" /> " /> " /> " />
اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

جوابیه انجمن رزمندگان داراب به یک گزارش

انتشار خبری مبنی بر زیر آب رفتن سه روستا در استان فارس تحت عنوان درماندگی مردم در پی وعده‌های پوچ واکنش جمعی از فعالان اجتماعی را به همراه داشت که در این زمینه انجمن رزمندگان داراب، جوابیه‌ای به خبرگزاری فارس ارائه نموده است.

جوابیه انجمن رزمندگان داراب به یک گزارش

به گزارش خبرگزاری فارس از داراب، انتشار خبری مبنی بر زیر آب رفتن سه روستای آب بند، بردنو و پل شکسته، باعث شد تعدادی از  ساکنان شهر داراب تهییج شده و به طور  ناآگاهانه دست به تخریب و تصرف مراتع مردم شهرک فتح المبین داراب واقع در حاشیه شمالی دریاچه سد رودبال بزنند و اگر مدیریت و تدبیر مردم داراب نبود، این امر باعث درگیری بین این افراد می شد. 

اکنون حقایق و جوابیه رزمندگان دفاع مقدس شهرستان داراب به مصاحبه سرهنگ دوستدار، معاون اجتماعی سپاه فجر به شرح زیر اعلام می شود:

١-  روستای آب بند و بردنو در کف بستر طغیانی رودخانه رودبال قرار داشتند که در آذر ماه سال ١۳۶۵ بر اثر طغیان بزرگ  و دوره ای رودخانه رودبال، دچار سیل زدگی و تخریب حداکثری شدند و به همین دلیل اکثریت اهالی آنها به شهر داراب مهاجرت دایمی اجباری ناشی از سیل کردند. 

بنابراین به دلیل احداث سد رودبال مهاجرت نکردند بلکه در سال ١٣۶۵ به دلیل وقوع سیلاب و سیل زدگی به شهر داراب مهاجرت نمودند. 

٢- مردم و مسئولین شهرستان داراب از سال ١۳۴٧ پیگیر ساخت یک سد بر روی رودخانه رودبال با سه هدف کنترل سیلاب رودخانه رودبال در دشت داراب، تامین آب شرب داراب همچنین تامین آب بخش کشاورزی دشت داراب بودند که در نهایت این سد در سال ١۳٨١ با پیگیری نماینده وقت داراب در قانون بودجه  مجلس شورای اسلامی، تحت نام ساختمان سد و شبکه آبیاری و زهکشی سد رودبال داراب مصوب و در  ١٨/۵ کیلومتری شمال غرب  مرکز شهرستان داراب آغاز به ساخت شد که تا امروز  مضرات این سد برای مردم شهرستان داراب بسیار بیشتر از فواید آن بوده است. 

٣- با ساخت سد رودبال در سال ١٣٨١، فقط محدوده ی دو روستای آب بند و بردنو در حریم دریاچه سد قرار گرفت که قبل از آبگیری سد در اواخر دهه ١٣٨٠، تعداد باقی مانده از اهالی این دو روستا هم به شهر داراب مهاجرت نمودند سپس همه آنها، اراضی کشاورزی و منازل مسکونی و حق‌آبه خود را به دولت انتفال دادند (اسناد در دفترخانه اسناد رسمی خوانسالار داراب موجود می باشد) و وجه خود را از دولت دریافت نمودند و در شهر داراب در خیابان سلمان فارسی و پاساژهای آزادی و طالقانی و محله های باغ بنفش و دریمی و شهرک های شمالی و غیره تبدیل به احسن  نمودند، در نتیجه اظهارنظر مطرح شده در خبر، مبنی بر درماندگی، بی پناه بودن و سردرگمی مردم شریف این دو روستا صحت ندارد و این مساله در شهر داراب قابل تحقیق و تفحص و راستی آزمایی است. همچنین آدرس محل کار و منزل این عزیزان خدمت مسئولین ارایه شده است. 

۴-  روستای پل شکسته در فاصله ١۶٠٠ متری زیر دیوار سد رودبال واقع است و کاملا" خارج از مجموعه ساختمان و دریاچه سد می باشد. 

اکثر زارعین و همه مالکین این روستا در  همان سال ١٣۶۵ به شهر داراب و شهرک فتح المبین داراب مهاجرت نمودند و اکنون چندین خانوار از زارعین مستقر در این روستا نه بی خانمان و آواره شده و نه نابود شده اند  حتی یک مترمربع از زمین آنها به تصرف دولت و مجموعه سد در نیامده و برعکس همه حق‌آبه خود را شبانه روزی از سد رودبال دریافت می کنند،  آبادانی این روستا کمتر از روستاهای شمالی نیست و کاملا سرسبز، پردرآمد و ویلایی و روبه توسعه است. 

در نتیجه بر اساس کدام سند و مدرک یا بازدید میدانی، چنین اظهارنظر غیرمنصفانه و نادرستی در خصوص نابودی اراضی کشاورزی، دامداری و باغی این روستا مطرح شده است؟

۵- در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، شرح وظایف هر کدام از قوا و نهادهای نظامی و غیره تفکیک و مشخص شده و سطح همکاری‌ها نیز تعیین شده است اکنون جای تعجب است که یک شخصیت در جایگاهی خطیر که وظیفه اش ایجاد وحدت می‌باشد، چنین موضعی گرفته که نتیجه اش اختلاف افکنی میان مردم داراب است.  

البته تاکید می شود مسئولین استهبان تلاش زیادی می نمایند تا در حاشیه شمالی دریاچه سد رودبال  به مردم مقیم شهر داراب زمین واگذار نمایند و روی آن محل پافشاری می کنند و داراب هم از هدف پنهان آنها آگاه است. به همین دلیل رزمندگان دفاع مقدس شهرستان داراب پیشنهاد می نمایند که راهکار منطقی و عقلانی این است که:

١-  هر فرد یا افرادی  از اهالی روستاهای آب بند و بردنو که در  محدوده دریاچه سد رودبال داراب قرار داشتند و فاقد زمین مسکونی هستند به راحتی می‌توانند با ارایه اسناد قانونی خود به سازمان منابع آب استان فارس و یا معاونت عمرانی استانداری فارس مراجعه نماید و تقاضای زمین  نماید. 

٢- باید توجه ویژه شود که :

 الف) واگذاری زمین در شمال دریاچه سد رودبال نباشد زیرا فاضلاب و زباله عادی و خطرناک شهرک سازی، آب دریاچه را آلوده و غیرقابل شرب می کند.

ب) واگذاری زمین در محدوده مصوبه تقسیماتی داراب که اراضی شمال دریاچه رودبال است نباشد.

 ج)  واگذاری زمین در محدوده طرح مرتعداری مردم شهرک فتح المبین داراب نباشد زیرا مسئولین استهبان اصرار دارند که به مردم مقیم شهر داراب در محدوده ذکر شده زمین واگذار نمایند که از نظر تقسیمات کشوری و قانونی هرگز نمی توانند این واگذاری انجام دهند بنابراین بهتر است در استانداری فارس مصوب شود که اگر قرار است شهرستان داراب به مردم  شهر داراب زمین واگذار نمایند از شرق مزرعه نارسیمیلو تا شرقی ترین نقطه حوزه خود زمین واگذار نماید واگر قرار شد شهرستان استهبان به مردم شهر داراب زمین واگذار نماید از روستای درب قلعه تا غربی ترین نقطه حوزه خود ( بین درب قلعه تا ایج) زمین واگذار نماید.

انتهای پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول