اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  چهارمحال و بختیاری

مردودی دانشگاه در پرداختن به مسئله آب/ هیچ کار علمی و پژوهشی در حوزه آب انجام نشده است

رئیس خانه مطبوعات چهارمحال و بختیاری گفت: تولیدات علمی استان در حوزه آب بسیار ناچیز است و از طرفی رسانه‌ها آن انسجام لازم و وحدت رویه را ندارند.

مردودی دانشگاه در پرداختن به مسئله آب/ هیچ کار علمی و پژوهشی در حوزه آب انجام نشده است

میثم محمودیان امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد گفت: با بررسی نقش دانشگاه‌های بومی در حل مشکلات بحرانی استان متوجه حضور کمرنگ علم در این حوزه‌ها می‌شویم.

رئیس خانه مطبوعات چهارمحال و بختیاری ادامه داد: تا به امروز حوزه‌های بحرانی استان در دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌های ما دارای اهمیت و رتبه برای پیگیری نیستند.

مقالات و پایان‌نامه‌های دانشجویی باید در راستای حل مشکلات استان باشند

وی افزود: زمانی که مقالات و پایان‌نامه‌های دانشجویان را بررسی می‌‌کنیم متوجه می‌شویم هیچ ما به ازایی در جامعه ندارند.

محمودیان اضافه کرد: آب دغدغه روز مردم استان چهارمحال و بختیاری است و در بسیاری از مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی رشته‌های زیادی در این مورد وجود دارد حتی تشکل‌های مردم‌نهاد زیادی هم در این خصوص تشکیل شده است.

وی توضیح داد: در چهار دهه گذشته که ما این امکانات را نداشتیم وضعیت آب‌مان چطور بود و امروز که در استان این دستگاه‌های عریض و طویل و بوروکراسی آموزشی شکل گرفته مسئله آب در چه نقطه‌ای قرار دارد؟

رئیس خانه مطبوعات چهارمحال و بختیاری گفت: بررسی همه این موارد نشان می‌دهد که ما در حوزه علمی و کارشناسی مسئله آب جایگاه مطلوبی نداریم.

وی ادامه داد: فرض بگیرید یک سال تمام دانشگاه‌های استان تعطیل شود آیا در حوزه آب اتفاقی رخ خواهد داد؟ راهکارها و نظریات علمی از بین خواهد رفت؟ خیر هیچ اتفاقی رخ نمی‌دهد چرا که ما کار نهادینه علمی و بومی شده‌ای نداریم.

ما در حوزه آب یک منبع قابل استناد علمی به روز نداریم

محمودیان بیان کرد: ما حتی یک منبع علمی به‌روز برای پیگیری مطالبات آبی در استان نداریم و دست ما از ایده‌های علمی خالی است.

وی اظهار داشت: دانشگاه‌های بومی استان می‌توانستند مرجع بسیاری از منابع علمی در حوزه‌های مختلف آبی چون سبزکوه، بهشت‌آباد، گلاب و کوهرنگ باشند.

رئیس خانه مطبوعات چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: اما غافل از اینکه یک پروژه علمی زمانی تدوین می‌شود که تبدیل به یک دغدغه شود و این دغدغه‌مندی در استان ما وجود ندارد.

تشکل‌های دانشجویی، محلی برای تجمع نخبگان علمی شود/ از بحث‌های سیاسی در حوزه آب دوری کنید

وی تأکید کرد: تشکل‌های دانشجویی تا زمانی که پروژه‌های خود را صرفا در مباحث سیاسی تعریف کنند ما در بسیاری از حوزه‌ها از جمله آب به مشکل برمی‌خوریم و دچار یک عقب‌گرد می‌شویم.

محمودیان با بیان اینکه در همین همسایگی ما کانون‌ها و تشکل‌های دانشجویی مکانی برای تجمع نخبگان علمی دانشجویی، اقتصادی و زیست محیطی و نیروهای آماده به کار برای سرزمین خود هستند، توضیح داد: منتهی در استان ما این اتفاق رخ نداده چرا که بیشترین درگیری‌های ذهنی ما حول و حوش مباحث سیاسی است.

وی افزود: اگر پدیده انتقال آب و محیط‌زیست در تشکل‌های علمی دانشگاه‌های ما به مسئله روز تبدیل و کار علمی بر روی آن انجام می‌شد و اساتید و پژوهشگاه‌ها مطالبه‌گر آن بودند، تاکنون قدم‌های روبه جلو زیادی برداشته بودیم.

تشکل‌های دانشجویی دانشگاه‌ها را وادار به کار علمی در حوزه آب کنند

رئیس خانه مطبوعات چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: اینکه یک تشکل دانشجویی برای اثبات فعالیت خود بیانیه دهد و یا در تریبون نمازجمعه سخنرانی کند به درد کسی نمی‌خورد چرا که یک تشکل دانشجویی باید بتواند در داخل دانشگاه کار علمی و پژوهشی انجام و دانشگاه را وادار کند تا در موضوع بهشت‌آباد، گلاب و کوهرنگ3 یک پروژه و سیر مطالعاتی انجام دهد.

رسانه‌های استان انسجام و وحدت رویه لازم را ندارند/ ما برنامه‌محور نیستیم

وی با بیان اینکه تشکل‌های دانشجویی ما تا به امروز به این نقطه نرسیده‌اند و این نقطه ضعف است، گفت: از سوی دیگر جامعه مدنی، فضای رسانه‌ای و فعالان محیط‌زیست و آب در استان دغدغه‌مند هستند اما آن انسجام لازم و وحدت رویه را ندارند و به آن نقطه تکاملی نرسیده‌اند.

محمودیان ادامه داد: ما هنوز به نقطه برنامه‌محور بودن و تدوین الگوهایی که خط‌مشی تمام تشکل‌ها باشد نرسیده‌ایم.

فرضیه‌های سیاسی از حوزه آب استان حذف شود

وی خاطرنشان کرد: ما باید فرضیه‌های سیاسی را از موضوع آب استان حذف کنیم چرا که اگر این اتفاق رخ ندهد و ما تحت عنوان پیگیری سیاسی پروژه‌های آب را دنبال کنیم دچار یک سردرگمی خواهیم شد و عملا باعث ورود بازیگران جدید از استان‌های دیگر خواهیم شد که مطالبه‌گر آب خواهند بود و در این صورت نمی‌توانیم مسئله آب را به یک سرانجام مطلوب برسانیم.

رئیس خانه مطبوعات چهارمحال و بختیاری توضیح داد: موضوع آب در استان باید کاملا کارشناسی شده، علمی و منطبق با تئوری‌های روز توسعه پایدار و حفاظت از محیط‌زیست پیش برده شود و تشکل‌های ما هم باید به این سمت و سو حرکت کنند.

وی اضافه کرد: ما در استانی زندگی می‌کنیم که با انواع محرومیت‌ها روبه‌رو است و این موضوع در حوزه‌های مختلف دردی مزمن و باعث ایجاد آسیب‌های زیادی چون سیاسی، اقتصادی و اجتماعی شده است.

محمودیان عنوان کرد: برخلاف چهار دهه گذشته طیف عظیمی از مردم استان تحصیل‌کرده شده‌اند و تعداد زیادی دانشگاه راه‌اندازی شده است که سالانه هزاران نفر از آن‌ها فارغ‌التحصیل می‌شود و از سوی دیگر شاهد رشد فضای مجازی و رسانه‌ها، خبرگزاری‌ها و تشکل‌های مردم‌نهاد هستیم.

رئیس خانه مطبوعات استان ادامه داد: دغدغه‌های مردم در حال رشد است و آگاهی‌ها افزایش یافته است.

زنگ هشدار برای جایگاه کمرنگ علم در حل بحران‌های چهارمحال و بختیاری

وی با بیان اینکه در کنار این موضوعات ما با یک بحران به نام چهارمحال و بختیاری روبه‌رو هستیم که در مسیر توسعه خود با نقاط بحرانی روبه‌رو شده که البته این طبیعت توسعه ناپایدار است، گفت: کار شناخت این نقاط بحرانی در درجه اول با نیروهای علمی، دانشگاهی و روشنفکران است.

محمودیان افزود: اولین مکان برای شناسایی و بررسی نقاط بحرانی و ارائه راهکار برای آن‌ها دانشگاه و رسانه است.

انتهای پیام/68024

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول