اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فارس من

میزگرد «فارس من»‌| مهم‌ترین دلایل مخالفت با واکسیناسیون اجباری چیست؟

در میزگردی در فارس من، استدلال‌های «مخالفان واکسیناسیون اجباری» مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

میزگرد «فارس من»‌| مهم‌ترین دلایل مخالفت با واکسیناسیون اجباری چیست؟

گروه فارس من خبرگزاری فارس، «واکسیناسیون اجباری ممنوع شود» عنوان پویشی است که مخالفان  اجباری واکسن‌های کرونا در فارس من به ثبت رسانده‌اند. حامیان این کمپین با توجه به  اجرای طرح عمومی واکسیناسیون دغدغه‌های خود را مطرح و با استدلال‌‌های ارائه شده، خواستار منع  واکسیناسیون اجباری و یا الزامی برای ارائه  خدمات عمومی هستند.

پیش‌تر مطالبات مخالفان و موافقان واکسیناسیون اجباری در «فارس من» به ثبت رسیده است، چه آنها که معتقدند شهروندان را باید برای انتخاب واکسن مخیر گذاشت و چه آن‌ها که واکسیناسیون اجباری را برای کاهش محدودیت‌های کرونایی مفید می‌دانند، این موضوعات  در فارس پیگیری شده است.

اما به دنبال ثبت این پویش‌ها، خبرگزاری فارس پیگیری موضوع را در دستور کار قرار داد و از این رو  از دو طرف منازعه خواست تا در این میزگرد حضور پیدا کنند اما عزم مخالفان واکسیناسیون اجباری جدی تر بود،  برهمین اساس منصور امین،متخصص باکتریولوژی و میکروب شناسی، استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و اردشیر فرامرزی متخصص  میکروبیولوژی، مهری طالبی دارستانی فعال مدنی و یوسف بیات حامی کمپین مخالفان واکسیناسیون اجباری را به این خبرگزاری دعوت کردیم. متن زیر حاصل این میزگرد است:

 

 منصور امین، استاد تمام رشته میکروب شناسی:

در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز حدود ۲۰ سال است بر روی داروهای ضد ویروس کار می‌کنم و توانسته‌ام چندین دارو را کشف کنم و آخرین دارویی که خداوند به بنده توفیق داده است دارویی برای درمان بیماران کرونا است و مجوز تولید این دارو نیز از سوی بهداشت و درمان صادر شده است.

پیشینیه واکسیناسیون را در تمام دنیا داریم و واکسن ها به جلوگیری کردن از بیماری‌ها کمکی بزرگی کرده‌اند. واکسن فلج اطفال را ببینید که خوشبختانه در ایران تقریباً ریشه کن شد یا واکسن آبله و یا سل  و ... که  ثمرات بسیار خوبی را داشته اند. به هر حال  واکسیناسیون یک مانور ایمنی در بدن انسان‌هاست. بسیاری از این واکسن‌ها ضرری ندارند. ما برای تمام بیماری ها نتوانسته ایم  واکسن بسازیم، برای همین بیماری ایدز نتوانسته ایم واکسن بسازیم تا بتواند مرگ و میر این بیماری را در اروپا و آمریکا کاهش دهد، برای بیماری آنفلوانزا که سال‌هاست در زمستان‌ها تعداد بالایی از مردم به ویژه در آمریکا را مبتلا می کند واکسن نداریم. این به خاطر تغییر واریانت و سویه های این ویروس است.

کرونا ورژن خود را مدام تغییر می‌دهد مانند دزدی است که می داند او را تعقیب می‌کنیم، لباسش را تغییر می‌دهد و می‌آید و ضربه می‌زند. این تغییر ورژن دادن در آنفولانزا کمتر است، شاید سالی چند بار ورژن خود را تغییر می‌دهد و این گونه است که برای تولید واکسن آنفولانزا می آیند ویروس‌های سال گذشته را در دنیا جدا می‌کنند و با آن واکسن می سازند.  تغییرات ورژن آنفولانزا بسیار کمتر از کرونا است و تا به امروز نتوانسته‌اند واکسن مطلوبی را به صورت دائمی برای آنفولانزا بسازند.

با آغاز پاندمی کرونا، محققان و واکسن سازان، واکسن های متعددی را ساختند.برای اینکه یک واکسن بی ضرر را بسازند و پایداری آن بالا باشد شاید حدود ۴ تا ۸ سال به طول بیانجامد و بعد از آن ارزیابی‌های مختلفی روی آن انجام می‌شود تا بتواند ایمنی یک ساله ایجاد کند، برخی از واکسن‌ها مانند دیفتری و سل تا پایان عمر ۱۵ و حتی ۲۰ سال ایمنی را به بدن افراد می دهند.

درباره کرونا باید گفت این ویروس مرتباً ورژن های خود را تغییر می دهد، شاید  سالی  چندین بار جهش دارد و این به معنای تولید پروتئین‌های جدید در سطح آن است و کرونا هوشمندانه عمل می کند. با این تفاصیل، بنده  به شخصه مخالف واکسیناسیون نیستم، می‌گویم این واکسن‌ها باید تزریق شوند حتی اگر تلفات هم داشته باشد،  حتی اگر  اینهایی که تزریق می کنند دوباره مبتلا شوند. اما از مرگ و میرشان باید جلوگیری شود.  آمارهای کشورهایی که واکسیناسیون بالایی دارند  نشان می‌دهد که دوباره به کرونا مبتلا شده اند اما مرگ و میرها کاهش یافته است.

بنده از نظر علمی می گویم که واکسیناسیون باید صورت بگیرد، حتی اگر ضررهایی هم داشته باشد. اما مخالف اجباری بودن واکسن هستم حالا هر مقام دولتی می‌خواهد آن را بیان کند.

 

مخالفان واکسیناسیون اجباری نمی خواهند موش آزمایشگاهی باشند

مهری طالبی دارستانی، فعال مدنی:

اجباری شدن واکسن های کرونا، یکی از موضوعاتی است که ذهن خانواده هایی که اغلب به نحوی درگیر این بیماری یا شرایط ناشی از آن هستند به خود مشغول کرده است. سوالات متعدد بی پاسخی ذیل این جریان شکل گرفته که عدم پاسخگویی به این سوالات از طرف وزارت بهداشت و ستاد کرونا در کنار تبلیغات پرحجم تزریق واکسن کرونا به عنوان تنها راه موجود جهت خلاصی از این بیماری، شائبه های بسیاری را به وجود آورده که باعث تشویش ذهنی و افزایش اضطراب بخش قابل توجهی از مردم شده است. برای اثبات این مطلب کافیست چند دقیقه ای پای درد دل افرادی که نزدیکانشان دچار این بیماری شده اند بنشینیم تا دریابیم که شیوه و روال کنونی وزارت بهداشت و ستاد کرونا که بدون توجه به اقناع افکار عمومی پیش می‌رود چقدر از منظر روانی آسیب زا است.


 سوال مهمتری که مردم، نیازمند دریافت پاسخ آن هستند این است که چرا وقتی واکسن ها هنوز در مرحله آزمایشی هستند و مجوز اضطراری گرفته اند بدون اطلاع رسانی کافی درمورد عوارض احتمالی آن که به گفته ی متخصصان وزارت بهداشت ممکن است چند سال بعد نمایان گردد، تمام توان مسئولان صرف تبلیغ و تزریق واکسن شده در حالی که داروهای کم خطر یا بی خطر این بیماری با مجوز خود وزارت بهداشت و تایید میزان اثر گذاری بالای آنها به هیچ عنوان مورد توجه قرار نمیگیرند؟


ممکن است برخی افراد با هر نوع واکسن و کلا طب مدرن مخالف باشند و برخی از اساس با واکسن کرونا مخالفت داشته باشند، بحث ما این چیزها نیست، بحث اصلی ما شائبه ای است که روی روال واکسیناسیون کرونا ایجاد شده است. سخن کسانی که با اصل واکسیناسیون مقابله می‌کنند یا کل طب مدرن را زیر سوال میبرند از نظر ما غیر تخصصی است.امروز ما از زبان کسانی سخن میگوییم که در جریان  واکسیناسیون کرونا سوالاتی بر مبنای یافته های علمی متخصصان ایران و جهان ناظر به طب سنتی و مدرن دارند که وزارت بهداشت در راستای اقناع و آرام سازی افکار عمومی وظیفه دارد به آن‌ها پاسخ بدهد. در این جریان باید توجه داشت به عدم رعایت حقوق شهروندی؛ بعد از مدتها پیگیری موضوع از منظر مدنی متوجه شدیم که حرف معقول مخالفان واکسیناسیون اجباری این است که نمی خواهند موش آزمایشگاهی باشند. این یک حق مسلم شهروندی است.


 واکسیناسیون بدون توجیه فرد درخصوص عوارض آن، بدون پایش اولیه سلامت فرد قبل از واکسینه شدن از نظر ابتلا به کرونا و بدون پایش سلامت واکسنهای وارداتی در عین عدم پاسخگویی مسئولان مقابل منتقدین، حق شهروندی افراد را زیر سوال را می برد و براساس قوانین حق شکایت مردم به نهادهای حقوقی و قضایی محفوظ است.

ما امروز در موضوع واکسیناسیون در مرحله آزمایشی هستیم، آیا حق مردم نیست که بدانند؟ آیا تمامی کسانی که واکسینه میشوند میدانند که در مرحله آزمایشی واکسن دریافت میکنند؟ آیا ستاد کرونا و وزارت بهداشت وظیفه ندارند که از طریق رسانه های جمعی این موضوعات را در کنار تبلیغ مکرر واکسیناسیون عمومی برای مردم تبیین کنند؟ ما امروز در مقوله واکسن‌ها در پژوهش‌های زیستی هستیم، فرض کنیم ۳۶۰ روز دیگر مشخص شود این واکسن‌ها دارای چندین نوع عوارض هستند جواب مردم را چه کسی می‌خواهند بدهند؟

اما درباره حرکتهای اعتراضی باید عرض کنم، این اعتراضات در مورد جریان واکسن کرونا در دیگر کشورها هم وجود دارد. از جمله همین حرکت اعتراضی نسبتا بزرگی که چند روز پیش در فرانسه اتفاق افتاد می‌توان گفت که با پروتکلی جهانی روبرو هستیم که معلوم نیست با چه هدفی حقوق شهروندان جهان را زیر سوال برده است!

 

یوسف بیات، حامی پویش:به دلیل عدم شفافیت آمار فوتی‌ها و عوارض ناشی از واکسن، بنده چه گونه می‌توانم به واکسن‌هایی اعتماد کنم که هنوز اطلاعات شفافی از آن‌ها بیرون نیامده است! طبق آمار سازمان بهداشت جهانی ما در مطالعه کارآزمایی بالینی واکسن شرکت کرده ایم. با توجه به سابقه کارآزمایی‌های بالینی که داروهای رمدیسیویر داشته سابقه کاهش جمعیت دهه ۵۰ و ۶۰ و همچنین سابقه خود سازمان بهداشت جهانی که زیرنظر ارتش آمریکاست، بنده چگونه می توانم به واکسن هایی که در این کارآزمایی هستند اعتماد کنم؟ چه تضمینی هست که بنده واکسن بزنم و بعدش ایمن شوم و یا اینکه بیماری جدیدی را به من منتقل نکند؟

چرا وزارت بهداشت واکسنی را که کارآزمایی‌های بالینی آن را طی نکرده، مجوز تزریق عمومی برای آن صادر کرده و بعد میخواهد اجباریش هم کند؟

 

کوتاهی وزارت بهداشت در پایش سلامتی تزریق کنندگان واکسن

فرامرزی، واکسن ساز و منتقد:

بنده ۱۵ سال است که واکسن ساز هستم و کمابیش با کم و کیف ساختن واکسن و بحث قوانین آن آشنا هستم. وقتی که شما تعریفی از واکسن دارید به این معناست یک فرآورده بیولوژیک وارد بدن شما شود بدون اینکه آسیبی به آن وارد کند و تحریک سیستم ایمنی ایجاد کند و با کمترین عوارض و آن شخص در مقابل بیماری مصون می کند. کما اینکه واکسن های بسیاری مانند دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، آنفولانزا، هپاتیت ب و سرخک و فلج اطفال و ... تمام این واکسن ها در کشور از قدیم الایام تولید شده اند و استفاده می شوند.

بحث درباره واکسن کووید که  واکسن نو و جدید است براساس این که میکرو اورگانیسم نو هست  و پاندمی را در دنیا ایجاد کرده است  یک مقدار قضیه اش  نسبت به واکسن های دیگر متفاوت است. علت این تفاوت در واقع  تغییر ساختار نسبت به واکسن های گذشته این است که ما با یک میکرواورگانیسیمی روبرو هستیم که به لحاظ ژن ناپایدار است و تغییراتی از این ویروس دیده می شود باعث شده تا  به مرور زمان نسبت به واریانت  و جهش های جدید روبه رو شویم.

ما عملا  الان می بینیم که واکسیناسیون درباره واریانتهای قبلی و جهش های قبلی تا حد بسیار زیادی در اروپا آمریکا و آفریقا و کشورهای تزریق شده در کاهش این ویروس موثر بوده اما موضوع آن چیزی که براساس نوشته ها قضاوت کنیم می توانیم بگوییم در این کشورها  این بیماری مهار شده و مصون شدند و بیماری جمع شد اما چرا و چطور این اتفاق افتاد؟

 برخی افراد توالی ژن دارند و براساس آن  توالی،  ژنوم  افراد، مستعد به ابتلا به کووید مورتالیتی و مرگ است، اینها  مستعد ابتلا به کرونا هستند، تعداد دیگری که در این دسته قرار نمی‌گیرند مبتلا به کرونا می شوند، اما مورتالیتی مرگ و میر را ندارند. ما می بینیم که برخی مراجعه می‌کنند برای واکسیناسیون و هیچ مشکلی ندارند و واکسن را تزریق می کنند و نهایتا تب خفیف دارند و تجربه می کنند. این به دلیل تحریک سیستم ایمنی در بدن  و ماده ای که به عنوان یاور واکسن کمک کننده سیستم ایمنی تحریک بیشتری شود، در واقع عارضه تب و بدن درد خفیف داشته باشد و بگذرد.

این جا دو موضوع مطرح می شود، می بینم در اثر واکسیناسیون هم مورتالیتی داریم، مرگ و میر را هم داریم، این را  اروپا هم تجربه کرده و آمریکا و تمامی کشورهایی که واکسیناسیون را انجام داده اند. عارضه جانبی و ساید افکت و اثرات جانبی که خود واکسن ایجاد کرده اند در کوتاه مدت و دراز مدت و این شامل سالها نیست بلکه چندماه است،  موضوع این است که حساسیت آن به اسپایک پروتئین ویروس است. در اثر اتصال اسپایک پروتئین ها به  گیرنده های سطح سلول، رسوب کلسیمی در سلول ایجاد می‌کنند و برخی دیگر تحقیق کردند که رسوب آهن داخل سلول نیز در اثر عملکرد اسپایک پروتئین  سولول به وجود می آید و آن حالت سمیت سلول ایجاد می کند در نهایت  چه در کوتاه مدت  و چه در دراز مدت اگر بخواهد تأثیر گذار باشد  به سمت مرگ ببرد.

این افرادی که خیلی مستعدتر بودند به لحاظ همان ساختاری ژنوم، آنها بیشتر به سمت مرگ می رفتند، ما بقی می توانستند تا بدحالی پیش روند اما مهار شود. اینها دقیقا افرادی هستند که چه درصورت ابتلا و چه در صورت تزریق واکسیناسیون در هر دو صورت به سمت مرگ خواهند رفت. این در اروپا اتفاق افتاد و در آمریکا و در تمامی کشورهای دنیا که واکسیناسیون انجام دادند رخ داده است.

نقضی در سیستم درمان بیمارستان وجود دارد. افرادی که به بیمارستان مراجعه می کنند اولین نقطه تریاژ بیمارستان است، در این بخش هیستوری از بیمار گرفته می‌شود که چه مشکلی دارد و چه داروهایی مصرف می کند و سابقه خاصی از این بیماری دارید یا نه، نقص اینجاست که بعد از کووید در چک لیستهای تریاژ باید قسمتی اضافه شود آیا شما واکسینه شده ای ومدت زمانی که از واکسیناسیون  گذشته است چقدر است، خیلی مسائل با این دو جمله و تیک های آن چک لیست وارد مطالعات و بررسی قرار گیرد.

من امروز نمیگویم مورتالیتی و مرگ و میرهای ما در اثر واکسن است هیج کس نمی تواند چنین ادعایی داشته باشد تا زمانی که یک مطالعه درباره آن انجام و تحقیق شود اما موضوع آن است که چنین موضوع  قابل مطالعه ای مطرح نشده است.

ما درباره واکسن های کرونا در کارآزمایی های بالینی دیدیم که مرحله تست حیوانی را نیز گذرانده اند  اما در مرحله تستهای انسانی می بینم که این واکسن دارای عوارضی هستند و حتی موجب مرگ برخی از شهروندان در دنیا می شوند، علت  آن هم عدم واکنش یک حیوان به عامل ویرولانس و حتی خود ویروس چه به صورت کشته و چه به صورت زنده است، شما یک موش و گرگ و ... را آلوده به ویروس کرونا کنید آن ویروس در بدن حیوان از بین خواهد رفت و هیج عارضه ای به جا نخواهد گذاشت، چرا که سیستم ایمنی بدن آن حیوان در برابر آن ویروس بی تفاوت است. علت  دیگر هم آن است که این ساختار آن ویروس برای حیوان نیست بلکه برای انسان ساخته شده است.

در برخی حیوانات نیز نشان داده شده  که این ویروس را نگه داشته اند مانند مینک و یا سمورها، ویروس در بدن آنها توانسته ماندگاری داشته باشد و این حیوانات ناقل باشند کمااینکه واریانت انگلیسی این موضوع مطرح شد که احتمال بسیار قوی ژنوم جدا شده در افراد نشان دهنده آن است که متعلق به مینک های دانمارکی است.

به طور کلی می گویم، نظر شخصی ام را براساس مقالات منتشر شده می‌گویم، مقداری تعجیل در واکسیناسیون، سرعت دادن به واکسیناسیون و اینکه نایستیم پایش داشته باشیم و اینکه آیا این ۱۰میلیون دز تکلیفش را بدانیم اینکه آن افرادی که واکسن را به آنها تزریق کردیم آیا مشکلی برایشان پیش آمده یا خیر، این وقفه کوتاه باید صورت بگیرد. اطلاعات این ۱۰ میلیون نفر باید مورد بررسی قرار گیرد و باید ببینیم آیا صاحبان این کد ملی کسی از آنها فوت کرده یا خیر؟

یکی از نقدهایی از طرف بنده به موضوع واکسیناسیون مطرح است این است، یکی از موضوعات دیگر، ما می بینیم که با سرعت دولت و وزارت بهداشت اقدام به واردات واکسن می کنند، ببنید درباره فرآورده های بیولوژی در هر کشوری دستورالعمل های گوناگونی وجود دارد، باید دستورالعمل های کشور ما نیز اجرا شود.  وقتی یک فرآورده  از کشورها وارد شود چرا نباید  قبل از وارد شدن آن پارت در سیستم واکسیناسیون  نباید بررسی شود؟

شما ازکجا اطمینان دارید که آن واکسن مورد اطمینان و اعتماد است و تا زمانی تستها صورت نگیرد این را نمی توان  قابل ذکر دانست. در واقع هر پارتی از واردات واکسن های خارجی باید مورد  پایش و بررسی قرار گیرد.

از نظر بنده واکسیناسیون کووید با برپایه  واکسن های بر پایه اسپایک پروتئین، همه آنها تعیین تکلیف کن هستند، یعنی اگر تزریق هم شوند ممکن است فرد از دنیا برود و اگر بیماری هم مبتلا هم شود از دنیا برود. منتهی در بحث بیماری و ابتلا چون به صورت شیب ملایم در حال حرکت است ممکن است درمان های حمایتی برای شخص قرار داده شود که شاید درصد   و روانه امیدی داشته باشد. اما زمانی که اسپایک پروتئین  را با حجم دو یا سه میلیارد وارد بدن کنیم شوک عظیمی برای بدن به شمار می آید و بخش های مختلف بدن خواهد رفت.

 

منصور امین: باید مشخصات این واکسن های وارداتی و حتی داخلی بررسی بررسی شود  و ببینیم آلودگی میکروبی و فلزی در این واکسن ها وجود دارد یا خیر؟ امروز پایشی صورت نمی گیرد. تمام افرادی که واکسن زده اند را او را مورد پایش قرار دهیم که علائم بیمار را بررسی کنیم. تا ۶ ماه این سنجش باید بررسی شود چرا که می شود اطلاعات بسیاری از این بیماران به دست آورد و برای کارهای تحقیقاتی بسیار مهم هستند.

از طریق این پایش می توان فهمید که چه میزان از این افراد واکسنیاسیون شده ایمن شده اند و یا از دنیا رفته اند و این می تواند اطالعات خوبی را به دست بیاورد و چرا وزارت بهداشت در این باره اقدامی نمی کند! این به نفع جامعه و علم است.

 

دکتر فرامرزی: تولید واکسن به گونه ای است که هر لحظه ای که اقدامی صورت می گیرد باید همان جا  در دفترچه  اطلاعات ثبت کرد، شما باید پای بیوراکتور اطلاعات را ثبت کنید و نگذارید به فردا برسد. این گزارشات شامل، پورسه کشت، تولید، نوع محیط کشت، نوع فیلتر، تایم کشت، وجود قطعی برق در پروسه کشت، وضعیت میکرواورگانیسم و... می شود و می‌توان گفت تولید واکسن یک عملیات بسیار پیچیده است.

 تولید واکسن  بدون داشتن شناسنامه واکسن( vmf) درصورتی که این شناسنامه  منتشر نشده باشد بنده مخالف صددرصد این  واکسن هستم و چون به لحاظ علمی و دستورالعمل های سازمان بهداشت جهانی این واکسن مجوز تزریق ندارد و مگر این مجوز دریافت کرده باشد برای تریال ها و کار آزمایی ها، آن هم قدم به قدم، تریال اول را می گذراند،  اطلاعات آن را در هر بخش ارائه می دهد که چقدر اختلال داشته اند یا خیر.

واکسن نزدم، ابتلا به کرونا داشته ام اما تا زمانی که از ساختار واکسن اطلاع کامل نداشته باشم یک ماده بیولوژیک است  از نظر بنده. اینکه  چرا کسی واکسن را تزریق می کند تا دم  مرگ هم می رود، بنده هم بیمار این مدلی دارم.

بهتر است درباره تزریق واکسن کرونا بگوییم آیا اگر  واکسن معتبر باشد  و وزارت بهداشت با شفاف سازی آن را تضمین سلامت کند حتما  آن را تزریق خواهم کرد.

دکترامینی: بی اثرترین  واکسن  در زمان اضطراب و ترس ها که سیستم ایمنی بدن را کاهش می‌دهد، و زمینه مرگ و میر مردم می شود، زدن واکسن یک آرامش و ایمنی را ایجاد می کند، سیستم ایمنی آنها آرامش پیدا خواهد کرد.

طالبی دارستانی: مردم دنبال همین اطمینان بخشی از سوی وزارت بهداشت و ستاد کرونا درباره واکسن ها هستند، اینها باعث آرامش فکری مردم می شود و کمااینکه چنین رخدادی صورت نگرفته است.

بیات: اجباری کردن واکسن باید وزارت بهداشت درباره دلالیش برای مردم توضیح دهد و شفاف سازی کند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول