اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

سناتور جمهوری‌خواه: بایدن با خروج بدون برنامه‌ریزی از افغانستان موجب تحقیر آمریکا شد

در ادامه هجمه‌ها به دولت بایدن به دلیل تحولات اخیر افغانستان، سناتور جمهوری‌خواه کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا تأکید کرد که سیاست بایدن در خروج بدون برنامه ریزی از افغانستان موجب تحقیر آمریکا شده است.

سناتور جمهوری‌خواه: بایدن با خروج بدون برنامه‌ریزی از افغانستان موجب تحقیر آمریکا شد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «تام کاتن» سناتور جمهور‌خواه عضو کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا روز گذشته (شنبه) با انتشار توییتی در واکنش به تحولات روزهای اخیر افغانستان و پیش‌روی طالبان در تقریباً تمامی شهرهای این کشور غرب آسیا تأکید کرد که شکست مفتضحانه در افغانستان نتیجه عقب‌نشینی بدون برنامه‌ریزی دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا بوده است.

وی در این پیام توییتری با انتقاد از سیاست خروج بی‌موقع نظامیان آمریکایی از افغانستان گفت: «شکست مفتضحانه در افغانستان قابل پیش‌بینی نبود، پیش‌بینی شده بود. عقب‌نشینی بدون برنامه‌ریزی جو بایدن در حال حاضر موجب تحقیر آمریکا شده است و هزاران آمریکایی که در کابل هستند را در معرض خطر قرار داده است.

کاتن همچنین در ادامه از رئیس‌جمهور آمریکا خواست تا زمان تأمین امنیت کارکنان آمریکایی، «تمامی مبارزان طالبان» در نزدیکی کابل را نابود کند.

وی در این خصوص گفت: «رئیس‌جمهور تا زمانی که بتوانیم هموطنان آمریکایی خود را نجات دهیم، می‌بایست حداقل نیروهای هوایی آمریکا را برای نابودی تمامی مبارزان طالبان در حومه کابل آزاد بگذارد. هرچیزی کمتر از این، ناتوانی بیشتر بایدن برای جهان را تأیید می‌کند».

طی روزهای اخیر، موجی از هجمه‌ها روانه بایدن شده است تا سیاست‌های وی در قبال افغانستان را زیرسؤال قرار دهد.

پیش از این نیز، «میچ مک کانل» رهبر اقلیت جمهوری‌خواهان سنا و سناتور «لیندسی گراهام» نیز با انتقاد از سیاست‌های دولت بایدن در قبال افغانستان درباره تسلط طالبان بر شهرهای افغانستان هشدار داده بودند.

مک کانل روز پنجشنبه هفته گذشته با صدور بیانیه‌ای گفت: «افغانستان به سوی یک فاجعه عظیم، قابل پیش‌بینی و قابل پیشگیری پیش می‌رود و تلاش‌های سورئال دولت آمریکا برای دفاع از سیاست‌های گستاخانه رئیس‌جمهور بایدن، صراحتاً تحقیرآمیز است».

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا نیز در اظهارنظری مشابه با انتقاد از بایدن گفته بود: «چه بی‌آبرویی است زمانی که طالبان پرچم خود را بر فراز سفارتخانه آمریکا در کابل بالا آورد. این شکست کامل از طریق ضعف، بی‌کفایتی و ناسازگاری کامل راهبردی است».

«کوین مک کارتی» رهبر اقلیت جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا نیز خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان را «ناشیانه» توصیف کرد.

وی با انتقاد از سیاست‌های دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در افغانستان ادامه داد: «من به شدت از سوء مدیریت دولت بایدن در خروج ناشیانه از افغانستان نگران هستم. همچون خروج شکست‌خورده‌ وی از عراق، این نیز برای ملت ما شرم‌آور است».

به دنبال موجی از انتقادات از دولت فعلی آمریکا، بایدن روز گذشته در بیانیه‌ای به طالبان هشدار داد در صورتیکه امنیت کارکنان آمریکا در افغانستان را در معرض خطر قرار دهند، با واکنش سریع و محکم ارتش آمریکا روبرو خواهند شد.

وی همچنین طرحی را برای خروج کارکنان آمریکا از افغانستان ارائه داد و مجوز ورود پنج هزار نظامی آمریکایی برای کمک به خروج آمریکایی‌ها از افغانستان صادر کرد.

گزارش‌های رسانه‌ها از ورود طالبان به افغانستان خبر می‌دهد و طبق جدیدترین اخبار، «علی احمد جلالی» وزیر اسبق کشور افغانستان و همچنین سفیر افغانستان در آلمان هم‌اکنون به عنوان رئیس دولت موقت افغانستان منصوب شده است.

پیش‌روی‌های سریع طالبان در افغانستان طی روزهای اخیر واکنش‌های بین‌المللی را به همراه داشته است و مسکو نیز در تازه‌ترین واکنش خود به این تحولات خواستار تشکیل جلسه فوری شورای امنیت و صدور قطعنامه در افغانستان برای ترغیب طرف‌های درگیر برای حضور در میز مذاکرات به منظور جلوگیری از خونریزی گسترده در این کشور غرب آسیا شده است.

انتهای پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول