اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خراسان رضوی

نقشه فرهنگی کشور سال‌هاست خاک می‌خورد/ ضرورت تدوین برش شهرستانی نقشه مهندسی فرهنگی

امام‌جمعه کاشمر با بیان اینکه نقشه فرهنگی کشور در ۱۲۰ صفحه ابلاغ‌ شده اما سال‌هاست که در کتابخانه‌ها خاک می‌خورد، گفت: اگرچه حدود یک سال است که برش استانی آن ارائه‌ شده اما ضروری است نسبت به تدوین برش شهرستانی نقشه مهندسی فرهنگی اقدام شود تا در چارچوب یک برنامه مشخص حرکت کرد.

نقشه فرهنگی کشور سال‌هاست خاک می‌خورد/ ضرورت تدوین برش شهرستانی نقشه مهندسی فرهنگی

به گزارش خبرگزاری فارس از کاشمر، حجت‌الاسلام جواد طاهری عصر امروز در اولین نشست با اصحاب رسانه کاشمر با تبیین جایگاه و کارکرد نماز جمعه اظهار کرد: نماز جمعه نیز یک رسانه مؤثر است، چرا که شخص امامت جمعه تریبون‌دار آن است و هر هفته در اجتماع جمعه با مردم و مسئولان صحبت می‌کند.

امام‌جمعه کاشمر با تأکید بر اینکه تهیه و تدوین نقشه پیشرفت شهرستان، افزود: در این نقشه باید وظایف و مأموریت‌ها برای دستگاه‌ها، نهادها و اقشار مختلف مشخص باشد تا به‌صورت هماهنگ عملیات انجام شود.

وی با بیان اخلاق کارگزاران نظام و گوشزد کردن مسائل به مسئولان در جلسات شورای اداری توسط امام‌جمعه را به‌عنوان یک عضو مؤثر از وظایف امامت جمعه عنوان و ابراز کرد: علاوه بر پیگیری اخلاق مدیریت اسلامی در جلسات شورای اداری، موارد و موضوعاتی در سطح شهر که تبدیل به مشکل یا معضل شده و برای رفع آن نیاز به طرح در جلسات است عنوان می‌شود.

طاهری با اشاره به اینکه امام‌جمعه به‌عنوان رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان می‌تواند در مقدرات فرهنگی شهرستان اثرگذار باشد، یادآور شد: در این راستا ضرورت دارد نقشه راهی با همفکری مسئولان، نخبگان و اقشار مختلف مردم ایجاد و تدوین کرد و بر اساس آن به وظایف عمل کرد.

امام‌جمعه کاشمر با اذعان به اینکه نقشه فرهنگی کشور در ۱۲۰ صفحه ابلاغ‌ شده اما سال‌هاست که در کتابخانه‌ها خاک می‌خورد، تصریح کرد: اگرچه حدود یک سال است که برش استانی آن ارائه‌ شده اما ضروری است نسبت به تدوین برش شهرستانی نقشه مهندسی فرهنگی اقدام شود تا در چارچوب یک برنامه مشخص حرکت کرد.

وی با بیان اینکه مسئولیت ستاد امربه‌معروف و نهی از منکر شهرستان را نیز عهده‌دار است، گفت: در این زمینه می‌طلبد که آمران به معروف سازمان‌دهی شوند و افرادی که تمایل به همکاری در این حوزه دارند آموزش‌های لازم را فرابگیرند و بر اساس مأموریت‌های تعریف‌شده گام بردارند و اگر فردی خلاف نقشه حرکت کرد، خبرنگاران باید آن را گوشزد کنند.

طاهری با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی محلی برای سیاست‌گذاری، تصویب و تقویت طرح‌هاست و اولین وظیفه این شورا تهیه و معرفی نقشه و مهندسی فرهنگی است، اظهار کرد: ما نه نقشه داریم و نه مهندسی فرهنگی می‌کنیم، بلکه همه مهندسی فرهنگ انجام می‌دهیم و موضوعات را به دو دسته خوب و بد تقسیم می‌کنیم و این در حالی است که فرهنگ مشخص است و باید سبک مهندسی فرهنگی به‌عنوان یک نقشه تدوین و در دسترس قرار گیرد.

امام‌جمعه کاشمر با اشاره به اینکه رسانه جمعه یک تفاوت با سایر رسانه‌ها دارد، افزود: نماز جمعه یک مخاطب مستقیم دارد که نمازگزاران جمعه هستند که از اقصی نقاط شهرستان حضور می‌یابند، بنابراین اجتماع جریان‌ساز است اما متأسفانه از این جریان‌سازی استفاده نکرده‌ایم.

وی با تأکید بر اینکه از رسانه و تریبون نماز جمعه نباید به نفع جریان و یا گروه خاصی استفاده کرد تا همه از این سنگر وحدت‌بخش استفاده کنند، ابراز کرد: خبرنگاران باید نسبت به خطبه‌ها مطالبه‌گری داشته باشند تا خطیب نیز صدای جمع باشد و هدایتگر به سمت اهداف بر اساس نقشه باشد.

طاهری ادامه داد: خبرنگاران با همراهی و همفکری رسانه جمعه می‌توانند در راستای کمک به رفع مشکلات و معضلات جامعه و تلاش برای ارتقا و پیشرفت منطقه در تمامی حوزه‌ها موجی ایجاد کند که منتج به نتایج مطلوب و اثرگذار شود.

امام‌جمعه کاشمر با بیان اینکه دعوت به وحدت و یکپارچگی از رسالت‌هایی است که بر دوش امام‌جمعه گذاشته‌ شده است، عنوان کرد: برای موفقیت در این زمینه به امام‌جمعه‌ها دستور شفاهی داده‌ شده که در عزل و نصب‌ها دخالت نکنند و این فصل الخطاب است، اما این بدان معنا نیست که در هدایت و راهنمایی دخالت نکند، بلکه توصیه به شایسته‌سالاری و استفاده از افراد توانمند و اثرگذار توصیه‌هایی است که می‌تواند در انتخاب افراد مؤثر باشد. 

وی با تأکید بر اینکه هر شهر و منطقه‌ای که در آن چندصدایی و بوی اختلاف بیرون بیاید، انگیزه از سوی مرکز استان و پایتخت برای کمک به این مناطق وجود ندارد، تصریح کرد: بودجه‌ها آن‌قدر زیاد نیست که به همه برسد و معمولاً مناطقی که بهتر بودجه را هزینه کنند برنده هستند، بنابراین شهرهایی که دارای برنامه و نقشه باشند قطعاً در جذب اعتبارات موفق‌تر خواهند بود.

طاهری با یادآوری اینکه منطقه ترشیز به لحاظ ظرفیت و استعداد یک منطقه کشاورزی است و باید برای تقویت این حوزه به‌دنبال طرح‌ها و ایجاد صنایع تبدیلی مرتبط بود، یادآور شد: وجود برخی صنایع در این شهرستان اگرچه نیاز کشور است، اما راه‌اندازی و فعالیت آن در منطقه با توجه به زیرساخت‌هایی که نیاز دارد، مناسب نیست.

امام‌جمعه کاشمر با بیان اینکه به‌دلیل بیکاری جوانان در منطقه و مشکلات اقتصادی که وجود دارد برنامه‌ریزی امور فرهنگی را محدود کرده است، ادامه داد: در این راستا ضروری است که با رسانه‌ها یک عملیات هماهنگ انجام داد تا برنامه مدون تدوین و ارائه شود و یکپارچگی مردم به چشم مسئولان استانی و کشوری بیاید.

وی بر لزوم فعال‌سازی قرارگاه فرهنگی تأکید و یادآور شد: باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن نقشه فرهنگی در قرارگاه توسط نخبگان تهیه و در شورای فرهنگ عمومی به تصویب برسد و با بهره‌گیری از ظرفیت‌های متعدد منطقه تلاش و زمینه را برای ارتقای آن فراهم کنیم و خواب را بر افرادی که مسئولیتی قبول کردند اما نسبت به آن بی‌توجه هستند، حرام کنیم.

گفتنی است؛ حجت‌الاسلام جواد طاهری که سابقه امامت جمعه شهرهای فهرج کرمان، تربت‌جام و ورامین، ریاست دانشگاه پیام نور در چندین شهرستان و مسئولیت نمایندگی شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه در سیستان و بلوچستان را در کارنامه خود دارد، ۱۹ شهریورماه با حکم رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور به‌عنوان پنجمین امام‌جمعه جدید کاشمر منصوب شد.

انتهای پیام/ ۷۰۰۴۲

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول