اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خراسان رضوی

دوگانه‌های کرونایی و سربازگیری از میان قربانیان!

فکر می‌کنم پدیده‌ای که بیش از همه ما را در برابر دوراهی و چند راهی قرار داده است همین بلیه کروناست. با اقتصاد دوگانه‌سازی می‌کند با فرهنگ نیز. حتی در برابر امنیت هم می‌ایستد و یکی به دو می‌کند و خیلی جاهای دیگر نیز هم.

دوگانه‌های کرونایی و سربازگیری از میان قربانیان!

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، عباس محمدیان دانشجوی دکتری علوم ارتباطات در یادداشتی نوشت:

برخی پدیده‌ها هستند که علاوه بر تحمیل خود، یک شبکه مسائل را هم تحمیل می‌کنند. دوگانه‌های متعدد می‌سازند و انسان را در برابر وجوه مختلف قرار می‌دهند که هر کدام نه تنها از ضروریات زندگی که از اولیات زنده بودن است.

فکر می‌کنم پدیده‌ای که بیش از همه ما را در برابر دوراهی و چند راهی قرار داده است همین بلیه کروناست. با اقتصاد دوگانه‌سازی می‌کند با فرهنگ نیز. حتی در برابر امنیت هم می‌ایستد و یکی به دو می‌کند و خیلی جاهای دیگر نیز هم. به این سیاهه «دوگانه‌های کرونایی» دقت بفرمایید.

دوگانه‌هایی که کرونا تحمیل کرده و سلامت را در برابر دیگر مولفه‌ها قرار داده است. از سلامت و اقتصاد، سلامت و امنیت، سلامت و مصلحت، سلامت و حقیقت، سلامت و خستگی کادر درمان، سلامت و مشقت‌های قرنطینه و در خانه ماندن شما هم می‌توانید این لیست را طولانی‌تر کنید.

کرونا البته از این هم خیلی بالاتر رفته و گاه دوگانه جان و نان و جان و ایمان را هم به رخ کشیده است. به واقع می‌توان کرونا را نه یک بیماری که یک دشمن فراگیر دانست که همه ساحت‌های زندگی را، قلمرو فعالیت خود کرده است و متاسفانه برای موفقیت، از خود آدم‌ها، یعنی از قربانیان بالقوه خود، یاری‌گران بالفعل و بی‌مزد و مواجب استخدام کرده است. اینهایند که بر هم زدن قواعد سلامت، به توسعه بیماری می‌پردازند. شیوه‌نامه‌ها را نمی‌پذیرند و توجیه هم می‌کنند که «کرونا را قبول نداریم!».

انگار یک امر اعتقادی است که به پذیرش و رد کردن آنان بسته است. کورند انگار و تابوت‌های در حرکت را نمی‌بینند. کرند انگار و شیون یتیمان را نمی‌شنوند. گیج‌اند انگار و صورت خراشیدن مادر در مرگ فرزند را نمی‌فهمند. به این هم بسنده نمی‌کنند که به ترویج بی‌اعتمادی به فرایند علمی درمان هم می‌پردازند.  اختلاف نظریه‌های پزشکان  را برجسته می‌کنند. برای واکسن‌ها شایعه می‌سازند و فضای مجازی پر است از گزاره‌هایی که در برابر علم روز، از ارجحیت طب قدیم می‌گویند و مسائلی از این قبیل.

با این شبکه مسئله ما فقط با یک بیماری جسمی و هجوم ویروسی مواجه نیستیم بلکه عملاً با امواج جریانات اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، امنیتی و حتی معرفتی مواجهیم که کرونا به تحمیل آن همت کرده و تا حدودی هم موفق شده است. فکر می‌کنم در برابر کرونا علاوه بر حساسیت‌های پزشکی و روشنگری در سپهر نظام سلامت باید با تنویر شبکه‌ای به مواجهه با آن بپردازیم و در برابر هر نقشی که می‌زند، با نقشه‌خوانی، ضد آن را انجام دهیم و با یک فعالیت گسترده و بین رشته‌ای، رشته‌هایش را پنبه کنیم والا اگر همه توان‌مان را فقط در حوزه سلامت بگذاریم و از دیگر حوزه‌ها غفلت کنیم، از دیگر جبهه‌ها ما را قیچی خواهد کرد. هوشیار و با همه ظرفیت و تمام ساحتی به میدان بیاییم تا بتوانیم عرصه را از این دشمن خطرناک، پس بگیریم.

انتهای پیام/۷۰۰۶۸

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول