌گوید: مگر من ماهیانه چقدر حقوق دریافتی دارم که یک مسیر ۳۵ کیلومتری را که هر روز در حال رفت‌‌ و آمد هستم ۲۰ هزار تومن کرایه پرداخت کنم.

زمانی که پای صحبت‌های رانندگان این منطقه نشستم آنها هم دلایلی از جمله گرانی قطعات خودرو و نبود مسافر را بهانه می‌کنند.


نه سیخ بسوزد و نه کباب!

 یکی از رانندگان این مسیر در خصوص دلیل افزایش خودسرانه نرخ کرایه‌ها توسط همکاران خود گفت: هر ساله افزایش کرایه در همه شهرها صورت می‌گیرد؛ اما چطور در شهرستان‌های دیگر این افزایش اعمال شده است ولی در شهر زرین‌آباد با گذشت شش ماه همان قیمت قبلی است!؟

این راننده که به گفته خودش ۱۸ سال است به شغل رانندگی مشغول است و سرپرستی یک خانواده هفت نفره را عهده‌دار است اعتقاد دارد که خرج یک خودرو مسافربری با خرج یک خانواده برابری می‌کند.

این راننده تاکسی با بیان اینکه دخل و خرج من با این وضعیت همخوانی ندارد، ادامه می‌دهد: زمانی که کرونا آمد به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی اعلام کردند که خودروها مسافربری بیشتر از سه نفر مسافر جابه جا نکنند، ولی تا به کی؟!، این اقدام برای راننده‌ها صرفه اقتصادی ندارد!

وی با بیان اینکه در حال حاضر بیشتر مردم با وسیله نقلیه خود تردد می‌کنند، گفت: نبود مسافر و افزایش بی‌رویه قیمت قطعات خودرو همه رانندگان این منطقه را به چالش کشیده است.

این راننده تاکسی ادامه داد: مسؤولان باید همه جوانب را در نظر بگیرند تا به قول گفتنی نه سیخ بسوزد و نه کباب!

 

باید نرخ کرایه به قیمت قبل برگردد

صحت و سقم این موضوع را از مسؤولان شهرستان ایجرود جویا شدیم که نایب رئیس شورای اسلامی شهر زرین‌آباد با تائید افزایش خودسرانه نرخ کرایه‌ها در مسیر زرین‌آباد به زنجان و بالعکس به خبرنگار فارس گفت: پی‌گیری‌های که شورای شهر از طریق فرمانداری انجام داده‌ است، هیچ‌گونه مجوزی در رابطه با افزایش نرخ کرایه در این منطقه داده نشده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا بهرامی اظهار کرد: طبق گزارش‌های دریافتی که طی روزهای اخیر به دستمان رسیده است، رانندگان در یک اقدام خودسرانه اقدام به افزایش کرایه‌ها کرده‌اند که این امر تخلف محسوب می‌شود و باید نرخ کرایه به قیمت قبل برگردد.

وی با اشاره به اینکه راننده‌های خودروهای شخصی خودسر این اقدام را انجام داده‌اند، ‌گفت: تاکسی‌های کددار هم به طبع از خودروهای شخصی اقدام به افزایش کرایه دریافتی کرده‌اند که ما به جد پی‌گیر این موضوع هستیم.

بهرامی با بیان اینکه مسؤولان در این رابطه کم‌کاری کرده و پی‌گیر نبوده‌اند، افزود: رانندگان از جمله قشر زحمتکش جامعه به حساب می‌آیند، اما این افزایش خودسرانه منطقی نیست و باید نظارت جدی انجام شود.


درصدد هستیم نرخ مصوب شده اصلاح شود

رئیس اداره راهداری و حمل‌‌و نقل جاده‌ای شهرستان ایجرود در گفت‌‌و‌گو با خبرنگار فارس در این رابطه اظهار کرد: متاسفانه شهرستان ایجرود شرکت مسافربری ندارد که رانندگان را زیر پوشش قرار دهد تا کنترل و نظارتی بر روی آنها انجام شود.

علی یوسفی با بیان اینکه خودروهای مسافری‌بری که اقدام به افزایش خودسرانه کرایه کرده‌اند شخصی هستند، تصریح کرد: به دلیل شخصی بودن خودروها ما هیچ نظارتی بر روی رانندگان این خودروها نداریم این در حالی است که نظارت ما فقط بر روی تاکسی‌های کددار ( تاکسی‌های زرد) است.

وی با بیان اینکه هر چند این مقدار افزایش غیر قانونی نیست، چرا که طی جلسه‌ای که در سال ۹۹ در اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان برای این منطقه مصوب شده و به ازای هر مسافر کرایه دریافتی از سوی رانندگان ۱۴ هزار تومان قرار است، ادامه داد: این در حالی است که با توجه به سطح معیشت مردم منطقه و شرایط کرونایی برخلاف قیمت صادر شده از استان نرخ کرایه را روی ۱۰ هزار تومان نگه داشته‌ایم تا این قیمت اصلاح شود.

یوسفی با اشاره به ارسال نامه‌ از سوی فرماندار شهرستان ایجرود مبنی بر اصلاح قیمت مصوب شده، خاطرنشان کرد: تا به این لحظه جوابی از استان مبنی بر اصلاح قیمت مصوب شده نگرفته‌ایم.

رئیس اداره راهداری و حمل‌‌و نقل جاده‌ای شهرستان ایجرود با بیان اینکه رانندگان خودرو‌های شخصی هستند که این اقدام خودسرانه را انجام داده‌اند، بیان کرد: زمانی که به رانندگان در این رابطه تذکر داده می‌شود که کرایه قیمت قبل را دریافت کنند می‌گویند مگر ما تحت پوشش راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ای هستیم که به ما تذکر می‌دهید و برخی‌ها هم می‌گویند که در شرایط کرونایی و افزایش بی‌رویه‌ قطعات خودرو  برای ما صرفه اقتصادی ندارد که به جای ۴ نفر سه نفر مسافر جابه‌جا کنیم این در حالی است که از یک طرف هم  مسافران اعتراض می‌کنند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۳۲ دستگاه خودرو مسافربری شخصی در شهرستان فعالیت می‌کنند که کنترل و نظارت آنها برعهده ما نیست، افزود: شش دستگاه هم پلاک زرد است که زیر نظر راهداری و حمل‌و نقل جاده‌ای شهرستان فعالیت می‌کنند.

رئیس اداره راهداری و حمل‌‌و نقل جاده‌ای شهرستان ایجرود عنوان کرد: اگر شرکت مسافربری هم در این منطقه مستقر شود طبق قیمت مصوب شده اداره کل راهداری و حمل‌و نقل جاده‌ای استان فعالیت خواهد کرد ولی درصدد هستیم که این  قیمت کاهش پیدا کند.

یوسفی در ادامه با اشاره به نبود اتوبوس بین شهری در این شهرستان گفت: شرکت مسافربری که طی دو هفته آینده در این منطقه مستقر خواهد شد، دو دستگاه اتوبوس برای استفاده عموم مردم این منطقه در نظر گرفته است.

وی با بیان اینکه بیشتر اهالی زرین‌آباد در استان‌های دیگر به شغل نانوایی مشغول هستند، تصریح کرد: درصدد هستیم که دو دستگاه اتوبوس بین استانی  برای استان‌های قم و تهران در نظر گرفته شود تا هفته‌ای یک یا دو بار مسافران را جابه‌جا کند.

همچنین در این رابطه باب‌الله فتحی، فرماندار شهرستان ایجرود اظهار کرد: اقدام کمیسیون نرخ گذاری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان برای تعیین کرایه حمل مسافر از زرین‌آباد به زنجان غیرکارشناسی است، که باید اصلاح شود.

حال که مسافران مسیر زرین‌آباد به زنجان و بالعکس در یک بام و دو هوای رانندگان و مسؤولان قرار گرفته‌اند باید چاره‌ای اساسی اندیشید شود، اما به نظر می‌رسد با کمی تامل از سوی رانندگان، طی دو هفته با استقرار پایانه مسافربری و با پی‌گیری‌های مسؤولان شهرستان در تقلیل نرخ کرایه مصوب شده از سوی اداره‌کل راهداری و حمل‌نقل جاده‌ای استان می‌توان مسیر را برای رانندگان و مسافران هموار کرد.

انتهای پیام/۷۳۰۲۱

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول