اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  تاریخ

علی‌اکبر رنجبر کرمانی، پژوهشگر عرصه تاریخ درگذشت/ پیام تسلیت وزیر ارشاد

علی‌اکبر رنجبر کرمانی، پژوهشگر فاضل و پرکار عرصه تاریخ نگاری کشور در سن 62 سالگی به دیار باقی شتافت.

علی‌اکبر رنجبر کرمانی، پژوهشگر عرصه تاریخ درگذشت/ پیام تسلیت وزیر ارشاد

به گزارش خبرنگار تاریخ خبرگزاری فارس علی‌اکبر رنجبر کرمانی، پژوهشگر فاضل و پرکار عرصه تاریخ نگاری کشور، به دیار باقی شتافت.

وی سال ۱۳۳۸ در خانواده‌ای به دنیا آمد که از ابتدای نهضت امام خمینی (ره) حضوری انقلابی داشتند و پدرش از جانبازان قیام ۱۵ خرداد بود. در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، گمنام خدمات برجسته‌ای ایفا کرد و در عرصه بهبود کیفیت آثار علمی در مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی، دائره المعارف بزرگ اسلامی و ... تأثیرگذار بود.

وی با ذهنی خلاق و تحلیل‌گر در مورد تحولات تاریخ معاصر  و نیز با تسلط بر زبان‌های انگلیسی و عربی که امکان تسلط وی بر اسناد و متون دیگر کشورها را نیز فراهم کرده بود، حوزه دانش خود را از مرزهای ایران گسترده‌تر کرده و آزاداندیشانه در چهارچوب روایت‌های رایج باقی نمی‌ماند.

از جمله آثار وی می‌توان به تألیف «عزت شیعه»، «روزشمار زندگی امام خمینی» و «مسی به رنگ شفق» و ترجمه «بررسی حق بازگشت فلسطینی‌ها» و «شهریور ۱۳۲۰» و ویرایش محتوایی و ادبی ده‌ها کتاب پرمخاطب همچون «شرح اسم»، «الف لام خمینی»، «بحران مشروطیت»، «قحطی بزرگ»، «رضانام تا رضاخان» و... اشاره کرد.

وی که به تلاش وافر شهره بود، در واپسین روزهای حیات در بستر بیماری در حال ویراستاری کتابی با عنوان «نشست تخصصی کودتای ۱۲۹۹» بود که خود یکی از محورهای مباحث مطرح شده در نشست را نیز بر عهده داشت.

ارتحال وی را به خانواده به ویژه پدر ارجمندش و نیز عموم اهالی دانش و قلم تسلیت گفته و آرزومندیم روحش با سرور آزادگان، حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) محشور باشد.

پیام تسلیت وزیر ارشاد

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی، درگذشت علی‌اکبر رنجبر کرمانی از پژوهشگران تاریخ معاصر را تسلیت گفت که متن آن به شرح زیر است.

«بسم الله الرحمن الرحیم

انا لله و انا الیه راجعون

درگذشت پژوهشگر فاضل و فرهیخته، جناب آقای علی‌اکبر رنجبر کرمانی جامعه فرهنگ و قلم را داغدار کرد.

او که عمر پربرکت و پرثمر خود را صرف پژوهش، تالیف و ترجمه گذراند، خدمات ارزنده‌ای به فرهنگ و تاریخ ایران و آرمان فلسطین و قدس شریف از خود بر جای گذاشت. بی‌شک اندیشه او که مومنانه برای غبارزدایی از تاریخ سده اخیر کوشید، با تلاش جوانان انقلابی پرورش‌یافته در این مکتب، تداوم خواهد یافت.

فقدان ایشان را به خانواده محترم و عموم بازماندگان، خصوصاً پدر مجاهد و مبارز ایشان، و همچنین اهالی فرهنگ و قلم تسلیت می‌گویم و برای ایشان مغفرت و رحمت واسعه الهی و هم‌جواری با مولایش حضرت اباعبدالله الحسین مسالت دارم.»

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول