اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  غرب آسیا

انتقاد شدید ترکیه از یونان؛ بیش از 200 مورد نقض حریم هوایی و دریایی

وزارت دفاع ترکیه از یونان به دلیل نقض شدید حریم دریایی و هوایی خود در دریای اژه انتقاد کرد.

انتقاد شدید ترکیه از یونان؛ بیش از 200 مورد نقض حریم هوایی و دریایی

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وزارت دفاع ترکیه روز یکشنبه اعلام کرد یونان به نقض حریم هوایی و آبهای سرزمینی ترکیه در دریای اژه ادامه می‌دهد.

به نوشته روزنامه «ینی شفق» سخنگوی وزارت دفاع ترکیه گفت، یونان تاکنون 206 مورد نقض حریم هوایی، 27 نقض آب سرزمینی، 95 مزاحمت برای هواپیماها، 790 نقض دریایی توسط کشتی‌های خود در جزایر غیرنظامی انجام داده است.

ترکیه همچنین تلاش‌های یونان در ادعای حداکثر قلمرو دریایی در شرق مدیترانه و محدود کردن آبهای ترکیه به منطقه کوچکی در جنوب را محکوم کرده است.

«حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه  اخیراگفت: «یونان باید ببیند که با نگرش‌ها، رویکردها و رفتارهای تحریک آمیز نمی‌تواند به جایی برسد و این سیاست‌ها از عقل و فهم دور است و چیزی جز جستجوی یک امید بیهوده نیست.»

آکار به همراه ژنرال‌های ارشد ارتش ترکیه اقدامات انجام شده در امتداد مرز یونان را بررسی کرد. وزیر دفاع  ترکیه تاکید کرد که آنکارا طرفدار حل مشکلات دریای اژه از طریق روابط همسایگی خوب و گفت‌وگو مطابق با قوانین بین‌المللی است.

 به نوشته ینی شفق، سخنگوی وزارت دفاع ترکیه با اشاره به مسئله قبرس نیز گفت که تلاش برای تصور حضور ترکیه در قبرس  به عنوان «اشغالگر» در اذهان نمی‌تواند جنایات تاریخی علیه ترک‌های قبرس را پوشش دهد.

ترکیه سال ۱۹۷۴ وارد بخش شمالی جزیره قبرس شد و این بخش را به کنترل خود در آورد. در آن سال دولت سراسقف «ماکاریوس»، رئیس‌جمهور وقت قبرس، در کودتای نظامیان سرنگون شد و ترکیه با استناد به موقعیت خود به عنوان یکی از تضمین‌کنندگان حق حاکمیت قبرس، واحدهای ارتش خود را در شمال این سرزمین مستقر کرد. همین مسئله منجر به تقسیم جزیره قبرس به دو بخش شمالی و جنوبی و در حقیقت ترک‌نشین و یونانی‌نشین شد. هم اکنون بحران مالکیت اراضی یکی از اصلی‌ترین بحران‌های میان دو طرف محسوب می‌شود.

حتی برگزاری نشست‌های متعدد در سازمان ملل نیز تاکنون نتوانسته تاثیری در حل بحران قبرس داشته باشد. معضل تاثیرگذار دیگر در مذاکرات میان دو قبرس به نحوه تقسیم قدرت سیاسی باز می‌گردد. در این میان دو بخش یونانی‌نشین و ترک‌نشین بر سر نحوه تقسیم قدرت در پارلمان و دولت با یکدیگر اختلاف دارند. 

انتهای پیام/.

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول