اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  لرستان

کارگران مشغول کار نیستند/ آشفتگی در نبود ایست کار

نبود مکان مناسبی برای ساماندهی کارگران ساختمانی در شهرهای استان از جمله خرم‌آباد باعث شده شاهد تجمع کارگران زیادی در برخی نقاط شهر از جمله میدان امام حسین، میدان آزادی و خیابان خاتم الانبیائ باشیم.

کارگران مشغول کار نیستند/ آشفتگی در نبود ایست کار

خبرگزاری فارس لرستان- نسرین صفربیرانوند، به دلیل نبود ایست کار در استان علاوه بر سردرگمی کارگران یک نوع بی نظمی را در شهر شاهد هستیم ، به محض مراجعه کارفرما برای پیدا کردن کارگر تعداد زیادی از کارگران به سمت او هجوم می‌آورند و صحنه‌های نامناسبی ایجاد می‌شود.

چند سال گذشته مرکزی در میدام امام حسین برای ساماندهی کارگران توسط شهرداری در نظر گرفته شد اما به دلیل نبود امکانات همچنین نزدیک بودن به سرویس‌های بهداشتی پارک مورد استقبال کارگران قرار نگرفت و ما همچنان شاهد تجمع کارگران ساختمانی هستیم که صبح زود  در این میدان و دیگر نقاط  شهر حاضر می‌شوند.

با توجه به تجربه برخی شهرها مانند تبریز نیاز است متولیان امر یعنی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و شهرداری نسبت به ایجاد ایست کار در همه استان به ویژه خرم‌آباد اقدام کنند تا علاوه بر نوبت دهی کارگران اموراتی مانند بیمه آنها نیز انجام شود.

از طرفی پیگیری برخی مطالبات کارگران در این ایست کارها نیز می‌تواند مورد توجه قرارگیرد به ویژه در ایام کرونا که معیشت کارگران ساختمانی به دلیل کاهش رونق فضای کسب و کار با مشکل مواجه شده است.

 

به دلیل فراهم نبودن شرایط کارگران استقبال نکردند

دبیراجرایی خانه کارگر لرستان با اشاره به اینکه حضور کارگران ساختمانی در میادین شهر که ویترین شهر محسوب می‌شود یک چالش است، می‌گوید: ساماندهی کارگران ساختمانی و ایجاد مکانی برای مستقر شدن کارگران یک امر ضروری است موضوعی که متاسفانه توجه چندانی به آن نشده است.

محمد حسن موموسیوند بیان می‌کند: چند سال گذشته مکانی به منظور ساماندهی کارگران در میدان امام حسین در نظر گرفته شد اما فاقد هر گونه امکانات بود از طرفی در مجاورت سرویس بهداشتی پارک بود و همین امر موجب شد کارگران استقبال نکنند.

پیگیری مطالبات کارگران در ایست کارها

وی با اشاره به اهمیت و ضرورت وجود ایست کار می‌افزاید: با ایجاد ایست کار کارگران در یک سامانه ثبت نام می‌کنند و کارفرمایان با مراجعه به ایست کارها کارگران مورد نیاز خود را پیدا می‌کنند، البته ایست کار باید دارای امکانات رفاهی باشد تا کارگران راحت باشند.

دبیراجرایی خانه کارگر لرستان می‌گوید: متولی باید شهرداری باشد و اداره کار نیز نظارت لازم را بر این ایست کارها داشته باشد، در خرم‌آباد نیاز است دو ایست کار در شمال و جنوب احداث شود.

موسیوند تاکید می‌کند: در ایست کار موضوع دفترچه‌های بیمه کارگران ساختمانی و پیگیری مطالبات نیز باید مورد توجه قراربگیرد زیرا داریم کارگرانی که تاکنون تحت پوشش بیمه قرار نگرفته‌اند، با توجه به شرایط  کرونا کارگران ساختمانی  از لحاظ معیشت با مشکل مواجه هستند و نیاز به حمایت دارند خوب است حداقل چند ماه حق بیمه از کارگران دریافت نشود.

حمایت‌های لازم را از ایست کارها خواهیم داشت

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان نیز می‌گوید: شهرداری چند سال پیش مکانی را به منظور استراحت و نوبت دهی برای کارگران ساختمانی در میدان امام حسین در نظر گرفت اما کارگران استقبال چندانی نداشتند، در دره گرم هم مکانی را در نظر گرفتند اما به دلیل عدم مراجعه  انصراف دادند.

علی آشتاب می‌افزاید: در صورتی که ایست کارها در استان ایجاد شود اداره کار نیز نظارت‌ و حمایت‌های لازم را خواهد داشت، اینکه مکانی برای پیگیری مطالبات کارگران ایجاد شود بدون شک اتفاق خوبی است  و ما هم استقبال می‌کنیم.

وی ادامه می‌دهد: با توجه به شرایط کرونا کارگران ساختمانی به توجه ویژه نیاز دارند و به همین منظورما در قالب بسته‌های معیشتی حمایت هایی را انجام دادیم.

 

21 هزار و 909 کارگر ساختمانی بیمه شده‌اند

مدیرکل تامین اجتماعی لرستان با اشاره به تعداد کارگر ساختمانی استان می‌گوید: 21 هزار و 909 کارگر ساختمانی فعال داریم که حق بیمه آنها واریز و از خدمات تامین اجتماعی تحت عنوان بیمه شده کارگر ساختمانی بهره‌مند هستند، البته داریم کارگرانی که بیمه آنها قطع شده زیرا شرایط قانونی را پس از بازرسی نداشتند.

منوچهرگودرزی بیان می‌کند: پس از بازرسی‌های انجام شده حق بیمه نه هزار و 164 نفرکه شرایط کارگر ساختمانی را نداشتند قطع شد، همچنین 1573 نفر از کارگران ساختنمانی بازنشست، 140 نفر از کار افتاده و 472 نفر فوتی داشته‌اند.

وی می‌افزاید: یکی از اقدامات خوب  که سازمان تامین اجتماعی انجام داد بازرسی همه جانبه بود تا حق بیمه افرادی که کارگر واقعی نبودند قطع شود و سهمیه به کارگرانی که در میدان‌های کار منتظر هستند اختصاص داده شود، در حال حاضر حدود ده هزار کارگر ساختمانی واقعی در صف انتظار هستند که منتظر ابلاغ سهمیه هستیم.

مدیرکل تامین اجتماعی استان در خصوص گلابه کارگران ساختمانی مبنی بر قطع بیمه آنها توضیح می‌دهد: حق بیمه قطع نمی‌شود بلکه به صورت دوره‌ی شش ماه یکبار بیمه آنها مسدود می‌شود تا اشتغال آنها رصد شود زیرا این افراد سیار هستند ومد ام جا به جا می‌شوند.

معاون خدمات شهری شهرداری خرم‌آباد نیز در خصوص ایجاد ایست کارها توسط شهرداری می‌گوید: بخشنامه‌ی مبنی بر اینکه  شهرداری مکانی را برای کارگران ساختمانی  ایجاد کند ندارد، اما اگر اداره کار پای کار باشد ما هم هر کاری که بتوانیم انجام خواهیم داد و قطعا همکاری لازم را خواهیم داشت.

علیرضایی می‌افزاید: در ایست کار باید ساماندهی کارگران مورد توجه قراربگیرد و در این راستا باید ایجاد امکانات لازم برای راحتی کارگران لحاظ شود، ما هم از همه توان خود برای رفع مشکلات کارگران و ساماندهی آنها استفاده می‌کنیم چه وظیفه بر عهده ما باشد چه نباشد.  

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول