اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

انتقاد پامپئو به اجرای ضعیف خروج آمریکایی‌ها از افغانستان

وزیر امور خارجه سابق آمریکا از اجرای ضعیف خروج نیروهای این کشور از افغانستان انتقاد کرد و مدعی شد دولت قبلی آمریکا مدل‌های بازدارندگی متعددی برای وضع فعلی افغانستان در نظر داشت.

انتقاد پامپئو به اجرای ضعیف خروج آمریکایی‌ها از افغانستان

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه سابق آمریکا، دولت فعلی این کشور را به‌خاطر عملکرد ضعیف در خروج نیروها از افغانستان به باد انتقاد گرفت.

پامپئو در مصاحبه با شبکه «فاکس نیوز» مدعی شد او و «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا «مدل‌های بازدارندگی» متعدد و قابل اجرایی را در نظر داشتند تا از وقوع آنچه امروز در افغانستان رخ داده جلوگیری شود.

او در ادامه گفت: «به نظر می‌رسد آن‌ها نتوانسته‌اند چنین چیزی را اجرایی کند. راهبردها به برنامه‌ریزی و اجرا نیاز دارند».

پامپئو با اشاره به احتمال انتقال دیپلمات‌های سفارت آمریکا به فرودگاه کابل گفت: «به‌نظر می‌رسد مقداری وحشت ایجاد شده است. امیدوارم آن‌ها نفرات کافی برای انتقال سریع به آنجا را داشته باشند. امیدوارم بتوانیم از آمریکایی‌ها به همان شکل که دولت ترامپ عزم کاملش را داشت محافظت کنیم».

وزیر امور خارجه سابق آمریکا مدعی شد ترامپ به «ملا عبدالغنی برادر» مذاکره‌کننده ارشد طالبان هشدار داده بود که اگر تهدید یا صدمه‌ای متوجه آمریکایی‌ها شود عواقب سنگینی خواهد داشت.

پامپئو در ادامه گفت: «ما به صورت کاملاً شفاف اعلام کردیم که آمادگی داریم از جان آمریکایی‌ها محافظت کنیم. از زمان شروع مذاکرات در سال ۲۰۲۰، حتی یک آمریکایی توسط طالبان کشته نشد. ما یک مدل بازدارندگی برپا کردیم. امیدوارم با توجه به اینکه هنوز آمریکایی‌ها در کابل حضور دارند آن را از دست نداده باشیم».

او گفت نگرانی واقعی در افغانستان متوجه طالبان نیست بلکه بیم اصلی از این است که بازگشت آن‌ها به قدرت زمینه را برای حضور دوباره القاعده و همچنین داعش فراهم کند.

ترامپ نیز روز گذشته (پنجشنبه) در بیانیه‌ای گفت: «شخصاً با رهبران ارشد طالبان گفت‌وگوهایی داشتم که بر اساس آن، آن‌ها فهمیده بودند که آنچه امروز در حال انجامش هستند قابل قبول نیست».

رئیس پیشین آمریکا مدعی شد: «من خروج متفاوت و موفقیت‌آمیزتری را انجام می‌دادم و طالبان آن را بهتر از هرکس دیگری می‌فهمید. آنچه اکنون در حال رخ دادن است قابل قبول نیست. من این کار را به شکل خیلی بهتری انجام می‌دادم».

با این حال، انتقادات تند دیگر کشورها درقبال رویکرد آمریکا در قبال افغانستان فقط به دولت «جو بایدن» ختم نمی‌شود.

«بن والاس» وزیر دفاع انگلیس امروز (جمعه) در مصاحبه‌ای گفت، مذاکرات دولت ترامپ و طالبان به «توافقی پوسیده» ختم شد که عامل وضع کنونی است.

«ضمیر کابلوف» نماینده ویژه ریاست‌جمهوری روسیه در امور افغانستان نیز گفته است: «تصرف قندهار دقیقاً همان چیزی را نشان می‌دهد که ما درباره آن صحبت کردیم: این در نتیجه نبردی با مقاومت شجاعانه نیروهای افغان تصرف نشد، بلکه تصرف شد زیرا ارتش افغانستان که آمریکایی‌ها و ناتو آن را آموزش دادند، پا به فرار گذاشت».

ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۱ در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آنها در افغانستان ادامه داشته است.

بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف در دولت ترامپ، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد. دو طرف توافق کردند نیروهای خارجی تا تاریخ یکم می ۲۰۲۱ از افغانستان خارج شوند. اما «جو بایدن» رئیس‌جمهور جدید ایالات متحده تصمیم گرفت این خروج را تا تاریخ یازدهم سپتامبر به تعویق بیاندازد.

برخی تحلیل‌گران نیز ابراز نگرانی کرده‌اند که شرایط کنونی افغانستان باعث جنگ داخلی تمام عیار شود که طی آن گروه‌های رقیب که از حمایت قدرت‌های خارجی برخوردار هستند برای کنترل مناطق به جنگ با یکدیگر بپردازند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول