اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری ایران

سلول‌های بنیادی و مقابله با کرونا/ تقویت ایمنی بدن در برابر ویروس‌ها

همه‌گیری ویروس کرونا تلاش‌ها برای استفاده از فناوری در درمان را جدی‌تر کرد و حوزه‌ سلول‌های بنیادی نیز ظرفیت‌هایش را به کار بست.

سلول‌های بنیادی و مقابله با کرونا/ تقویت ایمنی بدن در برابر ویروس‌ها

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، بیماری کرونا که بیشتر بر ریه ها و دستگاه تنفسی تأثیر می گذارد، در سیستم ایمنی بدن اختلال ایجاد کرده و در مدت زمان نزدیک به دو سال است که سلامت جهان را به مخاطره انداخته اما با این حال، تاکنون هیچ درمان استانداردی برای درمان این بیماری یافت نشده است.

 

کمک به افزایش ایمنی در برابر ویروس‌ها

اگرچه واکسن‌ها به عنوان فرآورده‌های نوظهور با هدف کاهش مرگ و میر ناشی از این بیماری به تولید می‌رسند، اما همچنان درمانی قطعی یا تضمین‌کننده جلوگیری از ابتلای به این بیماری نیستند.

از سوی دیگر، جلوگیری از عفونت حاد دستگاه تنفسی به دلیل ابتلا به ویروس کووید19 که خطرناک ترین مرحله منجر به افزایش مرگ و میر است، اهمیت پیدا می کند. بر همین اساس، پژوهش‌ها و مطالعات فناورانه برای شناخت درمان قطعی یا کاهش اثرات این بیماری جریان دارد.

آن‌طور که حسین سلطانی نژاد مدیر فناوری و تجاری سازی ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی بیان کرد: نقش فناوری سلول‌های بنیادی در کاهش اثرات شدید این بیماری، تاثیرگذاری خود را در برخی از مطالعه‌ها نمایان کرده‌اند.

به گفته وی، پژوهش‌ها نشان می دهد که سلو‌ل‌های بنیادی مزانشیمی در کاهش التهاب سیستمیک و محافظت در برابر ویروس سارس-کووید موثرند، همان‌طور که توسط داده‌های بالینی موجود مشخص شده است.

 

سلول‌هایی با توانایی چندگانه

سلول های بنیادی مزانشیمی می توانند بر چالش های بالینی که بیماران تنفسی آلوده دارند، به ویژه بر افرادی که به شدت بیمار هستند و به درمان های معمول پاسخ نمی‌دهند، غلبه کنند.

این پژوهشگر سلول‌های بنیادی ادامه داد: سلول‌های بنیادی مزانشیمی از این توانمندی برخوردارند که به انواع گوناگونی از سلول‌‌ها تمایز پیدا کنند و به همین روش می‌توانند نقش دفاعی در بدن و افزایش توان ایمنی را به عهده بگیرند.

سلطانی نژاد با اشاره به توسعه پژوهش‌ها در این زمینه گفت: اگرچه داده های بالینی موجود انگیزه بخش است اما پیش‌بینی پتانسیل درمانی درباره کرونا به کمک سلول‌های بنیادی در گام‌های آغازین قرار دارد. بنابراین، مطالعات بیشتر در یک گروه بزرگ‌تر از بیماران به عنوان پیش شرطی برای تأیید اثربخشی بالقوه این سلول‌ها ضرورت دارد.

 

حمایت از توسعه پژوهش‌ها

مدیر فناوری و تجاری سازی ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی با اشاره به حمایت این ستاد از توسعه پژوهش‌های مرتبط با درمان بیماری‌ها افزود: مراکز نوآوری، پژوهشکده‌ها، مراکز جامع سلول‌های بنیادی زیست‌بوم‌هایی برای پژوهش‌های کاربردی در این حوزه هستند که می‌توانند به فرآورده‌های دارویی یا روش‌های درمانی اثربخش در درمان بیماری‌های نوظهوری مانند کووید 19 کمک کنند.

به گفته سلطانی نژاد، ماحصل این پژوهش‌ها به توسعه فناوری‌ها و همچنین تولید محصولات و سازوکارهای ویژه برای درمان بیماری‌های خاص همچون سرطان منجر شده است و این امید برای درمان بیماری‌های ویروسی یا افزایش مقاومت سیستم ایمنی برای مقابله بهتر و کاهش اثرپذیری از ویروس‌ها بیانجامد.

 

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول