اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مرکزی

آموزش زیربنای حقوق شهروندی است

امام‌جمعه ساوه آموزش را زیربنای حقوق شهروندی دانست و گفت: اعتماد عمومی یکی از مهمترین سرمایه‌های کشور است و اگر اعتماد عمومی در جامعه حاکم نشود نمی‌توان آن‌طور که باید ارتباط مناسبی بین مردم و مسئولین در جامعه برقرار کرد.

آموزش زیربنای حقوق شهروندی است

به گزارش خبرگزاری فارس از ساوه، حجت‌الاسلام سید ابراهیم حسینی عصر امروز در هشتاد و سومین جلسه شورای فرهنگ عمومی ساوه که با موضوع ارائه محتوی معنوی و مذهبی، رفتار اجتماعی و ورزشی برای مهدهای کودک و همچنین بحث و بررسی آموزش حقوق شهروندی برگزار شد اظهار کرد: کودکان آینده‌سازان یک کشور هستند و بهترین فرصت برای آموزش از همان دوران کودکی خواهد بود. 

وی با بیان اینکه دوران مهد کودک زمان خوبی برای شروع آموزش‌هاست افزود: در این راستا باید برای مربیان مهدهای کودک نیز دوره‌های آموزشی ویژه‌ای برگزار شود تا فعالیت آنها در کنار نظارت‌های آموزشی و تربیتی منجر به نتایج خوب شود. 

امام‌جمعه ساوه شورای عالی انقلاب فرهنگی را یک نهاد قانونی و نه صرفاً یک مجمع مشورتی دانست و عنوان کرد: این شورا مکانی برای سیاست‌گذاری در حوزه فرهنگ است و مصوبات آن لازم‌الاجرا خواهد بود لذا سیاست‌گذاری‌هایی که در حوزه فرهنگی انجام می‌شود باید با ساختار تبیین شده توسط این شورا همسان باشد. 

حسینی آموزش را زیربنای حقوق شهروندی دانست و ادامه داد: اعتماد عمومی یکی از مهمترین سرمایه‌های کشور است و اگر اعتماد عمومی در جامعه حاکم نشود نمی‌توان آن‌طور که باید ارتباط مناسبی بین مردم و مسئولین در جامعه برقرار کرد. 

وی خاطرنشان کرد: متأسفانه مردم به دلیل نبود آموزش‌ها آن‌گونه که باید با حقوق شهروندی خود آشنای نیستند و همین عدم آشنایی باعث بروز آسیب‌های متعددی خواهد شد.

امام‌جمعه ساوه با تأکید بر لزوم فراهم شدن بستر مناسب برای ارتقا سطح فراگیری حقوق شهروندی برای مردم اضافه کرد: باید در سایه رعایت حقوق شهروندی، اعتماد عمومی مردم که در این مدت خدشه‌دار شده بازسازی شود.

رئیس دادگستری ساوه نیز آگاهی مردم از حقوق شهروندی خود را ابزاری برای رعایت آن دانست و گفت: مردم باید بدانند در کجا چه حق و حقوقی دارند و دولت و حاکمیت نیز در راستای قانونی به این حقوق احترام گذاشته و به آن پایبند باشد. 

هادی ملکی بیان داشت: در حوزه حقوق شهروندی مصوبات زیادی وجود دارد و عموم مردم باید بدانند که در زندگی اجتماعی خود حقوقی دارند که هم خودشان و هم حاکمیت ملزم به رعایت آن هستند. 

وی با بیان اینکه دستگاه قضا آمادگی فراهم کردن بستری برای آموزش رعایت حقوق شهروندی است افزود: اگر مردم از حقوق خود به‌درستی آگاه شوند اجازه نمی‌دهند حقی از آنها ضایع شود و با آگاهی کامل از حقوق خود دفاع می‌کنند. 

گفتنی است در ادامه این جلسه تعدادی از هنرمندان ساوه مشکلات حوزه خود خصوصاً در ایام کرونا را بیان کرده و به مشکلات این حوزه پرداختند.

به گزارش فارس حجت‌الاسلام عباس دانشی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز در این جلسه که با حضور تعدادی از هنرمندان ساوجی جهت بیان مشکلات این حوزه در ایام کرونا و بیکاری این قشر همراه بود گفت: متأسفانه یکی از اقشاری که بیشترین آسیب را در ایام شیوع بیماری کرونا متحمل شد فعالان بخش‌های هنری بودند. 

وی با بیان اینکه دوگانگی‌های موجود در تصمیمات شرایط کرونایی باعث بیکاری طولانی‌مدت هنرمندان و آسیب رسیده به معیشت و زندگی آنها شده افزود: متأسفانه این روزها به دشوارترین ایام هنرمندان بدل شد و تعطیلی اماکن فرهنگی و هنری باعث خسران این قشر و آسیب جدی در معیشت آنها شد. 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اضافه کرد: از زمان آغاز بیماری کرونا بالغ‌بر ۵ میلیارد ریال یارانه به هنرمندان ساوجی یارانه پرداخت شده اما قطعاً این رقم جوابگوی نیاز معیشتی آنها نیست.

دانشی با تأکید بر اینکه حدود ۵۰۰ هنرمند به صورت رسمی در ساوه فعالیت می‌کنند بیان داشت: از این تعداد تنها ۱۲۰ نفر از مزیت‌های صندوق اعتباری هنر بهره‌مند هستند که وزارت ارشاد در دو مرحله ۱.۵ میلیون تومان به این اعضا یارانه پرداخت کرد و بیمه آنها را نیز بروز انجام داد.

وی در ادامه با اشاره به افزایش ۴۰ هزار مترمربعی فضاهای فرهنگی در استان طی چند سال اخیر گفت: این افزایش نشان از اهمیت و توجه استان به بحث فرهنگ و هنر است و امیدواریم در دولت جدید نیز علاوه بر استمرار این اقدامات، به اقتصاد هنرمندان نیز توجه بیشتری شود.

به گفته وی در کنار کاهش مشکلات هنرمندان، توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری نیز در استان هدف‌گذاری شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در بخش دیگری از صحبت‌های خود اشتغال و کسب درآمد را یکی از بیشترین کارکردهای مهدهای کودک دانست و تصریح کرد: با تغییر مدیریت مهدهای کودک از سازمان بهزیستی به آموزش و پرورش باید یک انقلاب در این حوزه صورت بگیرد و آن را به مجموعه‌ای فرهنگی و آموزشی مناسب تبدیل کرد.

دانشی با بیان اینکه نظام آموزش و پرورش در تربیت نسل کنونی و گذشته در طراز انقلاب موفق عمل نکرده تأکید کرد: باید با بهره‌مندی از نظرات نخبگان و کارشناسان و روان‌شناسان این حوزه شیوه‌نامه‌ها و محتوی آموزشی  مهدهای کودک، مهدهای حوزه علمیه و مهدهای قرآنی را جمع‌آوری کرد و یک سند جامعی را از آن استخراج کرد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول